Kajgana Song Contest #40

Дениција

on my eighth life
Член од
17 март 2014
Мислења
241
Поени од реакции
899
Фреди, Кобејн, Иан, Морисон, во секој натпревар се истите. Сите многу ги сакам, ама малку разноликост, м?

Сакав да ставам некоја од The Smiths and it hit me, чекај бе, Morrissey не е умрен o_O Просто да не ти се верува.

На темата,
Amy Winehouse - You Know I'm No Good
Многу си ја сакав.

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.911
Поени од реакции
11.265
Лејн Стејли може да го одбере некој ако веќе Кобејн е зафатен. Лејн Стејли беше правото гранџериште, лицето на гранџот.
Да биде иронијата поголема, на ист ден само 8 години подоцна од Курт. Он ми беше втор избор.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Можев да идам и со нешто попознато, али пошто сум емотивен дечко, сметам дека фер е да оддадам почит на несреќно загинатиот Луис, кој повеќето од вас ќе го памтат по изведувањето на Луди Летни Плес со Фламингоси.

Луис и Јужни Ветар - Ево ме опет

Песнава е ремек дело кое сметам дека би им се допаднала на љубителите на секаква музика, бидејќи човеков со своите песни знаел да ги допре сите, дефинитивно еден од поуникатните изведувачи во регионов.

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.728
Поени од реакции
12.758
Цело време се мислам меѓу Хендрикс и Ленон. Првиот single handedly го почнува рок движењето што ќе ги обележи 70те, 80те па и дел од 90те. Ленон пак од друга страна има оставено такви текстови што е практично незамисливо. Точно овој вториот го базира успехот на група ама сепак... :)

Нека биде Ленон со Come Together. Песна што излегла 1969 а стилот на пеење, текстот, сеуште е имитиран од изведувачи до ден денес ( hint последниот албум на Arctic Monkeys )

Kajgana Shop

На врв Bottom