Каде да наjдам? [Food Edition]

• Креатор на темата Креатор на темата davidov
  • Време на започнување Време на започнување
Каде можам да најдам готови гиро лепчиња (не тортиљи) во Скопје? Во Берлин ги имам купувано беа во најлонско пакување со 10 лепчиња.

Во секое веро ги има во фрижидерите замрзнати во пакување околу 10, им треба само малце подгревање. Е сеа не се баш оригинални гиро лепчиња али се најсличното нешто до тоа. Често правам домашни гирца и некад ги користам како замена за наан за индиско, супер се! Исто имаш алтернатива во рептил маркет арапски лепињи доста слични.

Каде во Скопје може да се најде брашно тип00?

Дечки каде има желатин со вкус на јагода или степови или нешто слично со вкус на јагода ми треба за смеса за прихрана за риба. ?

Дали има негдека некој кинески зачини, како готов микс :D?

Дали некој знае каде во селово можам да најдам округол калап за торта ама да не е ебени 28цм зошто не сум слаткара.
24 или 26 би ми завршиле работа и секако, да не е во сет од 19 калапи кои секако не би ги користел.

Благодарам.

Каде може да се најде тврда, жолта моцарела?

Дали некој знае каде во селово можам да најдам округол калап за торта ама да не е ебени 28цм зошто не сум слаткара.
24 или 26 би ми завршиле работа и секако, да не е во сет од 19 калапи кои секако не би ги користел.

Благодарам.
не знам дали најде,али побарај во ДЛ Конкорд,позади Броз кафе.

не знам дали најде,али побарај во ДЛ Конкорд,позади Броз кафе.

Купив 28мца на крај на Металец ама ќе одам таму да побарам дефинитивно, зошто 28мицава е ко за свадбарска торта.
Фала брат!

Купив 28мца на крај на Металец ама ќе одам таму да побарам дефинитивно, зошто 28мицава е ко за свадбарска торта.
Фала брат!
Друже извини,те излажав,не се веќе таму.Го развиле бизнисот,и смениле локација,сеа се некаде у Петровец.

Дали се наоѓа по продавнициве кај нас, или во аптека, nutritional yeast?

Дали се наоѓа по продавнициве кај нас, или во аптека, nutritional yeast?
Незнам за која намена ти се,али акп сакаш да ги користиш за леб,боље ти е да си направиш sourdough

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom