K1-Fight Club, Ultimate Fight, Бокс, Кик-Бокс...

• Креатор на темата Креатор на темата DJ_DEXTER
  • Време на започнување Време на започнување

Која боречка вештина најмногу ве привлекува?

• Karate

Гласови: 27 4,6%
  • Taekwondo

Гласови: 36 6,1%
  • Judo

Гласови: 11 1,9%
  • Aikido

Гласови: 38 6,4%
  • Boks

Гласови: 70 11,8%
  • Kick-Boks

Гласови: 194 32,8%
  • Muay Thai

Гласови: 45 7,6%
  • Kung Fu(Wing Chun,ShaoLin,Mantis...)

Гласови: 76 12,8%
  • Ninjitsu

Гласови: 30 5,1%
  • Ја нема на листата

Гласови: 65 11,0%

• Вкупно гласачи
    592
Почина таткото на браќата Кличко
Таткото на светските боксерски шампиони во тешка категорија Владимир и Виталиј Кличко почина на 64 години по долга битка со болеста. Владимир Кличко Родионович одигра клучна улога во расчистувањето на нуклеарната катастрофа во Чернобил во неговата родна Украина во 1986 година, кога служеше како полковник во советските воздухопловни сили. Тој се бореше со ракот долго време, а мечот на својот син Владимир со Дејвид Хеј на 2 јули го следел од болничкиот кревет во Хамбург. Потоа беше префрлен во Киев, каде што ги помина последните денови од животот.

Браќата Кличко ги одложија сите свои промотивни активности кога ја дознаа тажната вест. Помладиот Виталиј во септември го очекува мечот за одбрана на ВБЦ-титулата против Томаш Адамек во Полска.

извор:Утрински Весник

оверим надвор од турнирот, не сакал да се бори на 10 ти септември, кој го ебе, кормиер замена за оверим, ќе се бори со бигфут.
black man gonna get raped

Дечки може некој кратко да објасни што е вредно за гледање од борбиве и кои турнири и организации постојат?

Во бокс ги знам WBC, WBA, IBF, WBO, IBO (последнава не ми беше позната) ама во другиве вештини со фул контакт и ножни удари сеуште не ги знам турнирите. Ако некому не му е тешко ќе биде супер кратко да објасни кои се, какви се и кои вреди да се гледаат :).

Дечки може некој кратко да објасни што е вредно за гледање од борбиве и кои турнири и организации постојат?

Во бокс ги знам WBC, WBA, IBF, WBO, IBO (последнава не ми беше позната) ама во другиве вештини со фул контакт и ножни удари сеуште не ги знам турнирите. Ако некому не му е тешко ќе биде супер кратко да објасни кои се, какви се и кои вреди да се гледаат :).

kickboxing=K-1 World Grand prix, K-1max
MMA=UFC<Bellator,Strikeforce,Dream,M-1

Еве еден од така појаките според мене, дечково е ЗВЕР!

дечко во е добар но е е звер да не заборавиме дека тука се тепаат дебили кој идат у теретана нешто имаат добри тела ама незнаат да се тепаат овој и тим конорс имаат искуство од други шампионати затоа така ти се чини

Еве еден од така појаките според мене, дечково е ЗВЕР!

Послаб е него што ти се чини. Му погледнав биографија и првак е во карате во Америка и има 6 дан Кенпо Карате, Шотокан и 5 дан Теквондо а бил шампион во некоја федерација на Чак Норис.

Кога го видов со високи ножни удари ми стана многу сомнително како би поминал во MMA а не во Фул контакт. Имал 18 победи во кик бокс додека не решил да прејде во Ultimate Fight каде не успеа да зададе ниту еден единствен ножен удар и после таа борба изгледа прекинува кариера во борби.

Еве ја борбата:

Партал го направија :).

Има нешто неверојатно исчашено во учеството на жени на натпреварувања како ММА.

Патем, Лиз Кармуш призна дека е лезбејка.;)

Не сакам да ставам анкета, но би било интересно да видиме за кого учеството на жените во ММА е привлечно, односно би гледал активно на ТВ или во живо.

images

ph_or_35184_aa80f35.gif

images

--- надополнето: Jul 22, 2011 6:41 PM ---
се додека Џина Серано се бори, немам никаков проблем со женски ММА :)

Дјуд не можам да гледам жени кај шо се маваат ко будали (оружје е друга приказна, жена и оружје е секси), ич не ми е интересно за гледање :sick:

Патем, Лиз Кармуш призна дека е лезбејка.;)

Не сакам да ставам анкета, но би било интересно да видиме за кого учеството на жените во ММА е привлечно, односно би гледал активно на ТВ или во живо.

Има нешто најверојатно исчашено во твојата перцепција кон жените. Незнам од кога овој спорт треба да е привлечен за да се гледа без разлика што се жени. Спорт како спорт и жени и мажи. Ни едните ги гледам ни другите.

И јас истово го мислев одамна за уметничко лизгање и мажи ама ко што гледаш, скру дем.

Ич не ми прави мерак што жени ставиле во MMA.. Сепак ова е нешто побрутално..

Ич не ми прави мерак што жени ставиле во MMA.. Сепак ова е нешто побрутално..
Освен Карано најде некоја друга што личи на женско?

Го гледав мечот каде Џина (жена по сите нишани иако малку развиена) изгуби од Сантос и просто ми беше жал затоа што повеќето ММА „жени“ имаат повеќе стероиди во тело од 3 просечни билдера.

Дали оваа ти личи на „жена“ :eek:?

cris.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom