Kako da go otkacam?

• Креатор на темата Креатор на темата DenaM
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
1-Cucumis metuliferus (Kивано)----бљак!!
2-Durio(Дуријан)...можев да купам и да пробам..ама постоеше ризик да ме исфрлат од хотоел
3-Garcinia mangostana (мангостин). Благо и ....парфеместо...ама без јак фкус
4.Nephelium lappaceum(рамбутан)...како нешто желе грозје. Кај нас го има во некој компотит(ова не го знаев додека не го пробац цело)
5-Syzigium. Aka rose apple(ружа јабука). Немам пробано
6- Budhas hand Citrus medica var. sarcodactylis, . Не баш јадливо..оти целото е како бела пулпа од лимон/цитрон
7- Osage orange Maclura pomifera. Демек само семките се јаделе. Има латекс, не препорачувам

Ти ги имаше ставено бодликавите крушки и кумкватот во некоја тема, второто е некој ситен цитрус, првпат го видов во америчка игра, а потоа двете ги сретнав и во Грција во Лидл. Што имаш за нив да прокоментираш ко вкус, текстура на месо и сл.?

nego @коцка ja ova namerno ti go smisliv..... da te vovlecam u ovaa neverojatna tema na koja nikoj ne moze da i klikne " ne nadgleduvaj " ..... poshto se grizam za tebe... poshto si u izolacija ushe od fevruari..... pa vikam posle temava.... mozda nema vo idnina da mi gi odbivash umetnickite proekti..................

..... samo trebashe da napisham.... сваќа... свати.....
А на форумов сум година дена во изолација во делот фотографија :) фала, ама не добиваш плус поени

Ти ги имаше ставено бодликавите крушки и кумкватот во некоја тема, второто е некој ситен цитрус, првпат го видов во америчка игра, а потоа двете ги сретнав и во Грција во Лидл. Што имаш за нив да прокоментираш ко вкус, текстура на месо и сл.?
...да? Имам јадено камквот
1587828588587.png

Ова е "малото цитрусно овошје". Ja преферираш ЉУШПАТА(колку противнитуитвино и да е) оти има фкус на клементина. Внатрешноста...е кислела колку лимон..а има сличен фкус. Ама ептен кисел.
А боцкава круша 6 варијанти:
1: Убавата варијанта. Како смоква со малина со лубеница, текстура на киви(важи за скоро сите). Изгледа мало, ама овошјето е долго 6-7 сантима. 3 широко. Сите други се помали.
20190425_123348.jpg

2: Цвекло варијанта( не моја слика). Цвекло со малина, текстуа киви, ама убаво.(4-5 сантима долго, 2 широко)

1587828831772.png

Варијанта 3. Okej. Не е нешто екстра, малце крастаивичеста, со зелена малина. Слаб фкус
20190422_110304(0).jpg

4. Слично на 2, ама помало и побоцкаво(не е моја слика)
1587828998476.png

Варијата 5. Досадна. Блаѓунаво цвекло...ама слаб фкус.(не е моја слика)..
1587829243567.png

1587829092642.png

6. Aвтохтона..и за нигде..благ фкус..цели пет милиграми од него залепни на огромни семик
20200418_172348.jpg

kje zaboravev.... super ti se nodzinjata....

:coffee:
Едвај чекам да ги ставам твоите хихихи
Автоматски споено мислење:

...да? Имам јадено камквотПрегледај го приврзокот 247239
Ова е "малото цитрусно овошје". Ja преферираш ЉУШПАТА(колку противнитуитвино и да е) оти има фкус на клементина. Внатрешноста...е кислела колку лимон..а има сличен фкус. Ама ептен кисел.
1: Убавата варијанта. Како смоква со малина со лубеница, текстура на киви(важи за скоро сите)
Прегледај го приврзокот 247241
2: Цвекло варијанта( не моја слика). Цвекло со малина, текстуа киви, ама убаво.

Прегледај го приврзокот 247244
Варијанта 3. Okej. Не е нешто екстра, малце крастаивичеста, со зелена малина. Слаб фкус
Прегледај го приврзокот 247250
Прегледај го приврзокот 247252
Прегледај го приврзокот 247254
Прегледај го приврзокот 247253
6. Aвтохтона..и за нигде..благ фкус..цели пет милиграми од него залепни на огромни семик
Прегледај го приврзокот 247255
Боцкава круша се вика на македонски???? Не знаев :) фала

...да? Имам јадено камквотПрегледај го приврзокот 247239
1: Убавата варијанта. Како смоква со малина со лубеница, текстура на киви(важи за скоро сите). Изгледа мало, ама овошјето е долго 6-7 сантима. 3 широко. Сите други се помали.
Прегледај го приврзокот 247241
2: Цвекло варијанта( не моја слика). Цвекло со малина, текстуа киви, ама убаво.(4-5 сантима долго, 2 широко)

Прегледај го приврзокот 247244
Прегледај го приврзокот 247250
Прегледај го приврзокот 247252
Прегледај го приврзокот 247254
Прегледај го приврзокот 247253
Прегледај го приврзокот 247255

Многу детално, благодарам, ова баш звучи вкусно. (y) Дали навистина постои некој интернет програм кој ги идентификува кактусите по име, нешто многу неверојатно ми звучи тоа.

Леле тоа првото колку го сакааааам ама пак заборајв како се вика, кивано?
Многу детално, благодарам, ова баш звучи вкусно. (y) Дали навистина постои некој интернет програм кој ги идентификува кактусите по име, нешто многу неверојатно ми звучи тоа.

Проуваат нешто, ама не. Не го бидна. Не ги знам сите до последен(имаш преку 200 видови под родовите mammillaria и opuntia, како и куп варијанти под echinopsis). Ама поголем дел од тие што се во култивација ги познавам... Исто и сукулентите..сем чудни култивари и хибриди на алое , ешеверија итн..

Африканска краставица со рокчиња.

Некои други помалку познати видови овошја и зеленчуци (немала баба работа). :)

Проуваат нешто, ама не. Не го бидна. Не ги знам сите до последен(имаш преку 200 видови под родовите mammillaria и opuntia, како и куп варијанти под echinopsis). Ама поголем дел од тие што се во култивација ги познавам... Исто и сукулентите..сем чудни култивари и хибриди на алое , ешеверија итн..
Значи кога имам проблем со цветичите кај тебе да идам пошто сем кактуси друго не знам да чувам, со две леви сум. А вакви нетипични за наше подрачја овошја и зеленчуци, цел ми е да ги купам и пробам. Киваново изненадно ми се допадна шо поќе од еднаш го имам купено. Многу неутрален вкус ми има и ми се погаѓа како ужинка дур гледам серија и безделничам.

Има да зажалиш...нешто заебав работа со куцањето...
Иначе, овошјето е пуно со семки, кои се сварно оштри(неубао оштри). Опкружени се лигава материја. Фкус е краставица со банана.
Не е лошо на папир фкусот, ама текстурата е за никаде...
Значи кога имам проблем со цветичите кај тебе да идам пошто сем кактуси друго не знам да чувам, со две леви сум. А вакви нетипични за наше подрачја овошја и зеленчуци, цел ми е да ги купам и пробам. Киваново изненадно ми се допадна шо поќе од еднаш го имам купено. Многу неутрален вкус ми има и ми се погаѓа како ужинка дур гледам серија и безделничам.

Има да зажалиш...нешто заебав работа со куцањето...
Иначе, овошјето е пуно со семки, кои се сварно оштри(неубао оштри). Опкружени се лигава материја. Фкус е краставица со банана.
Не е лошо на папир фкусот, ама текстурата е за никаде...
Прв пат кога земав ептен лошо го секов и не можев да вадам успешно семките, а две имав земено. И туторијали на јутуб гледав како да го јадам. Ама лесно се вадат семките ако точно се сечи, буквално ко да сакаат сами да излезат семките.

Катастрофа е, не ти треба. Цврсти семки, лигаво, речиси никаков вкус. Како да јадеш срж од престарена краставица со цврсти семки.

@Стев
Има кај нас некаде да се купи тоа смрдлето durian?

Можеш преку интернет да нарачаш за 100 евра...без данок...
Иначе не, овде го најов:
20190415_185151.jpg

Ова е трговски во ротердам..овошјето беше во продавцница за азиска храна..
од таму купив ова:
20190415_212716.jpg

Рамбутан(веќе спомнат). Џекфруит(некако спомнат, како манго со чудна текстура..и некој фанк)..и тамаринд(урми и кока кола харибо)

Африканска краставица со рокчиња.

Некои други помалку познати видови овошја и зеленчуци (немала баба работа). :)

Черимоја имам пробано...како ..старински витамини за деца...
dragon fruit 2 варијанти..
20190412_191745.jpg

DSC_0089.JPG

Жутотое убаво. Класичното со бело месо внатре не..
гоџи е див џбун што расте на места. Имам и сирово пробано..
а егзотичен зеленчук..
20190426_075839.jpg

ова. Tamarillo. Домат на дрво...
и плантана(plantain).//

Последно уредено:
Можеш преку интернет да нарачаш за 100 евра...без данок...
Иначе не, овде го најов:Прегледај го приврзокот 247256
Ова е трговски во ротердам..овошјето беше во продавцница за азиска храна..
од таму купив ова:Прегледај го приврзокот 247257
Рамбутан(веќе спомнат). Џекфруит(некако спомнат, како манго со чудна текстура..и некој фанк)..и тамаринд(урми и кока кола харибо)

Черимоја имам пробано...како ..старински витамини за деца...
dragon fruit 2 варијанти..Прегледај го приврзокот 247258
Прегледај го приврзокот 247259
Жутотое убаво. Класичното со бело месо внатре не..
гоџи е див џбун што расте на места. Имам и сирово пробано..
а егзотичен зеленчук..
Прегледај го приврзокот 247260
ова. Tamarillo. Домат на дрво...
и плантана(plantain).//

Јас го имам јадено само тоа што е бело внатре и е фантастично!!! Благо! Го обожавам

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom