Каде исчезнаа Нестле чоколадите?

mura_milk.jpg
Во Бугарија сеуште има Нестле чоколада, под бугарското "фенси" име Мура, само што е 90 грама (баш онака бит-пазарска грамажа) инаку по вкус е барем две класи над Милка.
--- надополнето: Nov 28, 2011 5:45 PM ---
mura_milk.jpg
Во Бугарија сеуште има Нестле чоколада, под бугарското "фенси" име Мура, само што е 90 грама (баш онака бит-пазарска грамажа) инаку по вкус е барем две класи над Милка.

Мура се Нестле таму? :D

Да пред фабрика Витаминка има трафика ги има сите производи по фабричка цена од кечап мајонез чоколади цевитана итн. Е сега тие производи не ги пуштаат во продажба затоа што има недостатоци во амбаложот, пример во мајонезот има меурчиња од воздух и изгледа како со дупки, тој е во ред само наизглед ја нема поминато контролата :icon_lol:.
Е добро и Европа во нивните продавници имаат ТОП кршена чоколада, за смешна цена, само шо не се наоѓа низ маркетиве :(

mura_milk.jpg

MURApeanutsWaferbar37g.jpg

Никој не праша за вафли бе cool

Е добро и Европа во нивните продавници имаат ТОП кршена чоколада, за смешна цена, само шо не се наоѓа низ маркетиве :(

Не се кршени цели се само логото на чоколадата не се познава доволно добро не е излијано :icon_lol:.

европа немаат НИШТО- им остана само името- квалитетот е испод нулата, чоколадите -табли (така ли се викаа?), нит наполитанки, нит бутур- жими еден марципан- ама и тој е веќе промашен- де премногу рум, де премногу суво грозје- зависи од расположението на работниците- така им испаќа- од тепка:pos:
--- надополнето: Nov 28, 2011 5:56 PM ---
Никој не праша за вафли бе cool
јас само си кажав што мене ми се свиѓа
зар требаше ТИ да ме прашаш????

европа немаат НИШТО- им остана само името- квалитетот е испод нулата, чоколадите -табли (така ли се викаа?), нит наполитанки, нит бутур- жими еден марципан- ама и тој е веќе промашен- де премногу рум, де премногу суво грозје- зависи од расположението на работниците- така им испаќа- од тепка:pos:
Tи изглеа оддамна не си јадел чоколадни наполитанки, кршена чоколада со лешници, шери/лешник/кафе чоколадни бонбони на Европа. Амбалажите им се крш, ама вкусот е незаменлив.

Вафлите Мура стално ги јадам кога идам во Бугарија, преубави ми се. Исто и тоа чоколадото Boss како сладоледот што е. Иначе зошто кај нас има толку мал асортиман стварно не ми е јасно. Можат барем Nestea да го праат. Убав чај е.
654nestea_big.jpg

Нестле никогаш не ми биле јаки,секогаш сум преферирал Милка,ваљда се е до вкусот.

јас само си кажав што мене ми се свиѓа
зар требаше ТИ да ме прашаш????

Е дај не заебавај, чоколадото за готвење на Европа е супер, дефинитивно не е нешто посебно, но милијарда и кусур пати е поквалитетно од кршот на Витаминка, чоколокумот исто, крем бананите и рум плочките се супер, а за мене е празник кога ќе ми донесат чери бонбони од Европа.

Не велам дека се нешто посебни, но не се согласувам дека квалитетот им е под нулата или еднаков на нула, дефинитивно квалитетот им е над нулата.

А кога сме кај Нестлето, ни јас самиот не помнам кога последен пат сум јадел од нивните чоколади, дефинитивно се подобри од Милка, но одамна не сум јадел Нестле, а Милката е ептен тврда понекогаш.

Изминативе 2 години се засладувам исклучиво со Алпико од КАМ, задоволен сум од нив, особено од тоа скапото темно чоколадо 70 и нешто или 80 и нешто денари од 200 грама, и за јадење и за готвење е супер, ме засладува како бебенце. :D

Мислам дека едно време имаше по интернет демек се утврдило дека во Нестле користат многу млеко во прав, а имаше и на весници колку ме држи паметов, ако е тоа причина поради исчезнувањето на Нестле чоколадите - тоа е :icon_mrgr:

Иронично во моментов јадам нестле и ми текна за овие чоколади.. Само што татко ми сега се врати од белград а ја се разбира порачка, нестле чоколади..

Нестле освен чоколадата, прави чоколино, Томи мајонез, Нескафе и куп останати производи за кои што не сме свесни бидејќи до нас не дошле... Така да можеби и немаат исплатливост во чоколадата, па се преориентираа...

Факт е дека ги снема. А баш ги сакав, особено белите чоколада.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom