Кафе

• Креатор на темата Креатор на темата Srcee
  • Време на започнување Време на започнување
Carraro se super, ama i od niv ima od -do, nekoi se podobri nekoi ne tolku ama toa sepak zavisi od vkus.
Gimoka e katastrofa, ni miris ni vkus loso, a ova Bianchi isto uste pokatastrofalno, mi ja zatna masinata mi se rasipa/prsna crevoto za dotok na voda toa sto e pod pritisok, ima nekoja golema gustina kafeto i vlaga, nikad ne bi go kupil poveke.

Турско сем Гранд ништо не ми одговара, Браво ептен слабо, Фиеста од Кам ко песок да пиеш.

Мислење за Gaggia Classic E24, го има на кафемати.цом.мк за 27 100 денари. Дали некој го користел овој кафемат, на интернет гледам ривјуа дека е меѓу најдобрите entry-level кафемати за домашна употреба.
imam slichen na toj - gaggia espresso evolution
https://www.google.com/search?q=gag...oHwgcFMC44LjbIByc&sclient=mobile-gws-wiz-serp

poeftina verzija e mojot dosta. zadovolen sum od godina dena koristenje.
raboti dobro, vadi dobro espreso, ok e cenata.

ako ti treba povekje info ili detalji pishi mi poraka.

robusta sakas idealno da e od vietnam. ako sakas jako gorko kafe ova e odlicno za onoj nas/turski nacin na pravenje. ako sakas poblaga i odlicna alternativa vidi kako gi spremaat vietnamcite.Прегледај го приврзокот 454536

Прегледај го приврзокот 454537

mene ova mi e najubavo kafe za sabajle. jako e, ja ispolnuva kukata so aroma i si e super vkusno.
Не дека мора да е робуста, него онака пишав, пошто кај нас скапи варијанти на кафе ретко да сретнеш. Плус арабика не одвикнаа откако Виетнам стана голем произведувач на кафе.
Мене на времето нормално ми беше арабика, како и на секој од бивша СФРЈ, после сибамајката србите не преплавија со робуста. Кога идев во Грчка и ќе купам Papagalos, некако како слабо ми изгледа :D , веќе сменивме и преференци, арабика е минат век иако е поквалитетно кафе!

Robusta mesano so arabika i ne e tolku loso. Bas ubav vkus ima.

Od kade kupuvate ese patroni ako ima nekoj info i koja vrsta?

Добро кафе во зрно за еспресо да сподели некој ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom