Kajgana Song Contest #141 - Movie Score

• Креатор на темата Креатор на темата Tyler Durden
  • Време на започнување Време на започнување
Не. :D

Значи бираме филмска тема, музичка композиција која е специјално направена за некој филм, а не рандом песни кои се употребени во рандом сцени од некој филм.

@shutrak , @chef_cook и за вас важи истото. Ќе треба да идете со филмска композиција, може да го повторите композиторот, ама не и филмот. Мразам да глумам пуританец, ама мислев дека сум јасен. Ајде сте гледале филмови, сигурно знаете доста филмски теми. :D

,,,aj aj ,,,mene me ukoruvaat a @Corvus dodala lajk,,, :lut: ,,,:ROFLMAO::P,,,
Автоматски споено мислење:

,,,zatoa čekam glas od nea,,,:свиркам:

Ах, ќе ме умрете млад. (n)

Значи луѓе филмски композиции, а не песни кои се употребуваат во филм. Видете како треба на првата и втората страница со мал исклучок. Музички теми наменети за филм, не знам што не е јасно. Еве for the last time да објаснам значи не може да учествувате со Селин Дион - My heart will go on, туку треба со композитори како Ханс Цимер, Мориконе, Вангелис, Деспљат и тн кои направиле тема за филм и ако тој филм веќе е ставен на темава, можете пак да ставите од истиот автор, но за различен филм.

@Луси , @shutrak , ќе треба да сменете. @Dani и ти ќе треба да сменеш, затоа што композитор за Ghostbusters бил Елмер Бернштејн.

Ах, ќе ме умрете млад. (n)
@Dani и ти ќе треба да сменеш, затоа што композитор за Ghostbusters бил Елмер Бернштејн.
Ама нели песната Ghostbusters е правена за филмот? По таа логика е музика за филмот ...

Не. :D

Значи бираме филмска тема, музичка композиција која е специјално направена за некој филм, а не рандом песни кои се употребени во рандом сцени од некој филм.

@shutrak , @chef_cook и за вас важи истото. Ќе треба да идете со филмска композиција, може да го повторите композиторот, ама не и филмот. Мразам да глумам пуританец, ама мислев дека сум јасен. Ајде сте гледале филмови, сигурно знаете доста филмски теми. :D
Или мозоков не ми работи у моментов или сум изузетно глуп. :D Save Me песната што ја постирав е специјално снимена за филмот Магнолија.

Ама нели песната Ghostbusters е правена за филмот? По таа логика е музика за филмот ...

"Ghostbusters" is a song written by Ray Parker Jr. as the theme to the film of the same name...

Јас ова го најдов пред да ја постирам.
Нема везе, сменив.

,,,ok , togash napravi promena na naslovot,,," muzichki avtori na filmska muzika",,,bidejki tukurechi site postirani pesni se frontmenski za konkretnite filmovi,,,

Или мозоков не ми работи у моментов или сум изузетно глуп. :D Save Me песната што ја постирав е специјално снимена за филмот Магнолија.
Ај молим те пиши Cinema Paradiso ending scene и постирај тука линкот од јутуб

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom