(Кајгана избира) Најдобри серии на сите времиња

• Креатор на темата Креатор на темата Zlatikevichius
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
1. Chernobyl - нема што посебно да додадам на тоа што пишаа другите. Генијална серија во секој дел - приказна, начин на раскажување, режија, глума... Мало ремек дело е ова. Немаше ниеден лош момент во сите пет епизоди.

2. CSI - иако за мене ова не е серија што би ја гледал од прва до последна епизода, пошто епизодите се шаблонски и нема нешто простор за дискусија, чекање на интересен plot twist или некоја посебна неизвесност, сепак е легендарна во крими жанрот и за времето во кое беше актуелна беше стварно нешто посебно.

1. Chernobyl

2. CSI

другите две можеби се добри, али не сум ги гледал.

1. Добра е Чернобил, можеби во друг дуел ќе гласав за неа. Ама гласам за Person of Interest. Ме фати на носталгија, зашто ептен сакав ја гледав на времето. Серија за тоа што најверојатно не очекува во иднина. А тоа е малку страшно.

2. Vikings. Никогаш не ја сакав Лас Вегас. Ни Њујорк. Само Мајами.:D

Јас се извинувам што ме чекавте. Вака сега, за да биде сѐ најрегуларно, и за секој дуел да може да се гласа 24 часа, дуелите 23 и 24 ќе ги објавам сега, и гласањето за нив ќе трае до утре до 10:00 наутро. Дуелите 25 и 26 ќе идат вечер, и гласањето за нив ќе трае до утре до 21:00.

Но прво резултатите од дуелите 21 и 22:

CHERNOBYL - Person of Interest 27:7
VIKINGS - CSI: Crime Scene Investigation 18:10

Chernobyl и Vikings продолжуваат понатаму.
MAD MEN.jpg

vs.
MONK
USA Network, 2002-2009
MONK.jpg

ДУЕЛ БР. 24
FARGO
Fox, 2014-???
FARGO.jpg

vs.
MISS FISHER'S MURDER MYSTERIES
ABC, 2012-???
MISS FISHER'S MURDER MYSTERIES.jpg

1. Mad Men - секој што гласа за Монк оди на игнор. Ништо против Монк ама...Mad Men е серииште, можеби најдобра серија во поглед на градење ликови. Плус January Jones, Christina Hendricks, Alison Brie - светото трио, геј да бев од почит ќе гласав за кастингов.
2. /

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom