Kajgana Song Contest #290- Eurodance 90's

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.473
Поени од реакции
87.293
Eurodance како жарн во музиката почнува некаде во средината на 80-те, а вистинскиот БУМ го доживува во текот на 90-те...во тој период Европа е преплавена со овој тип на музика, а скоро секоја земја вади по некој хит во тоа време. Haddaway , Gigi D'agostino, Scatman, DJ Bobo, Vengaboys, La Bouche се само дел од многуте артисти кои се прославиле со своите хитови.
Правилата се едноставни, гледајте песните да се од 90-те, и изведувачите да се од Европа (ма да овој жарн никогаш не станал популарен во Америка се до излегувањето на филмот A Night At The Roxbury)

Епа ај да се вратиме малце во 90те :love:

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.062
Поени од реакции
24.978
Eurodance како жарн во музиката почнува некаде во средината на 80-те, а вистинскиот БУМ го доживува во текот на 90-те...во тој период Европа е преплавена со овој тип на музика, а скоро секоја земја вади по некој хит во тоа време. Haddaway , Gigi D'agostino, Scatman, DJ Bobo, Vengaboys, La Bouche се само дел од многуте артисти кои се прославиле со своите хитови.
Правилата се едноставни, гледајте песните да се од 90-те, и изведувачите да се од Европа (ма да овој жарн никогаш не станал популарен во Америка се до излегувањето на филмот A Night At The Roxbury)

Епа ај да се вратиме малце во 90те :love:

Ау браво, имам цела плејлиста направено на Јутуб само Еуроденс 90ти што ја снимив на времето за една домашна журка кај мене. За мене најубавата на оваа тема и една од моите all time омилени од било кој жанр:

DonRistovski

Peace Disturber
Член од
1 септември 2009
Мислења
3.543
Поени од реакции
4.401
Ауууууууу каква тема мајко мила, ширеа секоја чест шо ти текна на еуроденс.
Секој ден, играм WoW и у позадина тера еуроденс бенгери, ОБОЖАВАМ
Премногу избор, премногу добри песни, тешко човек да се одлучи

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.473
Поени од реакции
87.293
@Ron Burgundy твојава песна е од 2006, да Еуроденс е, ама гледај нешто постаро до кај 99та година :)

@Skorp твојава е 2000 колку што гледам, за влакно не ти се важи...постирај друга :)

Kajgana Shop

На врв Bottom