- Член од
- 30 јануари 2005
- Мислења
- 7.397
- Поени од реакции
- 1.307
Интересна тема...и мене ме интересираше вакво нешто.Само мене ме интересира дали е иста постапката и за речник?Или мора да си проф.д-р или слично.![]()
:shok: Каков бре речник?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Интересна тема...и мене ме интересираше вакво нешто.Само мене ме интересира дали е иста постапката и за речник?Или мора да си проф.д-р или слично.![]()
e ako sakam samata da si ja izdadam ima dolga i teska procedura ili nisto tesko?
i kako so cenata?
kolku karti ke mi trebaat??:kesa:
i fala za ova dosega..nemav pojma za nisto:wink:
e ako sakam samata da si ja izdadam ima dolga i teska procedura ili nisto tesko?
i kako so cenata?
kolku karti ke mi trebaat??:kesa:
i fala za ova dosega..nemav pojma za nisto:wink:
Не мора да е конкретно речник,ама некоја стручна книга мислам,а не поезија/проза. На пример германско-македонски разговорник.:shok: Каков бре речник?
Не мора да е конкретно речник,ама некоја стручна книга мислам,а не поезија/проза. На пример германско-македонски разговорник.
А од кај знаеш па и дека се преценувам??????????Да не ме знаеш случајно мене и моите знаења/познавања????Од кај знаеш ти колку добро јас го познавам македонскиот јазик,и колку добро го познавам германскиот па да коментираш тука дали сум способна или не да напишам речник/разговорник и слично.Ако знајш нешто во врска со објавување слободно моши да комнтираш, но не и за моит способности и знаења!!!!!!Секако дека е иста процедура, само мислам дека сењ преценуваш. Ниту матичниот македонски не го познаваш доволно за речник ниту германскиот. Речник знаеш што е бре, си отворила ли некогаш еден да видиш колку чуда има што немаш поим дека постоеле?!
Но кога си тука, а ти ја разбирам идејата, можеш да смислиш нешто како разговорник што спомна, иако и за тоа треба буквално знаење, а не познавање. Good luck with the ideas... :helou:
Bi sakala da objavam kniga..ne denes ili utre, tuku opsto, a mozi vo bliska idnina
Jas nemam ni najmala idea KAKO se pocnuva, ni kako se dvizi ovaa rabota
Nekoj da znae??
Ako znae, neka poveli
Sekoj detal e dobrodojden..podrazbira i cena..
A може некој да објасни као оди тоа преку амазон фала:wink:
ФалаТреба да биде во електронска форма, не ти помагаат на никој начин, сам си задолжен за рекламирање и преставување. Текстот им го праќаш нив, а они го прават погоден за amazon kindle платформа на што ќе ја продаваш самата книга. Од профитот на книгата добиваш само 45% што е стандардно во оваа индустрија.
Амазон има право да прекине да ја објавува оваа книга кога сака или пак да ја подарува(и појрај тоа ти ќе бидеш платен).
Jas do sega imam napisano tri knigi, od koi samo prvata mi e samostojno izdadena i prevedena na angliski. Isto taka imam mnogu pozitivno mislenje od nekolku SILNI makedonski izdavacki kuci, no premnogu se skapi. Isto taka i od poznati pisateli dobiv extra kritiki... pa za brzo vreme bi trebalo da izleze nekoja preku izdavacka kuca.
![]()