Тоа е и каj нас. Сите ситни риби се арестуват, а крупните окрадоа сичко и се недосаегаеми.Струмикс напиша:Абе, кај нас интересно е тоа што секогаш ги апсат оние „ситните” кои „лапнале” неколку десетици илјади „евровизиски”... Тоа е опашката на рибата. А главата, смрди ли та смрди...
Koj da procheshlja, pa sas Brankovi pare e kupen Ljupcho.Nego treba da se prashate zash Branche ga kupuva Ljupchu -glupchu.Струмикс напиша:Епа, 2002 падна од власт, и никому не му текна да му прочешла финансиите.
А не ме чуди и да шетал така...лапал се налапал, та и за правнуци ќе остане!
Туку, сето тоа ме асоцира на некој џентлменски договор меѓу оние кои си менуваат власта на секои избори за меѓусебно неапсење на крупните риби.
Незнам зошто, ама си велам зошто немам слушнато за тој твојот БЦ што има милјарди според тебе да оди на приватно патување подалеку од Турција, или пак повеќе од 1 стан, не како некои само мајкаму има четири, или пак синму да го возат во најскап џип со 10 члено обезбедување.... така да не верувам во злонамерниците од ДПМНЕ кои еднаш ја оплачкаа ама стварно ја оплачкаа Македонија во 3-4 години, еве денес го повторуваат истото сценаријо, тогаш беше војната, денес спорот со Грција - малку поинвентивноbas me interesira dali mislite deka Ljupco koj bese na vlast 2 god (sam)ima ukradeno poveke od ovie drugite(si znaete koi) prv B.C koi se glavni lopovi 15 god ,koga se slucija TAT(gi odraa lugeto),go prodadoa IMETO i ZNAMETO na Grcite(pederista),gi prodadoa 80% od drzavnite firmi i toa naj jakite i da ne nabrojuvam uste
Koi dvajca be?Да се надеваме дека еден ден во блиска иднина и обајцата ќе се одмораат во новото крило на Идризово кое Гвујо го започна со специјална намера за “зловреме“.:wink:
Па двајца бе,сигурно нема собите да бидат еднокреветни,знаеш дека се кубури со простор и најмалку по двајца ќе се “одмораат“ во новото крило на Идризово.Или ти мислеше на некој актуелен?:pos2:Koi dvajca be?