Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Jas mislam deka nishto ne si napravil dosega. Da napraveshe, nemashe da imash konstantna potreba od dokazhuvanje.А зошто мислиш дека тоа до сега не сум го направил?
На жената поубаво ќе и дојдат 8000 денари + еден куп играчки за децата + еден куп алишта и некои други работи, отколку некој Престапник што во титула носи Директор, а јаде гомна и као демек он донирал. Тоа е тој изрод од народ.Не да сум мангуп, туку неможеш да си замислиш. Инаку и јас се собрав со друштво и топ се журкав. Ама математиката таа е, без оглед дали не знаеш математика или те издружуваат мама и тато па немаш поима колку се троши месечно за сметки, а колку за храна. И не да сме народ, туку изрод од народ. За млатење слама сме први, а за да се откажеме од една–две пијачки никаде не нема.
Не е дека не си во право, ама зошто мислиш дека ќе постигнеш нешто со постојаниве критики???Не да сум мангуп, туку неможеш да си замислиш. Инаку и јас се собрав со друштво и топ се журкав. Ама математиката таа е, без оглед дали не знаеш математика или те издружуваат мама и тато па немаш поима колку се троши месечно за сметки, а колку за храна. И не да сме народ, туку изрод од народ. За млатење слама сме први, а за да се откажеме од една–две пијачки никаде не нема.
Се` тоа убава математика си скроил... Не дека имаш некоја замисла но ок убаво е да се теоретизира. Но грдното почнува кога и оној труд што го постигнале форумџииве пробуваш да го помножиш со нула. Те читнав неколку пати, цело време се жалиш де за анонимност, де за журкава, де за хуманитаркава, што ми доаѓа друг заклучок кој не би го споделил тука затоа што сепак не сум таков човек. Греота е во теми за хуманитарки да анулираш нешто што е колку толку постигнато. Нит ги бранам нив, нит имам намера да застанам под нечива закрила, но со постот погоре можеше на друг поконструктивен начин да им дадеш до знаење да ја направат подобро хуманитарката. Вака пост-фестум е многу лесно да се даде суд.Не бе шефе, многу грешиш. Јас само го констатирам тоа што повеќето го избегнувате да го констатирате. 8000 денари не решаваат ама баш ништо. На форумов наводно има 50К челнови, тоа се по 0.16 денари од член донација. Нека се активни 500 од нив и нека секој од нив наместо да испие едно пиво во кафич нека донира 100 денари на трансакциона. Или пак 100 од нив, кои се кладам дека можат да си дозволат, нека донираат по 500 денари. Тоа се 50К денари без собиранки и без драми. Со тие пари може жената да протера 3 месеци, период за кој ќе може да се фокусира да најде работа.
Критиките се насочени кон оние кои не донирале, а знаеле и можеле, а посебно кон оние кои на форумов се извикуваат како големи патриоти кои се грижат и помагаат на народ. Имаше една тема за одење во странство и слично...Не е дека не си во право, ама зошто мислиш дека ќе постигнеш нешто со постојаниве критики???
Секоја чест, јас не бев на собиранка, а и јас донирав колку што можев.Ете, се собравме, дониравме кој колку може, во секој случај подобро е од ништо. Имај предвид и дека повеќето од присутните бевме студенти/невработени и одвоивме од својот џепарлак за да помогнеме некому.
Ако ти си изрод и јадеш гомна, не значи дека и другите се ко тебе. Јас барем не сум модератор кој не ги почитува правилата на форумов.отколку некој Престапник што во титула носи Директор, а јаде гомна и као демек он донирал. Тоа е тој изрод од народ.
Не бе шефе, многу грешиш. Јас само го констатирам тоа што повеќето го избегнувате да го констатирате. 8000 денари не решаваат ама баш ништо. На форумов наводно има 50К челнови, тоа се по 0.16 денари од член донација. Нека се активни 500 од нив и нека секој од нив наместо да испие едно пиво во кафич нека донира 100 денари на трансакциона. Или пак 100 од нив, кои се кладам дека можат да си дозволат, нека донираат по 500 денари. Тоа се 50К денари без собиранки и без драми. Со тие пари може жената да протера 3 месеци, период за кој ќе може да се фокусира да најде работа.
Браво за инцијативата за акцијата и браво за тие што донирале...Но да не се лажеме, 8000 не е сума која нешто решава. Со тие пари може да плати една месечна кирија во скромно живеалиште во провинција и евентуално месечна сметка за струја и вода. Од облеката сигурно над 70% нема да се искористи (мала, голема или дупликат...), ама да речеме дека дел ќе ја размени со некого па ќе земе друга облека која може да ја користи.
Решението на проблемот е во наоѓање на работа на жената со месечно примање од бар 300 евра за да се прехранат и да плати кирија и сметки. Вистинска помош е ако некој може да и помогне да се вработи, а се останато е краткорочно прикрпување. Јас не можам да и го решам тоа прашање ниту имам каде да ја препратам...Ако некој може нешто да помогне во таа насока, бујрум...