Каде исчезнаа Нестле чоколадите?

Е добро и Европа во нивните продавници имаат ТОП кршена чоколада, за смешна цена, само шо не се наоѓа низ маркетиве :(

Мајка ми баш денес земала 2 вида кршена чоколада од Европа...
Прсти да излижеш.. Се изненадив..

Вафлите Мура стално ги јадам кога идам во Бугарија, преубави ми се. Исто и тоа чоколадото Boss како сладоледот што е. Иначе зошто кај нас има толку мал асортиман стварно не ми е јасно. Можат барем Nestea да го праат. Убав чај е.
654nestea_big.jpg

Чајов е закон, летово се убив од пиење во Бугарија. Поубав од него не сум пробал.

Каква е таа кршена чоколада од Европа? Ја барам на страната нивна ама нема

Факт е дека не ги биваше, ги расипаа ептен во последни години и на никого нема да му фалат.

Милка беа три класи над нив последен период, јебига.
Не толку милка колку нестле што беа дааалеку подобри на почетокот. Но нестле ко нестле од почетокот на 90тите веќе почнаа да мирисаат на труло. За разлика од нив милка остана со тој нивен карактеристичен благ вкус до ден денес.
И интересно е истотака да се напомене кај курац отидоа Fifty од Краш? Ама тоа е либералниот капитализам, све да усере коа најдоброто ќе го извадат на пазар.

Чајов е закон, летово се убив од пиење во Бугарија. Поубав од него не сум пробал.

Не знам дали во Македонија го има, но овој чај е уникатен, од 1-2 години го има во Бугарија и е многу подобар од Nestea!!!

San Benedetto
San_0025_20Benedetto_0025_20Ice_0025_20Tea_0025_200,5_0025_20l_0025_20_0025_F5szibarackos[1].gif

Каква е таа кршена чоколада од Европа? Ја барам на страната нивна ама нема
Сериозно очекуваше да ја најдеш на нивниот сајт? :pos:
Ја има само во нивните продавници, јас обично купувам од Автокоманда кај шо им е фабриката или на рампа-Кисела вода :pipi:

А што е тоа кршена чоколада? Остатоци од чоколадото што го правеле, па да не го фрлат за џабе? :) Претпоставувам така нешто, како што имаше парчиња пандишпан од „Винчини“ порано (а можеби и сега, ама одамна немам видено).

Баш тоа правев муабет пред некој ден со другариве, не сум видел никаде. Сепак заостанаа зад милка, бидејќи милка има веќе 100 вида различни чоколади. И тој што не јаде чоколада сака да проба :)

Каде исчезнаа Нестле чоколадите?Ги собра Дедо Мраз,ќе му требаат за Нова Година :icon_mrgr:

А што е тоа кршена чоколада? Остатоци од чоколадото што го правеле, па да не го фрлат за џабе? :) Претпоставувам така нешто, како што имаше парчиња пандишпан од „Винчини“ порано (а можеби и сега, ама одамна немам видено).
Тоа е чоколада, само при процесот на сечење ја исекле накриво и ја викаат кршена чоколада т.е може и да нема правоаголна форма.

Оти бе има Нестле ама во поголемите, поскапи пакувања со 200-250 грама, црни, со лешници и слично. А јас пак имам забележано во Тинекс нема ни трага ни глас од Хелманс мајонез ?!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom