Кајгана фото-натпревари [општи дискусии]

• Креатор на темата Креатор на темата .Sky.
  • Време на започнување Време на започнување
Затоа има и малку пријавени..... кај нас некој да сликаш одма ќе ти рипне на кавга или тепачка зошто го сликаш..... :)
Ако ви е ова тешкотијата тогаш прашај. И јас имав непријатни ситуации не со кавга или тепачка туку баш она зашто ме сликаш. Пријди му на човекот прашај го дали може објасни му што е и како е и ќе се изненадиш од одговорот. Во 4 ситуации никој до сега не ме одби. Да си знаеш и ти и другите ако ви е ова проблем.

требаше да направиме додека трае гласањето за првиот натпревар, да започнеме втор, така немаше да чекаме недела дена да помине гласање.

Можеше првите 2 натпревари да ги даде ејсид, после победникот.

требаше да направиме додека трае гласањето за првиот натпревар, да започнеме втор, така немаше да чекаме недела дена да помине гласање.

Можеше првите 2 натпревари да ги даде ејсид, после победникот.
фотографијата е опуштена работа, не е серсико произвоство, во Македонија ако годишно се организираат 5-6 меѓународни фото конкурси, и обично се во оптек дестина теми, ние со ова темпо ќе имаме 2 месечно, па пробај сам да ти текнат 24 различни фото теми во една година...

фотографијата е опуштена работа, не е серсико произвоство, во Македонија ако годишно се организираат 5-6 меѓународни фото конкурси, и обично се во оптек дестина теми, ние со ова темпо ќе имаме 2 месечно, па пробај сам да ти текнат 24 различни фото теми во една година...

лесно е за теми. Ќе се најде некоја.

Луѓе и работа, урбана и улична фотографија, флора и фауна, спортска фотографија, децка фотографија, стари рушевини, слики од стари луѓе, водопади, ехеее, ги им илјадници.

лесно е за теми. Ќе се најде некоја.

Луѓе и работа, урбана и улична фотографија, флора и фауна, спортска фотографија, децка фотографија, стари рушевини, слики од стари луѓе, водопади, ехеее, ги им илјадници.
Ќе се најде сигурно али ќе е пријавуваат 2-3 оти ќе ги ограничиш, во портрети секој има некоја фотографија али ако поделиш теми “слики на стари луѓе, слики на средновечни, слики на деца, слики на жени...“ само ќе ги ограничиш да место 20 пријави имаш 4-5, исто е и со пејсажи, можеме да ги исцепкаме на “планини, водопади, ливади, шуми“ спортската на “ракомет, фудбал, стони тенис, одбојка....“ и да добиеме купови теми со по неколку учесници. а некогаш можеби ни со еден. И 24 теми ссе многу, јас учествувам на многу меѓународни конкурси и обично се стандардни темите (портрет, природа, акт, архитектура, документарна, улична, мода, ... тук таму нешто поспецифично - транспорт, живот, екологија.....) подобро и помасовно е да има тема со пошироко значение од колку уско ограничена која би била ем со послаб одзив ем со слаб избор на различни фотографии.

Ќе се најде сигурно али ќе е пријавуваат 2-3 оти ќе ги ограничиш, во портрети секој има некоја фотографија али ако поделиш теми “слики на стари луѓе, слики на средновечни, слики на деца, слики на жени...“ само ќе ги ограничиш да место 20 пријави имаш 4-5, исто е и со пејсажи, можеме да ги исцепкаме на “планини, водопади, ливади, шуми“ спортската на “ракомет, фудбал, стони тенис, одбојка....“ и да добиеме купови теми со по неколку учесници. а некогаш можеби ни со еден. И 24 теми ссе многу, јас учествувам на многу меѓународни конкурси и обично се стандардни темите (портрет, природа, акт, архитектура, документарна, улична, мода, ... тук таму нешто поспецифично - транспорт, живот, екологија.....) подобро и помасовно е да има тема со пошироко значение од колку уско ограничена која би била ем со послаб одзив ем со слаб избор на различни фотографии.

океј, се согласувам се со тебе, сепак тоа беше само предлог, како што е во гурманско катче.

океј, се согласувам се со тебе, сепак тоа беше само предлог, како што е во гурманско катче.
ако убаво е да имаме предлози и дискусии, али гурманско катче... па ако отвориш еден готвач ќе имаш можеби 300 страни рецепти, али ако истражуваш фотографија мислам дека на една страна би ги собрале сите фотографски теми.

Повелете Ladies and Gentlemen - Натпревар 3

Морам да признаам дека поттикнат од selfie-то од Оскарите, бев во искушение да ставам тема: Selfie. Ама се попишманив, зошто се надевам дека бар на овие натпревари, во подфорум Фотографија и видео ќе го задржиме нивото кое го достигнавме до сега. Ама мора да признаете дека баш би биле јаки сликани сами во огледало, а зад нас се гледа бојлерот и бањарката обесена на шајка 10ка закована во вратата! :pos: Ај, може во некоја следна прилика...

Ме интересира дали треба да биде контрастот прикажан во фотографиите, како што е коњот пред мекдоналдс, во смисол сиромашно пред богато, така го сфатив објаснувањето на темата...или само да има гладни боси голи...
Искрено пре пре преискористена тема :(

Ме интересира дали треба да биде контрастот прикажан во фотографиите, како што е коњот пред мекдоналдс, во смисол сиромашно пред богато, така го сфатив објаснувањето на темата...или само да има гладни боси голи...
Искрено пре пре преискористена тема :(
Значи: овековечете ги сите оние моменти кои ги има насекаде околу нас, а не би требало да ги има: гладни, боси, голи, бездомници, просачи, трошни куќички среде шума од згради, беда, сиромаштија, испукани улици со вирови колку Тихи Океан штом заврне и што ли уште не...
Нема искористена или неискористена тема, на речиси сите домашни и меѓународни кокурси на фото сојузи и(ли) клубови - ќе најдеш 90% исти теми - портрет, акт, архитектура, документарна, природа.... и то оди години, децении и уште излегуваат убави несекојдневни фотографии. То исто ко она “Шо филм е овој?“ - “Трилер“, “Ех го имам гледано трилер“

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom