Каде може да најдам? (Општи прашања)

• Креатор на темата Креатор на темата goodman_91
  • Време на започнување Време на започнување
:oftopic:

Со мешање на кои бои се добива портокалова ? Ми треба за да фарбам ѕид,значи бел поликолор и кои бои да ставам за да ми излезе портокалова :pos: ?

Јас знам од црвена и жолта се добива портокалова. Отиди во некои продавници кај шо продаваат бои и прашај дали прават компјутерско мешање на бои. Така испаѓа буквално која боја сакаш.

Со мешање на кои бои се добива портокалова ? Ми треба за да фарбам ѕид,значи бел поликолор и кои бои да ставам за да ми излезе портокалова :pos: ?
па највероватно со жолта и малку црвена ама моја препорака ти е да одиш некаде каде што прават поликолор во боја по нијанса и да ти направат колку ти треба и каква боја точно сакаш,ова ти кажувам од искуство пошто јас не знаев дека може и кило да ти направат ако сакаш и ај дома сам па 4 бои потрошив и не ја добив таа нијанса што ја сакав.

^^^
Да знам , ама многу пари бараат,прашав и ми бараа 600 денари само за мешање , а поликолорот е 500 :lud: така да сам ќе си ја пробам среќата и може ќе искочи некоја добра нијанса :)

^^^
Да знам , ама многу пари бараат,прашав и ми бараа 600 денари само за мешање , а поликолорот е 500 :lud: така да сам ќе си ја пробам среќата и може ќе искочи некоја добра нијанса :)

да ама тоа ти е за цела канта а побарај би требало да има некаде на кило да си земеш колку шо ти треба сигурно не ти треба тебе 25 кила иста таква боја,а и плус ако сакаш појака нијанса е поскапо а ако сакаш дома да ја правиш треба многу боја и пак ке ти биде скапо така да ти викам не ти се исплати!

Побарај портокалова нијанса од тие тубичките, по 70 денара се од прилика.
Ја бар коа кречев собава така ја напраив плава. :)

Побарај портокалова нијанса од тие тубичките, по 70 денара се од прилика.
Ја бар коа кречев собава така ја напраив плава. :)

Проблемот е што портокалова се добива со мешање на 2-3 бои и е мн тешко да се добие саканата нијанса..плаво е друго ставаш плава и готово..

Оние гумени алки ама квалитетни едно време у најк ги имаше ама ги нема сеа да не знае некој кај има ? Или па како се вика продавницата у Космос у Грција кај шо се шиткаат алките?

Драми. На Македонски. Во електронска или печатена форма. фала.

Жолта и црвена ... проверено!:smir: (поранешната боја на мојата соба)

Каде можам да најдам нешто вакво во Македонија ако знае некој -http://www.nosesecret.com/

Каде може да најдам во Македонија Burberry капчиња?

44360321burberry203.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom