Кралот Марко
Не прилепчанецот, ами Јас
- Член од
- 6 ноември 2008
- Мислења
- 3.969
- Поени од реакции
- 278
ПОМАГАЈТЕ!!!!!!!
Незнам како да си го решам проблемов.Имам 18 год.,имам дечко,се ни е ок ,ама имам еден ненормален татко дома со не ме пушта никогаш да излезам.Ми пукна филмот вечерва се испокаравме.Неможев појќе,кога и да му речам да излезам тој ми вели неможи со душа чекам д азамини на работа и да излезам.Незнам како да му докажам дека сакам да излезам незнам како да му докажам дека грозно ми е по цел ден дома затворена.Болен е жими се еднаш во викенд ми дозволува да излезам ненормален.А знај дека имам дечко,ама мислам дека треба да знај нормалн0о е тоа ама тој по се изгледа не е нормален
Треба да го разбереш татко ти, неговото мало и мило девојче за час пораснало и со тоа сеуште не може да се помири. Сепак решението е во смирување на топката и разговор со татко ти колку и да изгледа тоа невозможно. Мораш да му докажеш дека си полнолетна и дека си она истото мало и мило татино, кое сега е веќе поголемо и доволно возрасно за да не ги изневери неговите очекувања. Секој татко или мајка создале своја претстава за тоа како треба да изгледа нивното дете. Посебно татковците, тешко прифаќаат дека татиното ќерче веќе може само да се грижи за себе. Разговор и само разговор, во кој ќе покажеш, а подоцна и ќе докажеш дека е време да почне да ти верува. Имај трпение и пробај да го разбереш, за да те разбере и тој тебе. Нетрпеливоста постојано ќе ве држи на растојание, а верувам дека тоа ниту на тебе, ниту пак нему не му одговара.