Кајганџиска фудбалска пресметка! [пријавување]

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Ние кога игравме функционираше многу добро и јаки утакмици паѓаа. Кога на некоја екипа ќе и зафалеше играч го попунувавме од останатите екипи така да никогаш не се раскаравме кој дали и од која ќе игра.

Супер е предлогот на Мамба додека трае па ако нема доволно интерес пак ќе играте со две екипи и ќе ви остане терминот.

Од пролет може ви се придружувам ако има место се разбира.

Чекај бе малце, која неправда? 15 души има пријавено, чаре имаш ли? 7 на 8 да играме? Едноставно е, кои први 12 се пријават тие играат. Викса ви рече дека у глобала поредовните ги имаше тагнато, а за остантите остави простор да се пријават и да се комплетира бројката.

Ова со три тима на Мамба е океј, само со глава гарантирам дека нема да има 18 редовни души, и само џабе се подгреаа страстите со “неправди“ и слични работи.
Да не се повторуваме пак и да не ја отварам пак оваа тема, ама сам себе си контрираш.

Прво викаш, кои први 12 се пријават први играат, после викаш Викса дека ги имал тагнато поредовните.(После се изјасни дека ги тагнал пошто доаѓале на снег и на -10 и кога други откажувале, што е ОК)
Ама тоа дефакто значи дека не иде по принципот кој прв се пријавил, тој ќе игра, туку на најредовните, кои воопшто не се ни пријавиле сами.

Рики е во право, има простор за неправда и некој да се лути.

Од една страна, ги разбирам оние што се најредовните и што доаѓале, што вика Викса и дента кога заврна снег, доаѓале и на -10, доаѓале и на Бадник или ден пред или после празник, небитно.

Ама од друга страна, ги разбирам и оние што побрзале да се пријават, а се прилично нови, или воопшто не дошле, или па постари членови кои знаеш дека сигурно ќе дојдат и ќе истрчаат машки, како Каисер на пример, уствари истите тие се изолирани и никако неможат да дојдат да играат.

Затоа и пробуваме да напраиме некој формат кој би дал на сите шанса да дојдат, не да биде ти не си редовен, ти не се пријави прв итн итн.

Во врска со тоа дали сите 18 луѓе ќе бидат редовни, после 4-5 термина може да се отвори списокот и да се види кој колку пати дошол, тоа барем е лесно. Па сега дали суспензија, дали парична казна(плаќање на комплетниот термин :P), дали исклучување...:D

@NomoregameS Ако мислеше на мене зошто не сум те тагнал, 2 саати пред да ги тагнам ти напиша дека не се замараш за фудбалов, имаш кај да играш, те боли кур, да не ти ги цитирам мислењата, не е ни битно.

Ваљда не очекуваш од некој да те моли после тоа? :)

Кога веќе сум тагнат мислам дека ми е обврска да се појавам, нема потреба да потврдувам дека ќе дојдам или лично да се пријавам. Само кога нема да можам да дојдам тогаш ќе напишам дека ќе осуствувам.

Нели се ориентираме според тоа кои се најредовни да имаат некаква предност, барем така се договоривме.

За 3 тима да играме во еден термин никако не се сложувам, а предлогот на мамба не ми смета. Само се прашувам до кога ќе трае тоа да бидеме по 3 тима...

Нормално дека најредовните ќе имаат предност, логично е. Тие што ги тагна Викса прошлата недела рекоа дека ќе дојдат, кога седевме на кафе, односно кога завршивме со фудбалот. Пошо и ја спремав испити у јануари и доаѓав на фудбал, а Рики тогаш учеше. Е сеа неправда имало, кур има неправда.

Иначе Рики неам ништо против тебе, онака ко пример те земав зашо ти се изјасни дека не било праведно. Што се мене тиче и 200 души нека се пријават, ако најдеме термини се ќе биде во ред и сите ќе играме, ама вака нема друго чаре освен тоа што го пишав претходно.

Нормално дека најредовните ќе имаат предност, логично е. Тие што ги тагна Викса прошлата недела рекоа дека ќе дојдат, кога седевме на кафе, односно кога завршивме со фудбалот. Пошо и ја спремав испити у јануари и доаѓав на фудбал, а Рики тогаш учеше. Е сеа неправда имало, кур има неправда.

Иначе Рики неам ништо против тебе, онака ко пример те земав зашо ти се изјасни дека не било праведно. Што се мене тиче и 200 души нека се пријават, ако најдеме термини се ќе биде во ред и сите ќе играме, ама вака нема друго чаре освен тоа што го пишав претходно.
И вака фер е? Значи тоа било договорено уште во недела, а рековме се пријавуваме од среда натака. Тогаш испаѓа 7 души уште од недела си „резервирале“ место, а другите ако стигнат-стигнат. Не може ова да е праведно брат.

Ок ако мислиш дека е логично Стеф, ти ја сфаќам логиката(го сфаќам и Викса), али никако не е тоа кој прв се пријавил, тој ќе игра. :)

И дај не ми го баксузирајте предлогот уште од старт, помина на гласање, дајте му шанса сега да успее во светов! :semolam: :icon_mrgr:

И вака фер е? Значи тоа било договорено уште во недела, а рековме се пријавуваме од среда натака. Тогаш испаѓа 7 души уште од недела си „резервирале“ место, а другите ако стигнат-стигнат. Не може ова да е праведно брат.
Читај: НАЈРЕДОВНИ СЕ!!!!
На хамер да нацртам?[DOUBLEPOST=1422577505][/DOUBLEPOST]
Ок ако мислиш дека е логично Стеф, ти ја сфаќам логиката(го сфаќам и Викса), али никако не е тоа кој прв се пријавил, тој ќе игра. :)

И дај не ми го баксузирајте предлогот уште од старт, помина на гласање, дајте му шанса сега да успее во светов! :semolam: :icon_mrgr:
Епа еве според тебе кој да игра ако се пријавени 15 души? Ај најди ми друго логично решение, зашо на мене искрено не ми текнува...

Чисто за оние што се вадат на тоа имав за учење. У неделата игравме јас и вуксан. Во понеделникот јас полагав бази на податоци, вуксан бази на податоци и калкулус во исти ден. За најголем дел од факултетите е научна фантастика 2 предмети во исти ден да полагаат, а не па двата најтешки. За да не биде лажам имате на страната на финки распоред кој може секој да го погледне да не биде сум фотошопирал и слично. Не е ова ради што спомна и стефан дека рики учел. Неам ништо против тоа што учите ама на никој од тие што учите саат време нема да ви смени. И гарант ќе најдете и некоја друга занимација и ќе ви земе од времето за учење како да сте дошле, вака бар негативна енергија ќе исфрлите а нема залудно на фб да дремете.
@TheWhiteMamba зашо еднаш ми го спомна шуклев веројатно да ми посочиш колку е тешко кај вас, калкулус имам презапишано зашто ми фалеа ебани 0,1 бод. Не е грешка убаво пишува нула запирка еден бод и тоа професорот ми рече дека тоа биле мн бодови, и у право е каде што за точно решена задача добиваш најмалку 10 бода 0,1 е страшно мн.
Пак ќе ви пишам не потценувам ничив труд за образование или дека тоа вас ви е лесно а некој друг го измачуваат. Само правам поделба помеѓу наоѓам начин да дојдам и наоѓам изговор неделава да не се појавам.

И кај нас Шуки бута за 0,1, не се секирај :icon_mrgr:
И кај нас се полагаат два предмета на отворени прашања во ист термин :icon_mrgr:
Ама не сме тука за да мериме... нели? :)

А мене не ми ни смета ако има други голманчиња расположени за играње да се ротираме од недела у недела, кој било од Чејо, кооператива или КингКаи.

Читај: НАЈРЕДОВНИ СЕ!!!!
Не е точно, дел од пријавените не се поредовни од мене. Слободно провери кои беа, ја имаш поназад и графата Викса што ја направи за тоа кој бил најредовен, ќе видиш. Плус да не збориме што има уште поредовни кои не беа означени.

Добро ајде, баталуваме муабетов, што било-било. Сеа да видиме за у недела конечно, ако добро сфатив вака треба да се тимовите (Викса пиша, Форца ги видоизмени малце), ако грешам исправете ме само не гаѓајте со камења.

Бели:
1 Fastforza
2 Del Piero best 10
3 RickyLFC9
4 Biomage
5 Castiel
6 AleKostov

Црни:
1 Saeta Rubia
2 Cthulhu^
3 ob1
4 Stefan-kobe
5 Dr.House
6 Корисничко име:

Голмани: TheWhiteMamba и KaWa

(не ги означив за у случај да не е вака)

Да изиграме конечно па после ќе се договориме за тимовите по предлогот на Мамба.

Абе ти многу дрзок... Викса се избаци сам (у спат и мене дека сум требал да се пријавам лично според тебе) и наместо да кажеш Викса играј ти место мене нема смисла да се откажуваш, ти веќе и тимови постираш... срамота.

Викса и Стефан стварно не знам зашо се откажавте кога веќе се договоривме како ќе иде избирањето и веќе беше спомнато од претходниот пат за тие што веќе Викса ги тагна на почеток за играње.

Имаше уше една таква ситуација после кафе се тагнаа повеќето, јас не бев вклучен и не кренав толкава прашина за неиграње.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom