Кајгана - THE MOVIE!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Нема да снимаме „Војна на световите“, не е потребен класичен режисер. Ќе видиме како би се одвивале работите, па после првата клапа - најспособниот може да се именува за режисер. Јас би учествувал во се, камерата добро ми лежи, а за актерство „ќе се снајдам“. :wink:

Доволно е да се снимаат 2-3 сцени неделно, што е навистина малку, за после некој пар месеци да добиеме филмче!

Откако ќе биде готов, пиратерија никако! :wink:

Абе... секоја сцена ќе си има режисер!
Зависно дали е млатење, дали е љубов, комјутеришење, дулање...! :)

А бе нема Матрикс да снимаме. Не зезај и ти. Туку што знам, не го знам чоекот.

Предлог - место на дејствие Скопје, Струмица, Охрид, Струга.

Скопје, третина/четвртина народ од Мк живе тука, Струмица, ефтино е, има многу жени, пијање, динамика, трава, Охрид езеро, финти на езеро, Струга, рибници, кафани, кајчиња, убави моми...!!

Јас одпаѓам така? Гарфилд, повеќе ти лежи Струга, а сепак спомна Охрид ... ако бе, а одлично ќе ви глумев :(
Иначе прекрасна идеја, браво Ејсид :wink:

divine напиша:
Јас одпаѓам така? Гарфилд, повеќе ти лежи Струга, а сепак спомна Охрид ... ако бе, а одлично ќе ви глумев :(
Иначе прекрасна идеја, браво Ејсид :wink:

Се поправив т.е. го едитирав постот. Извињавај лепото струшка.

Леле колку ми олесна ... тенкјууу :pos: Во ред тогаш, сметајте на моја помош за било што :wink:

Ондак давај идеи, енда од нив може да биде да научиш подобро табла и на камера да го прикажеш знаењето.
тензија, зачадена биртија, Дивне и една фаца играат табла, масата е флекава, со подистурени пијалоци на неа, валкани чаши, цигари, полни пепелници...играат за големи пари/облог...влогот е голем, мора да победи...

Влогот мора да се осмисли убаво, за да биде ептен напнато ... ќе биде онаква тркалезна маса, со лустер врз неа спуштен, и јас ќе сум како мафијашка облечена, со цигара и водка до мене? Јеееееее :pos: :pos: :pos:

Еј, без мајтапџиски коментари. Назад на темата :arrow:

Сериозно, размислете убаво за „приказната“ на филмот - па пишете.

Ќе биде нешто, него да не ја посеруваме темава. Ај, ќе се смисли нешто, па нели велиме дека сме способни. :wink: 8) :wink:

Интересна идеја.. ако од сево ова што го напишавте биди нешто стварно ќе е интересно:))

Може само да прашам што со филмот потоа?

Онака.. за нас само?

Со глас? со дијалози? со драматургија? со приказна? саат? два?
или некој спот?

Воопшто не сваќам што сте замислиле и како го замислувате

За приказната лесно е...

Najdobro bi bilo da se vmetne sto poveke humor . . . znaci da bide komedija ama od sekojdnevniot zivot . . . inaku mora da ima inserti i od fudbalski natprevar "Kajgana" :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom