Кајгана психолог

• Креатор на темата Креатор на темата FLiX
  • Време на започнување Време на започнување
Поцрвенување во срамни ситуации

Не гледам дека има тема за ова, а може да преставува сериозен проблем посебно за некој кој често треба да презентира дела како мене. Едноставно во моментот кога се наоѓам во незгодна ситуација, целиот поцрвенувам. Со текот на времето развив некои техники како релаксација и слично, но сеуште не сум дошол до ниво каде вцрвеунвањето не се приметува. Дали некој има совет/решение за овој проблем? Благодарам однапред.

Еј и мене многу ме интересира овој проблем. И некогаш знае да биде проблем, во ситуации кога е најпотребно, црвенилото издава и ептен некогаш знае да биде глупаво. А мислам дека контрола на психа нема врска со тоа, затоа што е несвесен процес, барем така јас сум приметила и кога се трудам добро да го скријам на пример тоа, џабе пак ми викаат аааа се сцрвени. Навистина, има ли начин да се надмине ова?
А пробував и со пудра ќе се намачкав цела (цело лице де) и џабе бе, си наоѓа црвенилото пат да излезе надвор. :icon_lol:

Ова е биолошко-психолошки феномен сосема нормален за сиот свет. :)
Прво, образите каде највеќе се приметува поцрвенувањето се места со бајаги капилари, па кога адреналинот, то ест срамот ќе удри крвата наеднаш прострујува низ нив и се познава црвенилото. Всушност, иако биолошки не знам да го поткрепам муабетов со факти, некои луѓе се природно црвени, сте ги виделе сигурно, па кога тие ќе се засрамат наеднаш како столна ламба да сте запалиле... од нивните образи свети. :)

Не знам шо ми се дешава,али се осеќам ко да сум премногу посесивен,љубоморен,не можам да се контролирам,еднаш пукам од радост друг пат тешка депресија..нема лек за мене..

Не знам шо ми се дешава,али се осеќам ко да сум премногу посесивен,љубоморен,не можам да се контролирам,еднаш пукам од радост друг пат тешка депресија..нема лек за мене..

Расположение кое бргу се менува - ништо страшно :toe:
Ама мора да има причина за тоа, нешто што те мачи ти ствара депресија, а после тоа кога ќе заборавиш на тоа, убаво ти е , па му се радуваш на животот...размисли си што те мачи, кажи си на некој или испукај се некаде, после тоа ќе ти биде полесно :wink: А љубоморен на што/на кого?

Расположение кое бргу се менува - ништо страшно :toe:
Ама мора да има причина за тоа, нешто што те мачи ти ствара депресија, а после тоа кога ќе заборавиш на тоа, убаво ти е , па му се радуваш на животот...размисли си што те мачи, кажи си на некој или испукај се некаде, после тоа ќе ти биде полесно :wink: А љубоморен на што/на кого?

На,"другар" на девојчето шо го сакам,која ми е само другарка..

Corny,

кога е заљубен човек прави глупости :pos2: расположението ти се менува затоа што моментално во центарот на твоето внимание е тоа девојче кое ти се свиѓа и таа индиректно ти го диктира расположението. Кога ти е супер со неа и кога ти дава некаква надеж - тогаш си среќен, а кога ќе почне малку да не ти обрнува внимание - тогаш те фаќа нервоза...тоа е сосема нормално и на сите ни се случува :wink: Но знаеш дека љубомората е најлошиот начин за да ја придобиеш нели :wink:? Наместо да се секираш кој е околу неа , смисли нешто интересно со кое ќе и го привлечеш вниманието...бидејќи со љубомора и посесивност можеш само да ја одалечиш од себе!

Јас само јавно ќе и се заблагодарам на maggi kapiceto(магде),за несебичната помош околу мојот пробем со аватарот на бучио(навистина неговиот стар аватар ме....),значи тоа е талентиран психолог,имено по ПП на мое барање му објаснила каков е мојот проблем со аватарот негов а успеа да ДОКАЖЕ нешто ВАЖНО дека Сепак има алтруизам Дека успеа да му објасни на бучио како се осеќам,а пак бучио докажа дека има способност за соживување(и покрај тоа што на моменти сум како да кажам....не фер и коректен спрема него-ова не значи дека прекршувам правила,навредувам бла бла...).

Маги Благодарам уште еднаш.

Поздрав до психологот...
Прв пат мие шо барам помош од еден психолог но ете се решив...
Девојка ми е многу чуствителна и ранлива можеби за ситни нешта та се повлекува и плаче, ама и јас сум можне импулсиве ве молам да ме сугерирате што да направам да не дојде до некоја несакана ситуација.Инаку знам дека ме сака и ја сакам.
Со почит!

Поздрав до психологот...
Девојка ми е многу чуствителна и ранлива можеби за ситни нешта та се повлекува и плаче, ама и јас сум можне импулсиве ве молам да ме сугерирате што да направам да не дојде до некоја несакана ситуација.Инаку знам дека ме сака и ја сакам.
Со почит!
аууу ами и дечко ми е таков како тебе ист,само шо ја не плачам туку го нервирам и мн мн тој тогаш се нервира и можи да дојди до несакани последици и поради тоа сето ова се случува преку телефон

Мислам дека треба да се обидиш да ја сватиш за некои работи кои тебе,на прв погледд те нервираат или ти се глупи,како и да е.....Немој да правиш нешто за што мислиш дека таа ќе се изнервира...посветувај и повеќе внимание...не и дозволувај во никој случај да биди сама и повлечена кога ќе се скарате или ко ќе ти се налути!!!!Иако пред тоа си бил мн груб или агресивен,каков и да си бил,немој да ти биди непријатно воопшто за да и се приближиш одма после разговорот и да и кажиш неколку утешни зборови:извини жал ми е не сакав , ќе се обидам да те разберам.... и сл.
Обиди се смирено се да решаваш,немој никогаш да и викаш колкав и да е проблемот:smir:

Поздрав до психологот...
Со почит!
Обиди се да и влееш самодоверба, мислам дека и фали тоа. Можеби отсекогаш била презаштитена, па несакајќи створила заштитен механизам за ситуации во кои не може да се снајде, да се затвори во себе. Охрабрувај ја и помагај и да се соочува со конкретните нешта и проблеми кои ја тераат брзо да се повлече во себе, сама да ги решава. Работи на нејзиното стекнување на верба во самата себе и евентуално надминување на некакви комплекси што можеби ги има.

Ептен сум чувствителна у последно време, се‘ ме погодува и си плачам и си плачам а некојпат и јас не знам зш :( Ај саа дее...
П.С. Знам дека хормоните ми се побркуват за време на ПМС(не се важе тај период). :pipi:

Ептен сум чувствителна у последно време, се‘ ме погодува и си плачам и си плачам а некојпат и јас не знам зш :( Ај саа дее...
П.С. Знам дека хормоните ми се побркуват за време на ПМС(не се важе тај период). :pipi:
Може е период. Не се грижи премногу.
Причина за ваквото однесување може да биде и доколку си била разочарана од некој или од самата себе.
Во секој случај обиди се да бидеш позитивна и гледај ги работите од посветлата страна.

Може е период. Не се грижи премногу.
Причина за ваквото однесување може да биде и доколку си била разочарана од некој или од самата себе.
Во секој случај обиди се да бидеш позитивна и гледај ги работите од посветлата страна.

Се согласувам со ЧНМ и затоа Гиглс ќе ти дадам само едно дополнување на горното мислење од Кент. Животот е таков каков што самите ќе си го направиме. Доколку сакаш да ти биде добро, ќе ти биде добро...и обратно. Секој човек во животот се соочува со проблеми, но никогаш не треба да дозволиш тие да те совладаат. Знам, понекогаш е тешко, но секогаш мора да бидеш оптимист, со насмевка на лицето. Секогаш обиди се да останеш среќна, бидејќи среќата е нешто најдобро во животот.

Или у стрес си периодов, или почнуваш да запаѓаш у депресија. Прекини да се самосожалуваш, стани и продужи да живееш, научи се да живееш СО тоа што ти предизвикува стрес (ако не можеш да го избегнеш, јебига), како што си живеела и порано, но тогаш не си била толку ранлива. Учи од себе. Нека ти текне каква си била порано у тешки периоди и запрашај се: "Дали е подобро за мене да сум силна или ранлива?"
Може порано ти било потешко некогаш, а пак си стоела цврсто. Може сега немаш јак проблем, а стоиш лабилно. Се е до главата, промени го ставот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom