Kajgana Song Contest #273 - Најзимска песна

• Креатор на темата Креатор на темата Sussaro
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.304
Поени од реакции
26.724
Бидејќи сме сред зима, бираме најзимска песна. Сме имале за летни хитови, ама за зимски мислам дека не. Песната треба да асоцира на зима, иако самиот збор зима не мора да се спомнува. На пример во Пада Црни Снег, никаде не вика дека е зима, а снег знае да падне и во ноември или април но сепак до толку нема да цепидлачиме.

ВАЖНА НАПОМЕНА: Без новогодишни и божиќни песни. За тоа веќе имаше тема. Значи не Нови Год, All I want for Christmas is you, Last Christmas I gave you my heart, Елко, елко порасни уште две-три педи за да може Дедо Мраз дарови да реди. Значи песни што асоцираат на зима, НЕ на Нова Година и Божиќ.

Јас уште не сум се одлучил оти брзав да ја отворам темава. Што би рекол Аца Лукас-Почните без мене.

Една од ретките песни заедно со Џингл Белс коишто се амфибијски и ваму и таму и иако и во двете никаде експлицитно не се споменува Божиќ или празници сепак се асоцијација за божиќни песни. Си реков ако никој не ги стави ок, а ако некој ги стави ќе му ја мислам тогаш. Еве сега ти ја стави и уште не му ја смислив :D. Нека оди за сега.

Една од ретките песни заедно со Џингл Белс коишто се амфибијски и ваму и таму и иако и во двете никаде експлицитно не се споменува Божиќ или празници сепак се асоцијација за божиќни песни. Си реков ако никој не ги стави ок, а ако некој ги стави ќе му ја мислам тогаш. Еве сега ти ја стави и уште не му ја смислив :D. Нека оди за сега.
Џингл Белс е божиќна песна, оваа не е, барем според мене. Никогаш не ме асоцирала на празници, туку баш на зима т.е снег. Заради нејзе пола песни од тоа време ме асоцираат на зима иако не се :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom