- Член од
- 17 октомври 2011
- Мислења
- 15.650
- Поени од реакции
- 39.021

44. Sheer Heart Attack - Queen (1974)
Со душа ги чекав Queen! И нормално - уживав во албумов! По околу 100 преслушани албуми, конечно ми се појавува Фреди Меркјури и дружината кои порано навистина не ги сакав (реков, не сум некој голем фан на глам рок), но по многу преслушувања на некои нивни песни, сега ми се еден од омилените бендови ever. Имам преслушано скоро се нивно а сепак многу од песните тука ми звучеа како прв пат да ги слушам. Да Killer Queen е единствениот голем хит од албумов, но тука се и одличните Brighton Rock, Lily Of The Valley, Now I'm Here, In The Lap Of The Gods, Stone Cold Crazy, Misfire... Она што многу ми се допаѓа на овој албум е што секоја песна е уникатна, секоја во посебен стил, а сепак во повеќе од нив се чувствува конечното формирање на она што ќе биде Queen подоцна, а особено во најдоброто нивно, следниот албум: А Night At The Opera. Сепак, ова не ми е чиста петка, туку би го оценил некаде со 4.5/5, но со оглед на тоа што во групава некако полоши албуми ми се паѓаат од индивидуалниот проект, сабајле можеби ова сепак ќе добие петка, зависи од расположение, и зависи од преслушувањето на некои од песните пред легнување.