Kako da go otkacam?

• Креатор на темата Креатор на темата DenaM
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ја реков дека се трудам. Да се постигне е друга работа. Не реков дека бесот собирам, само го пренаменувам....нешто како обновлив ресурс е за мене.
Автоматски споено мислење:

Остај и на надежта последна да умре пријателе....
Не знам дал сум ти спомнал ова..
Митот со прометеј и со пандора го знаеш?
Е. У пандорината кутија биле ставени сите зла и болести на светот...
За да го шупчат прометеј, ја пратиле пандора да ја отвори...
Ја отворила...и овие зла, болести и други глупости се разотишле од сите страни на светот.
Само, и пази го ова... надежта останала во кутијата.
И сега делот што никој , апсолутнио никој не се има запрашано..
Кој кур бара надежта во кутија каде шти сите проблеми на човештвото се напикани?

И уште дополнитело...зошти тие зла и болести се разотишле на сите страни од светот? Можда..оти ...беегаат од нешто?Нешто..незнам..можда полошо?

Ако човек е глув и не ја слуша музиката не значи дека не постои.
Човек е трениран да ја слуша. Ако пуштиш... незнам...на шишмиш или волк...ќе да му пречи....или ќе да ја игнорира. Не самошто ќе звучи целосно различно, туку и нема да побуди билокакви емоции. Ќе биде шум....
Така да и радиобранови и феромони постојат... ама не за тебе.

Човек е трениран да ја слуша. Ако пуштиш... незнам...на шишмиш или волк...ќе да му пречи
Не е баш точно...стварта е во максимална конструктивна интерференција...му помага на мозокот да функционира подобро во некои аспекти....па и телото. Имаше некои експерименти со Моцарт и крави за молзење. Тренингот има влијание....ама музиката сама по себе го прави тоа :)
Универзумов е преполн со љубов...тоа што луѓето не се истјунирани е друга ствар. Ти го кажувам моето лично искуство.....ако не е вака како што зборувам прв би скокнал у Вардар :)

Не е баш точно...стварта е во максимална конструктивна интерференција...му помага на мозокот да функционира подобро во некои аспекти....па и телото. Имаше некои експерименти со Моцарт и крави за молзење. Тренингот има влијание....ама музиката сама по себе го прави тоа :)
Универзумов е преполн со љубов...тоа што луѓето не се истјунирани е друга ствар. Ти го кажувам моето лично искуство.....ако не е вака како што зборувам прв би скокнал у Вардар :)
Исти глупости како митбастерс и растенијата. Докажано е дека нема врска.

Ја реков дека се трудам. Да се постигне е друга работа. Не реков дека бесот собирам, само го пренаменувам....нешто како обновлив ресурс е за мене.

Не знам дал сум ти спомнал ова..
Митот со прометеј и со пандора го знаеш?
Е. У пандорината кутија биле ставени сите зла и болести на светот...
За да го шупчат прометеј, ја пратиле пандора да ја отвори...
Ја отворила...и овие зла, болести и други глупости се разотишле од сите страни на светот.
Само, и пази го ова... надежта останала во кутијата.
И сега делот што никој , апсолутнио никој не се има запрашано..
Кој кур бара надежта во кутија каде шти сите проблеми на човештвото се напикани?
Значи и ти си.. као алхемичар.. ко и ја... трансмутираш... и мене ми е погон....

Али си и нихелист... ?

Мора да има твојто постоење и друга смисла сем пренос на гените?

Значи и ти си.. као алхемичар.. ко и ја... трансмутираш... и мене ми е погон....

Али си и нихелист... ?

Да победам. Тоа ми е едниствена цел во животот. Да победам. На делумно апстактен начин. Ама тоа е тоа

Има смисла, да преживува и да направи пренос на гените иако второто и да не направи пренос на гените пак ќе остане жив, ама првото е најбитно ако сака да егзистира на планетата. :D

ne otvaram nova tema, prodolzuvam vo ovaa i da vidam dali ke napolnam edna strana>
KAKO DA GO ISKRECAM STANOT
sega e sansa bideiki e rabotata sedi tri dena doma,materijal mozam se da nabavam.komsijava ima dukan pod mene,no KAKO DA ISKRECAM - pomos.
Od kade da pocnam,sto prvo da napram,so valjak ili cetka,kako vo kujnata,kako na plafonite,kako da go zastitam namestajot,kako kaj sto ima mufla,

Исти глупости како митбастерс и растенијата. Докажано е дека нема врска.
Постои убаво и постои неубаво.....постои љубов и постои страв. Да ти објаснувам за љубов е глупо, така да муабетот завршува тука....со среќа пријателе :)

Исто така , малце далтонистчки поглед на работите. Луѓето се способни за куп емоции:завист, бес, омраза, алчност, презир, љубомора, среќа, жал, тага, инает, детерминација....
Математички кажано, се фаќаш на сегмент толку мал, во големата слика не постои. Се фаќаш на ирационален број во систем на рационални. Тамо е , ама не е таму. Затоа не верувам во нешто неконкретно. Едноставно е смешно.

Постои убаво и постои неубаво.....постои љубов и постои страв. Да ти објаснувам за љубов е глупо, така да муабетот завршува тука....со среќа пријателе :)
Пошто не може да објасниш, не постои дури и во систем што ти признаваш. Се надеваш дека ќе го земам здраво за готово..
Ама на крајот на краиштата не правиш смисла друже. Тое е во емпириска смисла заблуда. Лажен позитив.

ne otvaram nova tema, prodolzuvam vo ovaa i da vidam dali ke napolnam edna strana>
sega e sansa bideiki e rabotata sedi tri dena doma,materijal mozam se da nabavam.komsijava ima dukan pod mene,no KAKO DA ISKRECAM - pomos.
Od kade da pocnam,sto prvo da napram,so valjak ili cetka,kako vo kujnata,kako na plafonite,kako da go zastitam namestajot,kako kaj sto ima mufla,
Друже Анчо. Живео друг Тито, живела комунистичка партија Југославије. Ма друже Анчо. Почни одакле желиш само да је изпочетка и са чиме желиш само да је поливалетни елокветни колор и ваљак ;)

Сакаш да провериш шо домакини има на темава, ама и домакинките треба да се покажат...

Исто така , малце далтонистчки поглед на работите. Луѓето се способни за куп емоции:завист, бес, омраза, алчност, презир, љубомора, среќа, жал, тага, инает, детерминација....
Математички кажано, се фаќаш на сегмент толку мал, во големата слика не постои. Се фаќаш на ирационален број во систем на рационални. Тамо е , ама не е таму. Затоа не верувам во нешто неконкретно. Едноставно е смешно.
Јас ти зборувам за нешто друго што не е емоција.....што ти не си го ни сонувал а не си го ни видел. Нешто што ти го спушта откуцајот на срцето на 50 во минута......што пред да земеш воздух поминуваат неколку секунди.....што секое земање на воздух ти го прави екстаза. Што те тера од време на време да се издишиш со извикување...што ти дава чувство на едно со се што гледаш околу тебе...што го слушаш околу тебе.....знаеш ли за што пишувам?

Земи шмиргли (преферабилно ротациони) и маска. Потоа ваљак (стап што се продолжува). Ти треба и глет маса и шпакла. Се подразбира правосмукалка и покрив за подови и мебел. И селотејп за покривор
Ишмирглај ги ѕидовите(стај маска). Барем на места каде што бојата се лупи(или има меури, или нерамнини) Изглетувај дупки и нерамнини. Исчисти..
И бои. Стај го ваљакот во кофата, сврти го едно два три пати, да биде целиот со боја. Можда ќе ти треба скала и четка ако сакаш финеса за ивиците.

Јас ти зборувам за нешто друго што не е емоција.....што ти не си го ни сонувал а не си го ни видел. Нешто што ти го спушта откуцајот на срцето на 50 во минута......што пред да земеш воздух поминуваат неколку секунди.....што секое земање на воздух ти го прави екстаза. Што те тера од време на време да се издишиш со извикување...што ти дава чувство на едно со се што гледаш околу тебе...што го слушаш околу тебе.....знаеш ли за што пишувам?
Тоа е осет кога сватиш дека имаш заборавено нешто дома, кога се запрашуваш дали си остаил отклучено или остаено шпорет упален.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom