Kajgana Song Contest #290- Eurodance 90's

DonRistovski

Peace Disturber
Член од
1 септември 2009
Мислења
3.561
Поени од реакции
4.503
„Ваа песна“ е химна на тоа време.
Eurodance не беше само брз ритам.

Едуцирај се малку пред да трескаш глупости.
Песната е топ, класика од 90те, но нема допирна точка со еуроденс.
Сите еуроденс песни се со брзо темпо ~120-150bpm со synth-like apreggio мелодии.

Де еве ти како едуциран, како би ми опишал/дефинирал еуроденс песна?

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Сите еуроденс песни се со брзо темпо ~120-150bpm со synth-like apreggio мелодии.
Иззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззвиниииии ДонРистовски Таламаска

DonRistovski

Peace Disturber
Член од
1 септември 2009
Мислења
3.561
Поени од реакции
4.503
Иззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззвиниииии ДонРистовски Таламаска
Таламаска е врв бро :pos:

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.911
Поени од реакции
27.186
А Coco Jumbo која беше летен мега хит во 1996 ептен на живци ми одеше. Немаше негде кај шо неможеше да ја слушниш , буквално сегде ја пуштаа , дури и фрижидерот дома да го отвориш ја свиреше песната :icon_lol:.
Летен хит 1996 повеќе од летен хит 2023 а изваден 6 години предходно :

Иначе учествувам со оригиналот фристајло :

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.560
Поени од реакции
87.804
Ајде вака...

@The Savior одбери една од тие три песни што си ги постирал, за да нема потоа карање при гласањето.

@zmija1 Ќе ти ја пишам 2 UNLIMITED, таа другата не е Еуроденс

@STEALTH

Добра песна, ама далеку од Еуроденс, постирај некоја друга ако сакаш да учествуваш...

@Ska Maniac Фристајлеров излезен Ноември 1999, фактички последниот воз го фатил :D

Досега 29 пријавени, добра бројка :)

Последно уредено:

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.156
Поени од реакции
9.843
@The Savior одбери една од тие три песни што си ги постирал, за да нема потоа карање при гласањето.
Првата DJ QUICKSILVER - I have a dream
Автоматски споено мислење:

Добра бројка? Изгледа оваа тема е најдобра од сите до сега со многу пријавени учесници (y)

Последно уредено:

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.911
Поени од реакции
27.186
Ајде вака...

@zmija1 Ќе ти ја пишам 2 UNLIMITED, таа другата не е Еуроденс

@STEALTH

Добра песна, ама далеку од Еуроденс, постирај некоја друга ако сакаш да учествуваш...

@Ska Maniac Фристајлеров излезен Ноември 1999, фактички последниот воз го фатил :D

Ја мислев дека ќе ми кажеш дека сепак не е тој жанр затоа што музичарите себеси се прикажувале како хипхоп и дабстеп диџеи.

Kajgana Shop

На врв Bottom