Kajgana Song Contest #290- Eurodance 90's

• Креатор на темата Креатор на темата Scirea
  • Време на започнување Време на започнување
Што оставивте за мене бе? :(

[/QU

Еден куп ги имаш шо останаа , на пример Технотроник никој не ги ставил ( дури и јас се мислев за нив ) , башка од Snap и 2 Unlimited само по една песна е постирана
Автоматски споено мислење:

Рекофте,ама не прочитафме : D
Еве,изволтe,братче : )

Алал да ти е за песнава , ама Underworld не се од Еurodance , многу поквалитетни се

Еден куп ги имаш шо останаа , на пример Технотроник никој не ги ставил ( дури и јас се мислев за нив ) , башка од Snap и 2 Unlimited само по една песна е постирана
Автоматски споено мислење:

Алал да ти е за песнава , ама Underworld не се од Еurodance , многу поквалитетни се
Еи брат,упрао си дека Underworld су покфалитетни и поандерграунд од сфи туја постирани артисти и групе на тему,али трака како трака е искомерцијализирана наише ради Trainspotting и може комотно да се стаи како јуроденс трака без коју немоеше да пројде било какфа приватна забава у девеести и малце покасно.
Иначе слажам се дека праиф по хардкор електро британску андерграунд тему.
Заедно сс Продиџи и Орбитал они су сфето тројстфо на британску клабинг сцену.

Што оставивте за мене бе? :(

Знаеш уште колку јаки песни не се постирани? :D Штета што само по една песна може, инаку досега радио ќе ви отворев да слушате

Хит од 1997
Los Umbrellos od 1997 koj clen e afrikanecot od lado raper Al Agami koj na 3 godina tatkomu kral izbega od ozoglaseniot idi Amin 1975 i ziveat vo danska.Muzikata e od grckata pesna Deca Pireja /.

ne e bas euro dancee ako nemozi
eve druga

Последно уредено:
Ауууууууу каква тема мајко мила, ширеа секоја чест шо ти текна на еуроденс.
Секој ден, играм WoW и у позадина тера еуроденс бенгери, ОБОЖАВАМ
Премногу избор, премногу добри песни, тешко човек да се одлучи

Без разлика дека Mr Vain беше огромен хит летото во 1993 година, мене ми е неподнослива ( истото важи и за Coco Jumbo ) . Веројатно игра улога и тоа што баш во тој период бев војска во АРМ и едно 2 месеци буквално пред секое постројување на писта ( а тоа е 3 пати дневно ) ја пуштаа на разглас заедно со уште неколку актуелни хитови од тоа време меѓу кои и 50 Марки од Студени нозе и Кафеави очи од Славе Вељаноски :lolzz: ( баш ме интересира дали ја знај некој песнава која беше мега хит пред 30 год ) . А Coco Jumbo која беше летен мега хит во 1996 ептен на живци ми одеше. Немаше негде кај шо неможеше да ја слушниш , буквално сегде ја пуштаа , дури и фрижидерот дома да го отвориш ја свиреше песната :icon_lol:.

Добри се сите песни што се постирани али малце се подзабега од првиот концепт, почна да иде на технарици и општо денс музика некако, али ај да не рушам забава, добра музика се постира :свиркам:

Последно уредено:
Ова е далеку од Eurodance, не треба да учествува песната овде.
Ниту Underworld, ниту Music Instructor беа eurodance.

Мој предлог (од господинот Kwame):

Ваа песна е се освен еуроденс

Ваа песна е се освен еуроденс

„Ваа песна“ е химна на тоа време.
Eurodance не беше само брз ритам.

Едуцирај се малку пред да трескаш глупости.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom