Кајгана фото-натпревари [општи дискусии]

• Креатор на темата Креатор на темата .Sky.
  • Време на започнување Време на започнување
Националност... Сигурно нема да бараме државјанство на увид :))
Абе види сето тоа во ред, мене како Македонец со постојано место на живеење во Македонија и важечка лична карта и пасош воопшто не ми прави проблем критериумот, но не заборавајте дека голем дел од членовите на форумот не се Македонци по националност, па така да со овој критериум секако дека се дискриминирани по национална основа било да живееле во државата или се отселени надвор од неа.
Да не се сфатиме погрешно , само сакав да укажам дека самиот критериум на натпреварот е во најмала рака дискриминирачки по национална основа.

Абе види сето тоа во ред, мене како Македонец со постојано место на живеење во Македонија и важечка лична карта и пасош воопшто не ми прави проблем критериумот, но не заборавајте дека голем дел од членовите на форумот не се Македонци по националност, па така да со овој критериум секако дека се дискриминирани по национална основа било да живееле во државата или се отселени надвор од неа.
Да не се сфатиме погрешно , само сакав да укажам дека самиот критериум на натпреварот е во најмала рака дискриминирачки по национална основа.
Кој делот од „македонско девојче“ не ти е јасен во приказната? Сигурно „македонско девојче“ не се однесува на Русинка која живее во Македонија.
Ако отворам тема за фотографии направени во шума, дали со тоа ги дискриминирам тие што живеат во град? Нормално дека не. Ако живеат во Њујорк, ќе тркнат до шума и ќе направат некоја фотка. Ако не се Македонци, ќе направат фотографија од Македонка. Ако не можат, нека не учествуваат. Не знам што не ти е јасно, навистина.

бреее како главната награда да е Југо 55 (со алуминиумски бандаши)
Сигурно нема да бараме извод од матично за девојката на фотографијата, претпоставувам дека сме овде сите љубители на фотографија, и дека совесно ќе се придржуваме на темата и задачата.

Супер си е дадена темата и насловот за ова коло.Македонско девојче .... - појасно здравје.
Баш ме занима оној Летмисеа, каква фотка ќе прати.

мажи не лајкуваш?

Ах бе Лет... :D
Озбилно, претходиниот натпревар имаше квалитетни фотки но тематиката на истите не ми се допаѓаше
Депонии, питачи, уличари... како да кликнам "ми се допаѓа" кога не ми се допаѓа :(

Сега е веќе друго...
Него, темава не ви е по Рамковен, а ? Абе сликајте таму, многу ќе знаеме ние дали се работи за Македонско девојче или не :D[DOUBLEPOST=1396284507][/DOUBLEPOST]
Супер си е дадена темата и насловот за ова коло.Македонско девојче .... - појасно здравје.
Баш ме занима оној Летмисеа, каква фотка ќе прати.

Богами и мене ме занима :D

Ах бе Лет... :D
Озбилно, претходиниот натпревар имаше квалитетни фотки но тематиката на истите не ми се допаѓаше
Депонии, питачи, уличари... како да кликнам "ми се допаѓа" кога не ми се допаѓа :(
Нишо не прајме вака.... ќе му речам на Ацид да го избрише подфорумо за фотографија

Нишо не прајме вака.... ќе му речам на Ацид да го избрише подфорумо за фотографија

Еееее полека па не е само за тебе и дани :) не мора секоја тема на секого да му се свиѓа, нели :)
Еве оваа му одговара, после може мене нема да ми фати око тема, секој ќе си најде нешто интересно :)

Еееее полека па не е само за тебе и дани :) не мора секоја тема на секого да му се свиѓа, нели :)
и то шо велиш, не е секоја тема Лет 3 па да му се свиѓа на секој

Кој делот од „македонско девојче“ не ти е јасен во приказната? Сигурно „македонско девојче“ не се однесува на Русинка која живее во Македонија.
Ако отворам тема за фотографии направени во шума, дали со тоа ги дискриминирам тие што живеат во град? Нормално дека не. Ако живеат во Њујорк, ќе тркнат до шума и ќе направат некоја фотка. Ако не се Македонци, ќе направат фотографија од Македонка. Ако не можат, нека не учествуваат. Не знам што не ти е јасно, навистина.
Мене се ми е јасно, незнам зошто толку на нож е се земено. Ова беше добронамерна забелешка за да не се направи каша попара како прошлиот пат каде испадна дека некој се Земјани, некој живеат на Марс а некој се од Сигма Кентаури па под Мојата чудесна земја си ја сфатија како планетата Земја, а исто таму многу добро се подразбираше за чија земја станува збор. Барем така беше до пред крајот, па да не настани забуна и тука пред крајот.
Ја па прво што помислив беше е како ќе се знае дека е македонско девојче :P
Токму така, затоа и напоменав дека има нејаснотии во самиот наслов на темата. Сега ако е работата само да се сликаат убави жени и да се прикажат како Македонки тогаш цел муабет испаѓа за џабе и е оставен само и само на добрата воља на тие што сликаат дека нема да лажат.
бреее како главната награда да е Југо 55 (со алуминиумски бандаши)
Сигурно нема да бараме извод од матично за девојката на фотографијата, претпоставувам дека сме овде сите љубители на фотографија, и дека совесно ќе се придржуваме на темата и задачата.
Мислам дека сфати дека наградата нема врска, секако освем ако е небитно ако победи слика на жена која нема ни М од Македонка, а ако е така која е поентата на темата.
Но пошто и тоа се разјасни дека се бара изворна чиста генетски немодифицирана Македонка и учесниците на натпреварот се замолуваат со чесен пионерски збор дека нема да лажат, можеме да ги загрееме апаратите и мобилните и да се впуштиме во потрага :)

Но пошто и тоа се разјасни дека се бара изворна чиста генетски немодифицирана Македонка и учесниците на натпреварот се замолуваат со чесен пионерски збор дека нема да лажат, можеме да ги загрееме апаратите и мобилните и да се впуштиме во потрага :)

Ако така земеш. појќе од пола форум треба под лупа да се стави, па само оди види децата шо се фалат во “автомобилизам“ какви коли и мотори возат и со колку на сат, па види во хардвер со компјутери, во економија бизниси, во туризам патувања а да не заборавиме во љубов и секс - кој колку можел и колкав му е.... ако почнеме да бараме сообраќајни, дипломи, уверениа, клипоови за докази изводи од банкарски сметки и платени фактури и да им мериме куројте, нема да имаме време за дискусија и дружење

Се моли @мкд владе да не ги преполнува темите со неконструктивни предлози (кои воопшто и не се побарани). Фала на забелешката, не се прифаќа. Наместо тоа, те упатувам да ја прочиташ првата точка од правилата. Понатамошни коментари за оваа работа не се добредојдени.

Picture 1390.jpg Е баш затоа од се погоре наведеното јас ќе си стаам фотка од Македонско девојче - китка шарена, од дома.
100 % македонско и од мајка и од татко, а тоа сум јас.Само да се поднаучам уште да префрлам слики,некни ми кажаа ама сега пробувам не иде нешто сум заборавил
( и нема да биде оваа слика,ќе сликам друга оти оваа е од фотограв и може нема да важи)

Се моли @мкд владе да не ги преполнува темите со неконструктивни предлози (кои воопшто и не се побарани). Фала на забелешката, не се прифаќа. Наместо тоа, те упатувам да ја прочиташ првата точка од правилата. Понатамошни коментари за оваа работа не се добредојдени.
(y)

4305
by Anco on Кајгана форум
еве и мене да ми успее....САМ се учев да ставам слики по правила и еве пробав = +
вчера на плоштад имаше многу македонски девојчиња - китка шарена
е сега со мобилен толку, а во техники сум О само шкрапни па што биде.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom