Kako da go otkacam?

• Креатор на темата Креатор на темата DenaM
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
За жал, различен род. Мушмула е Mespilus Јап. Мушмула е Eriobotrya . Како да споредуваш круши и јабуки. Или круши со дуњи. Или јабуки и аронија.
И внатре не се исти...

Автоматски споено мислење:

Немам поима што е тоа...ама предпоставувам дека тоа е ...короничнава достава на храна...и ... според тебе...не ја бива?
Нарачка од е-тинекс.

За жал, различен род. Мушмула е Mespilus Јап. Мушмула е Eriobotrya . Како да споредуваш круши и јабуки. Или круши со дуњи. Или јабуки и аронија.
И внатре не се исти...

Автоматски споено мислење:

Немам поима што е тоа...ама предпоставувам дека тоа е ...короничнава достава на храна...и ... според тебе...не ја бива?
Ме заинтересира и на нет ги наоѓам како плод од иста фамилија, внатте ми ги дава исти. Ај помош дај ми страна каде да прочитам :)

@bijons @Natan 3.0 povelete ovde.... cak i latinica tuka moze da se kuca bez osuda...

Tuku sho kje kazete za koristenje na zborovi kako uwu, cringe....

Ponekogash pomisluvam deka go koristat jazikot na AI - to... vie shto mislite?

:coffee:

Лично ми е многу инфантилна, пасè и дегутè таа терминологија.

Очи ми истераа твојава латиница и неколкуте точки ставени непотребно по секоја реченица.

Ќе си го излеам знакчево кое е обележје на grammar nazis во злато во најскоро можно време.

Grammar_Nazi_Icon.svg.png

Дефинирај "фамилија". Едно..70 посто од овошјата што ги јадеш(јаболковидни, сливоводини(праски, кајсии, бадем), цитрични, шипинки, капини/малини, итн) припаѓаат кај розиди.
Технички..се во исто подплеме. (subtribe). Тоа ти е збирка на родови(genus/genera) што имаат слични генетски одлики(и делумно физички).
Ама тоа е тоа. Исто како што Pyrus e круша и Malus е јабука и Cydonia e дуња, така и Mespilus е мушмула, a Eriobotrya е јапонска мушмула.
Не е исти род, исти вид па да бидат слични. не се ни хибридизираат за разлика од други членови на под племето...

Лично ми е многу инфантилна, пасè и дегутè таа терминологија.

Очи ми истераа твојава латиница и неколкуте точки ставени непотребно по секоја реченица.

Ќе си го излеам знакчево кое е обележје на grammar nazis во злато во најскоро можно време.

Прегледај го приврзокот 247211
Poprimi ....jako .....od Anon a......

Sovet..... nikogash............ ne .... mu/i... kazuvaj na... nekoj... sho... te.... nervira......... kaj..... nego/nea...........

Дефинирај "фамилија". Едно..70 посто од овошјата што ги јадеш(јаболковидни, сливоводини(праски, кајсии, бадем), цитрични, шипинки, капини/малини, итн) припаѓаат кај розиди.
Технички..се во исто подплеме. (subtribe). Тоа ти е збирка на родови(genus/genera) што имаат слични генетски одлики(и делумно физички).
Ама тоа е тоа. Исто како што Pyrus e круша и Malus е јабука и Cydonia e дуња, така и Mespilus е мушмула, a Eriobotrya е јапонска мушмула.
Не е исти род, исти вид па да бидат слични. не се ни хибридизираат за разлика од други членови на под племето...

Ок, Стев, што генус, генерика се овие овошја, мал квиз и за тебе?

..jpg

1.jpg

2.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

Ова последново сум го гледала и кај нас.

1a026db645e1ef9689314f8582d9ea45--maclura-pomifera-asking-questions.jpg

Ми фалат зборови, слабо ми иде изразувањето. Сакав само ако може да ми посочип каде можам да најдам да прочитам повеќе, погрешно можда барам и не наоѓам на нет страна каде пто ми опишува разлики помеѓу овие две мушмули

Poprimi ....jako .....od Anon a......

Sovet..... nikogash............ ne .... mu/i... kazuvaj na... nekoj... sho... te.... nervira......... kaj..... nego/nea...........

Ти... фалат... две... точки... хехе...

Џек фрут, драгон ај, личис, другите не ми рекнуваат хахахаха

toa e level ap vekje, a ima i ushte po level level ap... koga na nekoj drug mu kazesh takvo neshto za da go privlecesh vnimanieto na tret poshto si razvil/a simpatii... vo slucajot mislam Natka sakashe ova Anon da go procita.....

Така е, Анонче е Хер Флик на мојата Хелга, меч мејд ин хел. :love:

index.jpg

1-Cucumis metuliferus (Kивано)----бљак!!
2-Durio(Дуријан)...можев да купам и да пробам..ама постоеше ризик да ме исфрлат од хотоел
3-Garcinia mangostana (мангостин). Благо и ....парфеместо...ама без јак фкус
4.Nephelium lappaceum(рамбутан)...како нешто желе грозје. Кај нас го има во некој компотит(ова не го знаев додека не го пробац цело)
5-Syzigium. Aka rose apple(ружа јабука). Немам пробано
6- Budhas hand Citrus medica var. sarcodactylis, . Не баш јадливо..оти целото е како бела пулпа од лимон/цитрон
7- Osage orange Maclura pomifera. Демек само семките се јаделе. Има латекс, не препорачувам

nego @коцка ja ova namerno ti go smisliv..... da te vovlecam u ovaa neverojatna tema na koja nikoj ne moze da i klikne " ne nadgleduvaj " ..... poshto se grizam za tebe... poshto si u izolacija ushe od fevruari..... pa vikam posle temava.... mozda nema vo idnina da mi gi odbivash umetnickite proekti..................

..... samo trebashe da napisham.... сваќа... свати.....

Леле тоа првото колку го сакааааам ама пак заборајв како се вика, кивано?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom