Кајгана психолог

• Креатор на темата Креатор на темата FLiX
  • Време на започнување Време на започнување
Турети во не права смисла на терминот...но карактерно и психолошки.

fear tourette:vozbud:

Значи вака...незнаев кај да се обратам но морав некаде.

Се чуствувам за некои работи виновна и сум,и наштетив на мојата другарка за некои да не кажам глупости и се каам многу:kesa:
Незнам како да ја поправам грешката,не знаев дека ке ја боли толку многу.
Не мислев тогаш кога го правев тоа.Се плашам дека никогаш повеке нема да биде истата.Има многу пропатено во нејзиниот живот.
Во карактер е многу слаба,а тоа што и го сторив ја уништи потполно.
Во душата се чуствувам гадно,бедно и голема кривица за тоа што се случи.
Не можам да се смирам воопшто.Постојано во мисли ми доагаат нејзините зборови кога сфати што и сторив.А немилата случка неодамна ме натера да сфатам дека сепак ја сакам многу како сестра,како најблиска другарка.Беше покрај мене во најтешките моменти и ми помогна да сфатам дека не е се во парите,дека не треба да губам никогаш надеж и да не им судам на лугето според изгледот,дека не е се во убавината туку има и нешто во карактерот.
А јас и вратив на најлош можен начин.
Не можам да кажам што и сторив зошто се срамам од таа постапка.
Се обидувам да го решам колку толку проблемот но сепак неуспешно.:tapp:
Секогаш кога се појавува некој во нејзиниот живот јас се наогав мегу нив и им уништувам.И се заради една причина од минатото.Кога сфатив дека таа воопшто немала ништо со тоа,беше доцна.Штетата беше направена а таа ги трпи последиците и тоа се заради мене.

Се надевам дека ке ми помогнете:jaj:

а како да ти помогне некој кога не кажуваш шо си направила ...
како и да е

Секогаш кога се појавува некој во нејзиниот живот јас се наогав мегу нив и им уништувам.

лошо лошо :toe:
според реченицава ти никогаш не си се ни понашала како другарка со неа :toe:

а како да ти помогне некој кога не кажуваш шо си направила ...

Znaci ja skarav so nekoi nejzini dragi licnosti...odnosno sekogas zboruvav od nejzino ime demek taa pravela nekoi raboti a vsusnost jas gi pravev tie raboti:nesvest:
Samo za da i se odmazdam za bivsiot a koga sfativ deka ona ne e kriva veke bese docna.

лошо лошо :toe:
според реченицава ти никогаш не си се ни понашала како другарка со неа :toe:

Znam deka e loso a vo vrska so vtoriov citat,seto toa go pravev samo za da i se odmazdam za bivsiot.Jas ostanav bez decko mi koj me ostavil zaradi nea a mislev deka taa mi go prevzela, taa imase prijateli koi gi obozavase vo sekoj smisol na zborot i posakav da i unistam so niv.:tapp:

Znaci ja skarav so nekoi nejzini dragi licnosti...odnosno sekogas zboruvav od nejzino ime demek taa pravela nekoi raboti a vsusnost jas gi pravev tie raboti:nesvest:
Samo za da i se odmazdam za bivsiot a koga sfativ deka ona ne e kriva veke bese docna.

Znam deka e loso a vo vrska so vtoriov citat,seto toa go pravev samo za da i se odmazdam za bivsiot.Jas ostanav bez decko mi koj me ostavil zaradi nea a mislev deka taa mi go prevzela, taa imase prijateli koi gi obozavase vo sekoj smisol na zborot i posakav da i unistam so niv.:tapp:

Вака девојко, имаш неколку проблеми. Прво јазикот ти е побрз од паметот, второ си многу одмаздољубива.

Е сега, правиш непромислени работи, и после се каеш.
Пробај да размислуваш малку пообјективно, односно да не се водиш секогаш според твојот гнев и одмаздата.
Делот што ти е напишан во потписот е залуден, сакала нејкела кога тогаш ќе се случи пак, не се опирај, подобро ќе ти биде.
Тоа шо си го направила, тешко дека ќе го вратиш назад, но пробај да исправиш некои ствари, односно да ја преземеш вината.
Единствено што ќе ти биде зезнато е да ја вратиш девојката ко другарка, зависно од тоа колку е таа спремна да ти прости, и колку си ти спремна да и надоместиш.
Друго, остави ги работите да течат по природен тек, не зборувај во туѓо име, не се мешај во туѓи штипки, живеј го твојот дел од животот, остави другите да си го живеат нивниот.
И, најважно од се. УЧИ ОД ГРЕШКИТЕ.
Запамти, не треба да правиш иста грешка двапати.

епа и не е баш некој проблем ама се нервирам онака од самата себе зашто кога не ми се свига некој не обрнувам мн внимание и сум поприродна и опуштена а кога некој ми се свига тогаш мислам на тоа и не си се понашам природно туку онака стегнато абе без врска...конкретно
ми се свига едно дете само го знам онака од гледање низ град или во друштво на мои познати...пред некој ден бевме собрани мн луѓе и не ги познавав голем дел од нив а нели мегу нив беше и тој...ме погледна онака нели сватив дека му се допадна мојот изглед и ми светна дека и он мене ми се свиѓа...и така опуштен стана божем нешо да се поздрави со другар ми и како се поздрави и со мене и ме подгушна онака ау и се супер и сеа одма во мислите ми е како да се однесувам и сл и тапа е...нема везе кратка беше средбата онака али ств убава сум паметна сум...а кога ке дојде така ко дебил некој се понашам...хелп :S :D

епа и не е баш некој проблем ама се нервирам онака од самата себе зашто кога не ми се свига некој не обрнувам мн внимание и сум поприродна и опуштена а кога некој ми се свига тогаш мислам на тоа и не си се понашам природно туку онака стегнато абе без врска...конкретно
ми се свига едно дете само го знам онака од гледање низ град или во друштво на мои познати...пред некој ден бевме собрани мн луѓе и не ги познавав голем дел од нив а нели мегу нив беше и тој...ме погледна онака нели сватив дека му се допадна мојот изглед и ми светна дека и он мене ми се свиѓа...и така опуштен стана божем нешо да се поздрави со другар ми и како се поздрави и со мене и ме подгушна онака ау и се супер и сеа одма во мислите ми е како да се однесувам и сл и тапа е...нема везе кратка беше средбата онака али ств убава сум паметна сум...а кога ке дојде така ко дебил некој се понашам...хелп :S :D
Ах кога имав 7години бев толку диво, непослушно, енергично детенце 24/7, се дур не ме пратија у школо и оп.... малце подзапрев и бев 18/07 дивтар, напаст и слично. Зашо? Зашо нормално кога отвараш нова врата у животот да имаш доза на страв, претпазливост, резерва во зависно од влијанието шо го има новиот почеток врз животот на човекот. Нормално како малишан првите две недели пискав, плачев, цмиздрев, зашо тамо не бев она што „јас сакам да бидам„, туку на почеток бев нешо што „требаше да бидам„ (се пронајде?).
И тоа траеше 2-3 недели, моите мрачни прво-оделенски патешествија и после тоа ме избрка од 2-3 школи за недисциплина и то :). После одреден период станува навика, дел од животот и успеваш својата личност значи она сопственото ЈАС да вметнеш во тој нов предизвик, го нема више ама јас се губам, не знам шо да кажам, двосмисленост, страв и слично срања да не тупам.

First we learn the ruls, then we play the game.

П.С Не се плаши нема да го разочараш ако си паметна и убава. ЉОЉ! :smir::wink:

Ако добро разбирам, тоа што треба да направиш е да обесиш една насмевка на твојата гламурозна и прекрасна фаца. И не само за него, туку за сите. Пошто као ја шо те замислив не изгледаш ни убаво ни паметно, само провокативно а тоа се добива со пудра, шминка, и сите други женски глупости. Нема грда и убава девојка, има сиромашна и богата, или способна и непсособна да се нашминка.

Насмеј се, опушти се себе, така ќе го опуштиш и него, работите сами ќе си дојдат.

Сјебав работа со една личност која ми значи многу, а во живо не ја знам многу освен пар пати летово ... секој ден сме во контакт, и во момент на лудост ми текна дека би било боље малце да оладам од неа заради целата таа виртуелност ...., не го прифати тоа со разбирање (што е нормално), и сеа поима неам како да ја решам работата, оплескав на големо ...

Nema potreba da napinjas i ako vikas deka si pogresil sedni i sredi gi rabotite dodeka ne stane docna, kako "vikaat zelezoto se kove dodeka e zesko. Poso golem del od rabotite ne se sreduvaat sami po sebe, mora da se pocne od nekade. Pa najdobro e i ti taka da napravis.

Сјебав работа со една личност која ми значи многу, а во живо не ја знам многу освен пар пати летово ... секој ден сме во контакт, и во момент на лудост ми текна дека би било боље малце да оладам од неа заради целата таа виртуелност ...., не го прифати тоа со разбирање (што е нормално), и сеа поима неам како да ја решам работата, оплескав на големо ...

Не си оплескал, вистинска одлука си донел. Виртуелната реалност не е вистинска реалност. Кажи и уште еднаш да одјебе, или да биде поприсутна во живо (ако сакаш да биде). И ич мука немај, линии е одлично кога се поставуваат, животот си бара преземање радикални мерки прилично често. Не си згрешил нишо, уживај. :helou:

Не си оплескал, вистинска одлука си донел. Виртуелната реалност не е вистинска реалност. Кажи и уште еднаш да одјебе, или да биде поприсутна во живо (ако сакаш да биде). И ич мука немај, линии е одлично кога се поставуваат, животот си бара преземање радикални мерки прилично често. Не си згрешил нишо, уживај. :helou:

Ах, незнам, проблемот е што е многу далеку, па ова е единствен начин преку кој остваруваме контакт, веројатно да сум таму не би ја ни сакал толку (бар не на тој начин), далечината ми дозволува да ја сакам повеќе ..., единствено нејќам да ме мрази и да ме одбегнува кога ќе се видиме друг пат (за шест месеци). очекував нешто како, „разбирам, збогум до следниот пат“, а вака е зезнато, веројатно не требаше така да направам, туку само да го контролирам повеќе нагонот да и пишувам и постепено да се одалечам ... ама ќе биде добро :)

Ах, незнам, проблемот е што е многу далеку, па ова е единствен начин преку кој остваруваме контакт, веројатно да сум таму не би ја ни сакал толку (бар не на тој начин), далечината ми дозволува да ја сакам повеќе ..., единствено нејќам да ме мрази и да ме одбегнува кога ќе се видиме друг пат (за шест месеци). очекував нешто како, „разбирам, збогум до следниот пат“, а вака е зезнато, веројатно не требаше така да направам, туку само да го контролирам повеќе нагонот да и пишувам и постепено да се одалечам ... ама ќе биде добро :)

Додич, без нервози друже, не си изгубил ништо, тоа шо сте далеку само за себе си збори, прави и муабет повремено, и ќе олади момата, а ќе оладиш и ти. Се со време, само опуштено.

Значи вака...незнаев кај да се обратам но морав некаде.

Се чуствувам за некои работи виновна и сум,и наштетив на мојата другарка за некои да не кажам глупости и се каам многу:kesa:
Незнам како да ја поправам грешката,не знаев дека ке ја боли толку многу.
Не мислев тогаш кога го правев тоа.Се плашам дека никогаш повеке нема да биде истата.Има многу пропатено во нејзиниот живот.
Во карактер е многу слаба,а тоа што и го сторив ја уништи потполно.
Во душата се чуствувам гадно,бедно и голема кривица за тоа што се случи.
Не можам да се смирам воопшто.Постојано во мисли ми доагаат нејзините зборови кога сфати што и сторив.А немилата случка неодамна ме натера да сфатам дека сепак ја сакам многу како сестра,како најблиска другарка.Беше покрај мене во најтешките моменти и ми помогна да сфатам дека не е се во парите,дека не треба да губам никогаш надеж и да не им судам на лугето според изгледот,дека не е се во убавината туку има и нешто во карактерот.
А јас и вратив на најлош можен начин.
Не можам да кажам што и сторив зошто се срамам од таа постапка.
Се обидувам да го решам колку толку проблемот но сепак неуспешно.:tapp:
Секогаш кога се појавува некој во нејзиниот живот јас се наогав мегу нив и им уништувам.И се заради една причина од минатото.Кога сфатив дека таа воопшто немала ништо со тоа,беше доцна.Штетата беше направена а таа ги трпи последиците и тоа се заради мене.

Се надевам дека ке ми помогнете:jaj:

Мислам ако не преземеш ништо...џабе ќе ти биде се..

Другаркати ете е троа наивна и ти тоа си го злоупотребила,но сега разбра дека си ЗГРЕШИЛА и дека твојата другарка на некој начин ти ги отворила очите-извини се..

И не зборуј другпат у туѓо име:nenene::nenene:

Кажи и го ова....у лице//

.
Беше покрај мене во најтешките моменти и ми помогна да сфатам дека не е се во парите,дека не треба да губам никогаш надеж и да не им судам на лугето според изгледот,дека не е се во убавината туку има и нешто во карактерот.

Речи и и сега не губам надеж....се надевам ќе опростиш...ако не

Убаво ти кажа викторг...

Таман е-немаш проблем.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom