Кајгана собиранка + хуманитарка во БАР ОН - 15.05.2015 (петок) во 21 часот!

• Креатор на темата Креатор на темата Peja989
  • Време на започнување Време на започнување
А зошто мислиш дека тоа до сега не сум го направил?
Jas mislam deka nishto ne si napravil dosega. Da napraveshe, nemashe da imash konstantna potreba od dokazhuvanje.

Jas ete odamna ne bev prisustvuval na sobiranka i da vidish kolku fini lugje bea tamu i kako doniraa prisutnite, a i tie shto ne bea tamu a pushtile pari/obleka, nemashe da ja valkash temava so nepotrebni komentari.

Не бе шефе, многу грешиш. Јас само го констатирам тоа што повеќето го избегнувате да го констатирате. 8000 денари не решаваат ама баш ништо. На форумов наводно има 50К челнови, тоа се по 0.16 денари од член донација. Нека се активни 500 од нив и нека секој од нив наместо да испие едно пиво во кафич нека донира 100 денари на трансакциона. Или пак 100 од нив, кои се кладам дека можат да си дозволат, нека донираат по 500 денари. Тоа се 50К денари без собиранки и без драми. Со тие пари може жената да протера 3 месеци, период за кој ќе може да се фокусира да најде работа.

Ајде бре, МАНГУП ЕДЕН - луѓето си се собраа, донираа пари, облека и + си се пожуркаа, ти овде фати некаква математика ми тераш, па малку биле парите, требало по 100 или 500... Чим не учествуваше, немаш право да се буниш. Пооо еј, каков народ сме, кој менталитет, не е могуче ова.

Ајде изгуби се сега.

ЕДИТ : Инаку браво екипо за акцијава, алал вера :)

Не да сум мангуп, туку неможеш да си замислиш. Инаку и јас се собрав со друштво и топ се журкав. Ама математиката таа е, без оглед дали не знаеш математика или те издружуваат мама и тато па немаш поима колку се троши месечно за сметки, а колку за храна. И не да сме народ, туку изрод од народ. За млатење слама сме први, а за да се откажеме од една–две пијачки никаде не нема.

Не да сум мангуп, туку неможеш да си замислиш. Инаку и јас се собрав со друштво и топ се журкав. Ама математиката таа е, без оглед дали не знаеш математика или те издружуваат мама и тато па немаш поима колку се троши месечно за сметки, а колку за храна. И не да сме народ, туку изрод од народ. За млатење слама сме први, а за да се откажеме од една–две пијачки никаде не нема.
На жената поубаво ќе и дојдат 8000 денари + еден куп играчки за децата + еден куп алишта и некои други работи, отколку некој Престапник што во титула носи Директор, а јаде гомна и као демек он донирал. Тоа е тој изрод од народ.

Не е дека не си во право, ама зошто мислиш дека ќе постигнеш нешто со постојаниве критики???
Ете, се собравме, дониравме кој колку може, во секој случај подобро е од ништо. Имај предвид и дека повеќето од присутните бевме студенти/невработени и одвоивме од својот џепарлак за да помогнеме некому.
Никој од тие што донираше не очекува пофалби ниту од тебе ниту од некој друг, ама па нема потреба ни од мрчење.
Фала на разбирањето.

Не бе шефе, многу грешиш. Јас само го констатирам тоа што повеќето го избегнувате да го констатирате. 8000 денари не решаваат ама баш ништо. На форумов наводно има 50К челнови, тоа се по 0.16 денари од член донација. Нека се активни 500 од нив и нека секој од нив наместо да испие едно пиво во кафич нека донира 100 денари на трансакциона. Или пак 100 од нив, кои се кладам дека можат да си дозволат, нека донираат по 500 денари. Тоа се 50К денари без собиранки и без драми. Со тие пари може жената да протера 3 месеци, период за кој ќе може да се фокусира да најде работа.
Се` тоа убава математика си скроил... Не дека имаш некоја замисла но ок убаво е да се теоретизира. Но грдното почнува кога и оној труд што го постигнале форумџииве пробуваш да го помножиш со нула. Те читнав неколку пати, цело време се жалиш де за анонимност, де за журкава, де за хуманитаркава, што ми доаѓа друг заклучок кој не би го споделил тука затоа што сепак не сум таков човек. Греота е во теми за хуманитарки да анулираш нешто што е колку толку постигнато. Нит ги бранам нив, нит имам намера да застанам под нечива закрила, но со постот погоре можеше на друг поконструктивен начин да им дадеш до знаење да ја направат подобро хуманитарката. Вака пост-фестум е многу лесно да се даде суд.

Не е дека не си во право, ама зошто мислиш дека ќе постигнеш нешто со постојаниве критики???
Критиките се насочени кон оние кои не донирале, а знаеле и можеле, а посебно кон оние кои на форумов се извикуваат како големи патриоти кои се грижат и помагаат на народ. Имаше една тема за одење во странство и слично...

Ете, се собравме, дониравме кој колку може, во секој случај подобро е од ништо. Имај предвид и дека повеќето од присутните бевме студенти/невработени и одвоивме од својот џепарлак за да помогнеме некому.
Секоја чест, јас не бев на собиранка, а и јас донирав колку што можев.

отколку некој Престапник што во титула носи Директор, а јаде гомна и као демек он донирал. Тоа е тој изрод од народ.
Ако ти си изрод и јадеш гомна, не значи дека и другите се ко тебе. Јас барем не сум модератор кој не ги почитува правилата на форумов.

Over and out

А замисли семејството да не добиеше 8000 денари и облека, ист ли ќе им беше претстојниот месец? Колку се толку се, битно се дадени од душа за да се помогне на семејството. Факт е дека тоа не се којзнае колку пари нити пак трајно ќе го решат проблемот на семејството, ама секако ова е многу добар гест од кајганџиите кои повторно покажаа дека се хумани и многу кул ликови. Криво ми е што не дојдов, ама на следната сигурно ќе дојдам и повторно ќе донирам како што тоа го направив на Новогодишната.

bla bla bla na neciva majka pickata

dojde? NE
donirashe? NE

ne kur serete po necif trud.

Sobirankata hymanitarna bese najavena mesec dena unatpred sigurno, koj e kriv so ne se sobrale poeke clenovi?

50k bez sobiranki i drami abe lele so kur glumite dzekovi? So ne dojdovte da pomognete 50k da se soberat?

Кучињата си лаат, карванот си врви, кајганџии ќе си прават собиранки со хумaнитарен карактер и ќе си донираат колку што им е длабок џебот...

Браво за инцијативата за акцијата и браво за тие што донирале...Но да не се лажеме, 8000 не е сума која нешто решава. Со тие пари може да плати една месечна кирија во скромно живеалиште во провинција и евентуално месечна сметка за струја и вода. Од облеката сигурно над 70% нема да се искористи (мала, голема или дупликат...), ама да речеме дека дел ќе ја размени со некого па ќе земе друга облека која може да ја користи.

Решението на проблемот е во наоѓање на работа на жената со месечно примање од бар 300 евра за да се прехранат и да плати кирија и сметки. Вистинска помош е ако некој може да и помогне да се вработи, а се останато е краткорочно прикрпување. Јас не можам да и го решам тоа прашање ниту имам каде да ја препратам...Ако некој може нешто да помогне во таа насока, бујрум...

Јас сум од Ѓорче. Повели на кафе кај мене секој ден после 6 да седнеме со конкретни идеи како да и помогнеме на женичкава. Ако не планираш да дојдеш и воедно да и помогнеш, најкултурно ќе те замолам да не го потиш.

Каков народ сме значи,на секое лонче ќе најдеме капаче.Зошто биле 6 а не 60 илјади,зошто ова зошто она.Ја не знам што очекуваат луѓево,па пола овде се невраоботени кој колку можел дал,сигурно куќа не може да и се купи,ама гестот е битен.Што има веза денеска е за неа,утре за некој друг и така.Според мене некој што не бил,нема право да збори дека биле малку,вклучувајќи ме и мене.Ако некој мисли дека е малку,ете слободно нека донира,2,3 иљадарки.нели чисто за пример за да видат другиве како треба.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom