Кајганџиска фудбалска пресметка! [пријавување]

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Добро убаво викаш, разбирам дека е глупа ситуација, али што да правиме, ја дадов свое мислење па ако не одговара нема гајле. Памтам колку беше глупо кога се пријавуваа луѓе кои не доаѓаа, буквално издупено се осеќавме кога ќе се појавевме и ќе фалат играчи за да се истрчаме ко што треба, а сме чекале толку време да изиграме. Али ете, и со тоа решение има проблеми.

Што е до предлогов на Мамба, јас сум за. Само не кажав пошто мислам дека веќе е касно за овој викенд да се договараме на тој начин. Мислев да изиграме уште у недела за да не ја преоптеретуваме темата, па од понеделник ако сакаат сите да се договориме како ќе правиме во иднина. Секако мислам дека вреди да се проба :)

Одговара така? Викендов еве да го изиграме вака, па после тоа ако сакаат сите, да правиме по тој предлог?

Секако дека за викендов не може да се смени ништо.
Можеме да започнеме со договарање уште утре после утакмица. (y)

Ама ти цело време си пукаш сеир на наши маки а? :D

по малце :sneaky:

Иначе ако ме прашуваш треба да си ги фаворизирате луѓето што доаѓаат стално, не тие што први се пријавуваат.
Ако има повеќе од 12 луѓе секој пат напрајте 3 тимови и играјте со пауза на секои 2 недели како беламамба што предложи.

Јас неможам да играм т.е. би дошол некој пат ако фали човек пошто имам друг термин во недела од 6...

Да, Рики, за неделава веќе сме собрани колку толку, без ред, али тоа е што е, нема смисла сега да се препукуваме.
И мене идејата ми беше од наредна недела да го ''имплементираме'' :P мојов предлог, нормално ако го прифатат повеќето.

ЗА:
@TheWhiteMamba
@Del Piero best 10
@RickyLFC9
@wiksa (мислам дека го прифати, поправи ме ако не е така)

Ќе ги тагнам и другиве што ги памтам сега од стоење, немам баш многу време.

@ob1
@Castiel
@KembaW
@KaWa
@Biomage
@Cthulhu^
@Stefan-kobe
@Fastforza
@Dr.House
@Saeta Rubia

Ова е чисто за да се изјасните дали се согласувате со мојот предлог, или па имате некој подобар.

Ако сме повеќето за, може у недела после утакмицата да се договориме убаво како што.

Да де знам како мислеше, баш така игравме. Црвена, сина и не ми текнува каква боја беше третата екипа :)
Зелени беа третите,точак еден.

Ја да сум, номорегејмс не би го викнал ич многу плаче :kuracc:
Ама не си затоа:kuracc::pusigo:

П.С
Добар е предлогот на мамба,и јас сум за.

П.П.С
ВИДИ ГО ОВОЈ НИ ЗА МИСЛЕЊЕ НЕ МЕ ТАГНУВА:bravobe::uzi:

по малце :sneaky:

Иначе ако ме прашуваш треба да си ги фаворизирате луѓето што доаѓаат стално, не тие што први се пријавуваат.
Ако има повеќе од 12 луѓе секој пат напрајте 3 тимови и играјте со пауза на секои 2 недели како беламамба што предложи.

Јас неможам да играм т.е. би дошол некој пат ако фали човек пошто имам друг термин во недела од 6...
Абе види, лесно е така да кажеш. Али еве NomoregameS не доаѓаше често у балонов, али за него знам дека не е некој што би заебал, а знам и дека игра добро пошто доаѓаше и летово. И сеа кој треба да одлучува дали треба он пред некој друг да игра или некој друг пред него? Секад има некој врз кој е вршена неправда сакам да кажам, а со тоа има простор за љутење.

Oдличен е предлогот на мамба..а и момци до душа уште месец-два ќе е ладно па ќе почнеме па на отворено да играме каде што и 3 екипи да сме нема да е проблем со термините...[DOUBLEPOST=1422543353][/DOUBLEPOST]значи после неделава да се пријават 18 души кој се за ваков формат и да може стандарт екипи да се напраат и да се тера како то рече мамба одговара така нели?

Јас сум за, ама сум и против. Викаш 3 тима ако се нафатат да си земат обврска да доаѓаат супер, а не секоја недела да откажува пола тим и да пополнува некој од другиве екипи.
Ако прифаќаат да има таков формат важи, ама ако е калакурница како во моментов да се мрчи само и да се доаѓа еднаш на неколку недели, а повеќето што гледам така прават останете си во овој формат и не планирам да ви сметам.
Т.Е. не планирам да играм во било кој формат ако нема сериозност и од останатите. Неможе јас да доаѓам секоја недела и да пазам дали ке се начукам у сабота вечер или не, и да планирам сите обврски да ми бидат завршени за да стигнам таму, а другите q да им чуе.

Јас сум за предлогот, супер е, бидејќи остава простор за играчи кои не можат секогаш да дојдат, а истите тие фаци не се некои заебанти и шалабајзери кои ќе те остаат на цедило.
Тој трет тим нека биде "rest of Kajgana", outsiders, challengers. Не знам зашо би било проблем ако секогаш у него се озбилни фаци.

Не сум го прочитал предлогот, ме мрзи да читам 5 страни со реферати.
Ја сум за две екипи со голман без замени...
Од едноставна причина што нејкам паузи,,или играш или не играш,и да е топло и да е ладно 10 мин да паузираш ке ти падне темпото... Таман си влегол у ритам, ќе паузираш...
И која е поентата...

Ако има поише луѓе нека си резервират само за нив друг термин пред или после и нека играат асален фудбал да се истрчаат убаво..

Sent from my MI 4W

Го прочитав предлогот добар е... Сум за

Sent from my MI 4W

Не сум го прочитал предлогот, ме мрзи да читам 5 страни со реферати.
Ја сум за две екипи со голман без замени...
Од едноставна причина што нејкам паузи,,или играш или не играш,и да е топло и да е ладно 10 мин да паузираш ке ти падне темпото... Таман си влегол у ритам, ќе паузираш...
И која е поентата...

Ако има поише луѓе нека си резервират само за нив друг термин пред или после и нека играат асален фудбал да се истрчаат убаво..

Sent from my MI 4W
Одвои 5 минути прочитај го кога ќе имаш време, зашто гледам сега од телефон си.
Разумен е предлогов, го подржувам и мислам дека ќе ни ги реши проблемите и нема да има караници веќе.
Само треба сериозност.

Абе види, лесно е така да кажеш. Али еве NomoregameS не доаѓаше често у балонов, али за него знам дека не е некој што би заебал, а знам и дека игра добро пошто доаѓаше и летово. И сеа кој треба да одлучува дали треба он пред некој друг да игра или некој друг пред него? Секад има некој врз кој е вршена неправда сакам да кажам, а со тоа има простор за љутење.
Чекај бе малце, која неправда? 15 души има пријавено, чаре имаш ли? 7 на 8 да играме? Едноставно е, кои први 12 се пријават тие играат. Викса ви рече дека у глобала поредовните ги имаше тагнато, а за остантите остави простор да се пријават и да се комплетира бројката.

Ова со три тима на Мамба е океј, само со глава гарантирам дека нема да има 18 редовни души, и само џабе се подгреаа страстите со “неправди“ и слични работи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom