Kajgana Song Contest #273 - Најзимска песна

• Креатор на темата Креатор на темата Sussaro
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Виолетова и П на квадрат ми ги земаа некои од замислите. Имам уште барем 4-5 меѓу кои за таа од Јабука ќе ми биде ептен, ептен криво, ама сепак по мој субјективен вкус ретко што може да ја надмаши оваа.

И оваа ја помислив, топ зимска песна, посебно пошто излегува од оној стандардниот зима=туга наратив.

Виолетова и П на квадрат ми ги земаа некои од замислите. Имам уште барем 4-5 меѓу кои за таа од Јабука ќе ми биде ептен, ептен криво, ама сепак по мој субјективен вкус ретко што може да ја надмаши оваа.

Мене оваа ме потсеќа на лето, не на зима. :P

Сметководителот ме претица, во дел од секунда тоа беше првата песна што ми текна, јебига ќе ја чувам за некој друг натпревар.
Мора да преминам да темната страна сега, без промил шанса за победа наравно :D

Мене оваа ме потсеќа на лето, не на зима. :P

Тоа пошто си ја помешал со преработката од Плави Оркестар каде вика дека У љето осамдесете киша је падала :D .

Сметководителот ме претица, во дел од секунда тоа беше првата песна што ми текна, јебига ќе ја чувам за некој друг натпревар.
Мора да преминам да темната страна сега, без промил шанса за победа наравно :D

Ако веќе преоѓаш во темната страна нема позимска песна од оваа:

Тоа пошто си ја помешал со преработката од Плави Оркестар каде вика дека У љето осамдесете киша је падала :D .
Не бе, не ми ни текна на таа, туку прво текстот: California dreamin' on such a winter's day - кај што во мојата глава повеќе одговара California dreamin' of such a winter's day - демек дека пекол кај нив, па сонуваат за зима. После - во видеото има едно чупе што појќе е соблечено од што е облечено. И на крај, преработките на Сиа и Далтон Харис ми звучат баш некако ко летни хитови, и секогаш оваа песна сум ја поврзувал со лето, затоа. Замислувам плажи, и лете и зиме луѓето разголени и сонуваат за снег што никогаш не го виделе. :pos:

А, да, и плус заради Chungking Express и Once Upon a Time in Hollywood, а дејството и во двата е во најголеми летни жештини. На Сиа верзијата е од San Andreas, ама тој не ми е гледан.

Повеќето од Макфест, од, да речеме, 1988 до кај 1992 ме потсеќаат на снежни детски радости, а оваа што ја одбрав на некој начин повеќе од останатите:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom