Violent Femme
I am as lovely as a dream in stone..
да и мене ме интересира тоа и јас пишувам книга-роман и имам една со поезија ама не ми е испечатена

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.

ФалаПрво,со среќа.Второ имаш ли издавачка куќа?
Се договорив со едно здружение во Битола бидејќи единствено за нив имам слушнато да издаваат книги и им платив за печатење, рецензија, промоција, но не зборував ништо за продавање.Книгата се вика Ангел Чувар и обработува повеќе теми:за што се работи книгата, колкава е ? во каков стил е пишувана? повеќе детали ако сакаш може ќе сакам да ти ја купам![]()
Шо пари за нас кајганџииве ќе ја даваш?ФалаСе договорив со едно здружение во Битола бидејќи единствено за нив имам слушнато да издаваат книги и им платив за печатење, рецензија, промоција, но не зборував ништо за продавање.
--- надополнето: Jul 1, 2011 4:11 PM ---
Книгата се вика Ангел Чувар и обработува повеќе теми:
- Кога ќе изгубиме нешто гледаме колку ни значело навистина
- Гордоста е најголемата препрека на патот кон љубовта, а некогаш и причина за пропуштање на вистинска љубов
- Пријателство ( Вистинско, но и личности кои најмалку очекуваме да не повредат најмногу не повредуваат)
Во суштина е љубовен роман со некои поуки за животот, има 13 глави и околу 130 страни, се работи за една девојка Доротеа и започнува со смртта на нејзиното куче кое било цел живот со неа а го запоставила и тогаш започнува да размислува за се во нејзиниот живот. Подоцна се развива приказната за Доротеа и едно момче кои се сакаат но се премногу горди да признаат и губат многу скапоцено време поради тоа. Има и за другарството и исто така за значењето на животот и за тоа како оние кои имаат се и се презадоволени не можат да ја видат вистинската вредност на животот и да се радваат на ситници. Има ново девојче кое доаѓа од место каде има војна и учи заедно со Доротеа и им раскажува што се имаат сите тука и не ценат, а колку само други деца посакуваат да го имале сето тоа. . .
Еве еден цитат од почетокот:
- U{te edna{ }e ve pra{am:
- A dali nekoga{ vi se slu~ilo da dobiete sé {to }e posakate, a da sfatite otkako sé }e izgubite?
Jas sum Dorotea. Sé se slu~i minatata godina. Toga{ {iroko gi otvoriv moite sonlivi o~i i ja vidov realnosta. . . I toga{ ja zatvoriv mojata du{a i ja zarobiv doverbata, ne~ista {to izleguva{e od lu|eto.