Каде исчезнаа Нестле чоколадите?

Факт е дека не ги биваше, ги расипаа ептен во последни години и на никого нема да му фалат.

Милка беа три класи над нив последен период, јебига.
Како не, мене па Нестле ми беа поубави, посебно
real+smarties.jpg

башка шо и мене повкусни ми се Дорина или Сириус малите чоколатца на Витаминка за разлика од Милка чоколадите.

Не знам за Смартис, ама факт е дека пред неколку години драстично им опадна квалитетот на Нестле чоколадиве...

Нема врска, ова само зборење на памет... Јас во Германија живеам и и тука веќе не ги продаваат.

На светско ниво, Нестле повеќе се јаде од Милка. Не реков дека во Германија се на Нестле повеќе. Незнам како е таму, можда и така е како што викаш, но во светов повеќе Нестле се јаде отколку Милка.

Не знам за Смартис, ама факт е дека пред неколку години драстично им опадна квалитетот на Нестле чоколадиве...
Па и на Милка им е опаднат квалитетот :(
Чоек да се радува на поклон чоколадо од странство, кое нема врска со овие нашиве.

Па и на Милка им е опаднат квалитетот :(
Чоек да се радува на поклон чоколадо од странство, кое нема врска со овие нашиве.

Не знам за Милка, мене ми се горе доле исти. Може е опаднат, ама ете така малце да речеме...

Ама кај нестлево апла се приметува.

Па од кога почнаја во турска (по мои информации) да ги произведуваат некако ги огрдеа многи имаше вкус на турско чоколадо :гомце: од оние ко од пазар 5 за 100 денари .И ваљда не му се трошат појче по продавници.За таква цена од 50 и кусуро денари имаш многу добар избор.Али пионирката со лешници ми е најуба само 50 денари :)

И јас имам приметено дека ги нема, иначе по квалитет се далеку пред милките. Ги обожавам КитКат чоколатцата за среќа нив сеуште ги има :)

факт е дека ги расипаа последниве 2 год. но факт е дека у секое време би зел Несле пред било кој производ на краш,европа,витаминка...

башка шо и мене повкусни ми се Дорина или Сириус малите чоколатца на Витаминка за разлика од Милка чоколадите.

Ако сакаш Сириус рефус што не ги пакуваат од фабрика за 200 денари имаш еден килограм :icon_lol:, јас такви редовно јадам не дека нешто им фали туку не се добро излиени во калапот па не се познава логото или малку одронети ама вкусот е исти :icon_lol:.
Цената е иста и на големите односно Синтагма :icon_lol: .

И сега кај ги прават Нестле? во Турција ли? (како што прочитав погоре еден пост, така пишуваше)

Одамна се исчезнати можда година дена.Ама еве се појавија уште луѓе шо им фалат Нестле...Милка е :гомце:
спрема нив...
Факт е дека не ги биваше, ги расипаа ептен во последни години и на никого нема да му фалат.

Милка беа три класи над нив последен период, јебига.
Мене никогаш не ми биле подобри Милка и ми фалат Нестле.
Вакво сакам да најдам!

aero-orange-chocolate-bar.jpg

Ако сакаш Сириус рефус што не ги пакуваат од фабрика за 200 денари имаш еден килограм :icon_lol:, јас такви редовно јадам не дека нешто им фали туку не се добро излиени во калапот па не се познава логото или малку одронети ама вкусот е исти :icon_lol:.
Цената е иста и на големите односно Синтагма :icon_lol: .
A kaj да ги најдам? В Прилеп? :pipi:

A kaj да ги најдам? В Прилеп? :pipi:

Да пред фабрика Витаминка има трафика ги има сите производи по фабричка цена од кечап мајонез чоколади цевитана итн. Е сега тие производи не ги пуштаат во продажба затоа што има недостатоци во амбаложот, пример во мајонезот има меурчиња од воздух и изгледа како со дупки, тој е во ред само наизглед ја нема поминато контролата :icon_lol:.

Одамна се исчезнати можда година дена.Ама еве се појавија уште луѓе шо им фалат Нестле...Милка е :гомце:
спрема нив...

Мене никогаш не ми биле подобри Милка и ми фалат Нестле.
Вакво сакам да најдам!

aero-orange-chocolate-bar.jpg

Ова е закон..... :)

mura_milk.jpg
Во Бугарија сеуште има Нестле чоколада, под бугарското "фенси" име Мура, само што е 90 грама (баш онака бит-пазарска грамажа) инаку по вкус е барем две класи над Милка.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom