Кајгана - THE MOVIE!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Гарфилд, јас ич не поштовам вакви работи ... може нешто поблаго од нас да испадне нели? Ако е филмот за кајганџии ова не претставува ама баш никого ... барем мене така ми изгледа ... негативна енергија ми шири некако :? :pos: :pos: :P

A be ne ni go mislam ова за кајгана филмот мор, онака, го ставив колку да се види дека ако има добра идеја и добар почеток, замисла, лесно е да се напише нешто. јас реков, ќе смислам нешто, само дајте идеи, ќе се напише. да не биде сеа, еве, вака-онака, појќе идеи, повеќемина нека напишат нешто и ќе се искомбинира.

Нели.

Океј е тоа те сватив дека текстот е примерок, убаво е замислен без оглед што мене не ми се свиѓа ... сега малце од малце ми е јасно и мене како треба да изгледа едно сценарио :wink:

Сценарио, т.е. текст со дијалози е лесно, сега кога тоа ќе биде мање више готово, треба некој да помогне (јунак да се најде) да го направи синопсисот. Т.Е. некој (најчесто режисерот) треба да замисли сцената, како камерата ќе се движи, кој каде ќе седи, стои, биде, во кој момент како ќе се мрдне, постави, каже реплика....
јас сум го гледал Милчо (пошто се знаеме лично) на двапати. На двата филма, воопшто не е лесно да се направи тоа. феј опут, фејд ин, крупен план, со фејд оут, светло, линија....

Во секој случај, пишувајте ќе склопиме нешто.

Чисто како идеа...
Иде момак по улица...и иде уште малце...и влегува у нет кафе.Ова денски се дешава.На прв поглед у око му паѓа една лепа цура и малиов гледа стратешки да се постави поблиску до нејзе.Седнува пред пс и девојкава станува и тргнува накај него,насмевки,и го прашува-интернет или игрици?(прашањево е дискутабилно,стручните лица нека помагаат)
Интернет-вика малиов-и девојкава му го уклучува пс-то(она у ствари работи тука :) .Уште два реда муабет и секој си се забуљува у монитор.
Али малиов со крај на око зирка накај девојкава и гледа кај нејзе на монитор нешто жуто и успева да прочита КАЈГАНА.Заинтригиран,го наоѓа форумов и почиња да чита со поголемо внимание.За кратко време открива тема-КАЈГАНА СОБИР!Станува да си иде после некое време и си вика,мечка страв мене нестрав,и ја прашува девојката за форумов,поточно за собирот.Оваа цела окезена му ги дава потребните информации и го охрабрува да се регистрира и да дојде.
Нормално,ке има забава,пун кур народ,малиов ке проба да ја шмека кафеџиката,па ке настане туча со некои сељаци од друго друштво,малиов ке се покаже како храбар борец и ке биде прифатен у кајганаши и ке заспијам уште малце :) :)
Ова е у најгруби црти што ми текна у моментов,па креативци,или разработи те ја оваа приказна или давајте нешто подобро :wink:

Не ти е лоша идејава Макс. Јас мислеф на нешто неврзано како „Парфем“, мислам дека беше на Алтман, филмот е со онака грубо сценарио, дури ни дијалози не се пишувани. :) Во тој филм се пуно фаци од модниот бизнис, филмот и слични гламурозни нешта. Е сега бидејки ова е филм за кајгана добра би била идејата, кајгана собиранка и патот како сите ние одиме натаму :) Ја планирам со 63 ЈСП па му се јавувам на Лу да ме земе со кола бидејки ми е попат, нормално пред да дојде тој пред моето нет кафе јас пишувам нешо :) слушаме панк у кола и праиме муабет.....
За другите сами клепајте сцени :P

На форумов има толку многу ликови, и сите со нешто свое лично за себе карактеристично, мал дел од тие карактеристики да се опфатат би бил добар филм за младите луѓе кои битисуваат во Македонија.

Mad Maxx напиша:
Чисто како идеа...
Иде момак по улица...и иде уште малце...и влегува у нет кафе.Ова денски се дешава.На прв поглед у око му паѓа една лепа цура и малиов гледа стратешки да се постави поблиску до нејзе.Седнува пред пс и девојкава станува и тргнува накај него,насмевки,и го прашува-интернет или игрици?(прашањево е дискутабилно,стручните лица нека помагаат)
Интернет-вика малиов-и девојкава му го уклучува пс-то(она у ствари работи тука :) .Уште два реда муабет и секој си се забуљува у монитор.
Али малиов со крај на око зирка накај девојкава и гледа кај нејзе на монитор нешто жуто и успева да прочита КАЈГАНА.Заинтригиран,го наоѓа форумов и почиња да чита со поголемо внимание.За кратко време открива тема-КАЈГАНА СОБИР!Станува да си иде после некое време и си вика,мечка страв мене нестрав,и ја прашува девојката за форумов,поточно за собирот.Оваа цела окезена му ги дава потребните информации и го охрабрува да се регистрира и да дојде.
Нормално,ке има забава,пун пенис народ,малиов ке проба да ја шмека кафеџиката,па ке настане туча со некои сељаци од друго друштво,малиов ке се покаже како храбар борец и ке биде прифатен у кајганаши и ке заспијам уште малце :) :)
Ова е у најгруби црти што ми текна у моментов,па креативци,или разработи те ја оваа приказна или давајте нешто подобро :wink:

Max ludi max, без она, иде момак у нет кафе и гледа девојка, скоро и да се случи така на првиот собир на кајгана.

mozete na mene da smetate za pomosnik na kamera i montaza i taka imam edno kratko filmce "pozadi" mene!!!

значи колку што сфатив од постовиве, во филмот би требало да бидат опфатени членовите на кајгана, реални работи, без измишљотини и слично, или не....???

каква ви е замислата

:shock: :shock: :shock:
Вие сте луди бе...
Чоек ќе ве остаи 24 часа - еден ден нема да отворам кајгана - и на сценарио за филм ќе налетам!!! :pos: :pos: :pos:

Одма се пријавувам, имам и актерско и режисерско искуство (треба CV??)

Башка ми лежат улоги како Марлон Брандо во „Кум“ 8) 8)

Max ludi max, без она, иде момак у нет кафе и гледа девојка, скоро и да се случи така на првиот собир на кајгана.
Ондак,мачору елегантно попунет,еве ви добар почеток.Да не се повторувам,ако фаќа око уклучувајте тоа помошните вијуги и пишувајте фино сценарио,скелетот го имате.

Одличен е почетокот на Мед Мекс, ете имаме старт.
Значи ќе се базира на првата собиранка што ја имавме? Може повторно да се оживее тој собир, па после тоа... може да си играме со фантазијата.
Да не биде се исто, зошто не би било толку интересно... А и „туча“ мора да има! Ви текнува каква „туча“ ќе имаше пред BASE кафе за малку? :wink:

Спуку, праќај CV, city - на кое филмче имаш работено?

Acid напиша:
Спуку, праќај CV
Два скеча на Шарам-Барам (се сеќава некој на оваа емисија?), две претстави во Битолски Нар. Театар, а од режија - водевме драмска секција во основно школо

Али и понатаму претендирам на улоги како Дон Вито Корлеоне :) :)

Јас поштовам идеја за долгометражен аматерски филм, ама се некако мислам дека треба да има и серија (после филмот). Ова озбилно.

јас се пријавувам за актер во овој филм а и ќе седнам да пишам нешто само нека ми мине серијата имам неколку идеи во главата и како што кажа некој за се што ќе се случува може секој посебен да режира тоа ти е најмал проблем а инаку идејата е супер само мислам дека ќе биде одлично и секако дека ќе треба да поминуваме повеќе време заедно а сето тоа значи инспирација и неврзани дијалози кои со добра монтажа можат да излезат супер

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom