Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Oва би било мој втор предлог...или нешто слично. Како лоша навика. Само со реперкусии..Кажи му дека си болна од корона!
Дефинрај вреѓање. Дали сакаш да го вреѓаш у форумот (или во внатрешниот дијалог или што и да е) за да ја зацвртиш одлуката, или да го држиш во твоето сеќавање како некој си идол/трофеј што можела да го имаш. Тоа има да ти труе душа.treba da vregjam i lazam?
eve mi zvoni so li sega saka aman vishe![]()

najpravilna na svet znaci ne e ne. kaj mene nema predomisluvanje i dvoumenja i sl. jas kazuvam direkno jasno i glasno. znaci koga ke kazam ne e ne. ne e da ne e mozebi ne e ke vidime ne e ne. i tolku tocka kraj.Oва би било мој втор предлог...или нешто слично. Како лоша навика. Само со реперкусии..
Ждригање, пијење,промискуитет итн(ако се а пали на тоа, црвено знаме)
Дефинрај вреѓање. Дали сакаш да го вреѓаш у форумот (или во внатрешниот дијалог или што и да е) за да ја зацвртиш одлуката, или да го држиш во твоето сеќавање како некој си идол/трофеј што можела да го имаш. Тоа има да ти труе душа.
Ако си дирекнта(директно го одбиеш), да малце ќе се навреди, ќе биде емоционално нестабилен икс време , ама тоа е. ќе живее друг ден. Ти ке живееш да зажалиш(или не).
За лажење...тоа би било индеректноста што веќе очигледно ја применуваш/
Тоа е проблемот. Кажи му, во фаца(или во денешницава со маска) да одебе. Дека не си заинтереирана, дека имаш некој друг итн....
Кажи му НЕ. Тоа е тоа. Нема магија, нема орканси височини, нема прај и преџудис.
Се што треба, пошто очигледно бараш совет, е да се убедиш себеси дека е правилната одлука.
Ако е така , тогаш зошто се мачиш да се откачиш од него? Не он од тебе, него ти од него?najpravilna na svet znaci ne e ne. kaj mene nema predomisluvanje i dvoumenja i sl. jas kazuvam direkno jasno i glasno. znaci koga ke kazam ne e ne. ne e da ne e mozebi ne e ke vidime ne e ne. i tolku tocka kraj.
a na tebe ne taka?Ти кажав еднаш,ќе ти кажам пак.
Ти фали внимание.
ne mozesh da me predomislish gjabe zborish.Ако е така , тогаш зошто се мачиш да се откачиш од него? Не он од тебе, него ти од него?
Му имаш ли кажано да одебе, во четири очи? Збор по збор?a na tebe ne taka?
znaci ne go gledam deckoto ko troffej ili ko nacin da ja zacrvstam mojata odluka. nego ko ne. i tolku. inace sum kazala se mozno i gjabe ne se razbira od zbor. pak pak saka.
Автоматски споено мислење:
ne mozesh da me predomislish gjabe zborish.
Автоматски споено мислење:
i ne me ubeduvajte da bidam so nekoj so ne go sakam.
daМу имаш ли кажано да одебе, во четири очи? Збор по збор?
Е веќе станува сериозна ситуацијата чим ти е најдел фб то.. па и БРОЈОО е стварно незнам шо да кажам јас, ако знае некој лек да помага стварно бес зборови самi ne znam koj mu go kazal mojot fb i broj.
Ако си сварно сигурна дека е така ситуацијата, оди ебана полиција тогаш.