Kajgana Song Contest #141 - Movie Score

• Креатор на темата Креатор на темата Tyler Durden
  • Време на започнување Време на започнување
@Tyler Durden ако сака со Магнолија да учествува види кој е композитор па нека се пријави со него, јас не се снајдов баш а и одамна ми е глеан тој и не памтам нешо скор освен на крајот ко да имаше само.
@Комита Ултрас изгледај го Синема Парадизо па види дали сакаш да останеш со мојата препорака или ќе мењаш :LOL:

@Tyler Durden ако сака со Магнолија да учествува види кој е композитор па нека се пријави со него, јас не се снајдов баш а и одамна ми е глеан тој и не памтам нешо скор освен на крајот ко да имаше само.
@Комита Ултрас изгледај го Синема Парадизо па види дали сакаш да останеш со мојата препорака или ќе мењаш :LOL:
Ќе останам со Синема Парадизо, иако сметам дека и Сејв ме од Магнолија е регуларен за темава. :D Иначе филмот ми е гледан и има 10ка од мене, ама немав ЛБ тогаш па не ми е внесен. Ќе го репризирам во скоро па ќе го внесам.

Маестро Joe Hisaishi со саундтракот за Nausicaa of the Valley of the Wind

а за сите Гиблиевци, мора да се игледа подоле видеото, грандиозен неповторлив концерт

Отиде темава во мајчина..

Добро бе, толку е тешко да се сфати што треба да се објави, квантна физика е, нуклеарна физика е, астрофизика ли барам? Ај ќе објасниш еднаш без резултати, ама два пати, три пати? И пак истото? Не разбирам навистина.

Не знам што е толку тешко да се сфати, се бара филмска тема (не песна) од композитор. Дури и да е песната направена за филмот пак не е леџит, затоа што не е композиција. Зарем стварно не знаете која е разликата помеѓу песна и композиција, пејач и композитор, Елтон Џон и Енио Мориконе?

Толку ли е тешко да се почитуваат основни барања и правила? Пола страни објаснувања и оф топици, а навистина мислев дека ќе е интересен контест.

@Bridger не дека треба да се нервирам, ама па навистина да не може до толку се почитува тоа што се бара? Се усра темава.

@Corvus ми текна на тоа уште при првото објаснување, ама ако не се пресече ќе има уште повеќе оф топици. Гарант некој и Where is my mind од Пиксис ќе ја објавеше до утре. :pos:
Иначе алтер егото е онлајн во моментов, нараторот спие. :sneaky:

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom