K1-Fight Club, Ultimate Fight, Бокс, Кик-Бокс...

• Креатор на темата DJ_DEXTER
  • Време на започнување

Која боречка вештина најмногу ве привлекува?

• Karate

Гласови: 27 4,6%
  • Taekwondo

Гласови: 36 6,1%
  • Judo

Гласови: 11 1,9%
  • Aikido

Гласови: 38 6,4%
  • Boks

Гласови: 70 11,9%
  • Kick-Boks

Гласови: 192 32,5%
  • Muay Thai

Гласови: 45 7,6%
  • Kung Fu(Wing Chun,ShaoLin,Mantis...)

Гласови: 76 12,9%
  • Ninjitsu

Гласови: 30 5,1%
  • Ја нема на листата

Гласови: 65 11,0%

• Вкупно гласачи
    590

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.958
Поени од реакции
18.099
Јири ќе го нокаутира Ракич, исто како Оздемир и Рејес.
Не дека сум фан на Ракиќ, ама ке видиме. Секако дека се нема борено скоро две години, ама има добар греплинг, нешто во што доминираше Гловер против Чехов цела борба.

БТВ многу регионални ММА стручњаци тука гледаат шанса за победа на Ракиќ.

Член од
29 март 2013
Мислења
4.708
Поени од реакции
4.552
Јири ќе го нокаутира Ракич
Да секако.
Ракетата никад не била нокаутирана.
А чехот во секоја борба за влакно не го заспиваат, така да излегува од рингот поразен.

12212112

17.04.2024
Член од
25 октомври 2023
Мислења
193
Поени од реакции
168
Не дека сум фан на Ракиќ, ама ке видиме. Секако дека се нема борено скоро две години, ама има добар греплинг, нешто во што доминираше Гловер против Чехов цела борба.

БТВ многу регионални ММА стручњаци тука гледаат шанса за победа на Ракиќ.
Му даваат предност дека се регионални :)
Да секако.
Ракетата никад не била нокаутирана.
А чехот во секоја борба за влакно не го заспиваат, така да излегува од рингот поразен.
Првиот пат секогаш боли :)

12212112

17.04.2024
Член од
25 октомври 2023
Мислења
193
Поени од реакции
168
Што ќе кажете за Стрикланд - Ду Плесис?
Настрана од ова, сметам дека правилата треба да се променат, "инцидентот" помеѓу Ален и Евлоев е циркуз.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.029
Поени од реакции
51.285

Go iznenadi so kontra ofanziva. Sakal da mu zborni neso na makedonski, ali ovoj veke znael za "vlechki i paparki" :lolzz:
Голема штета е што државичево е вакво клекнато и утепано. Вакви луѓе се капитал што може да се искористи на сто и еден начин. Можам да се кладам дека никој нема ни основен контакт воспоставено со човеков.

Член од
14 јули 2017
Мислења
672
Поени од реакции
1.355
Каде може да се гледа Sean vs Dricus? Линк од некој телеграм канал или твитер?

Член од
29 март 2013
Мислења
4.708
Поени од реакции
4.552
Не ме интересира кој што мисли, али овие двајца се најнеталентираните топ 2 во средна категорија во последниве 10 г.
Јас не знам како можеа Витикер и Адесања да изгубат од овие двајца.
Ја гледам борбава и ми се плаче. Како се бранат, како држат позиција на раце и тело, како реагираат... очобол просечки.
Факинг Стрикланд со тоа рачињата, ко пичата на тоа мемињата...

Член од
26 јануари 2020
Мислења
1.000
Поени од реакции
1.303
Не ме интересира кој што мисли, али овие двајца се најнеталентираните топ 2 во средна категорија во последниве 10 г.
Ја гледам борбава и ми се плаче. Како се бранат, како држат позиција на раце и тело, како реагираат... очобол просечки.
Јас мислам со Адесања беше местенка тешка. :)

Член од
29 март 2013
Мислења
4.708
Поени од реакции
4.552
Јас мислам со Адесања беше местенка тешка. :)
Обично после таков епилог и јас одма на местенка сакам да помислам, али ај да не правиме заговори :icon_mrgr:
Мислам дека Адесања воопшто не беше на себе. Дали поради многуте борби кои ги имаше за една година, или па сепак нокаутот од Перера... али очигледно беше дека технички беше 0 во споредба со неговите пик изданија.

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.386
Поени од реакции
8.997
Дрикус добар е, уште од KSW го следам. Нема да се задржи долго како шампион, ама добар борец е. Стрикланд мислам дека е еден од најслабите што држеле појас во 185. Ќе биде добро и Солдиќ од ONE да потпише за UFC во блиска иднина, имаше две добри борби со Дрикус во KSW.

12212112

17.04.2024
Член од
25 октомври 2023
Мислења
193
Поени од реакции
168
Обично после таков епилог и јас одма на местенка сакам да помислам, али ај да не правиме заговори :icon_mrgr:
Мислам дека Адесања воопшто не беше на себе. Дали поради многуте борби кои ги имаше за една година, или па сепак нокаутот од Перера... али очигледно беше дека технички беше 0 во споредба со неговите пик изданија.
Стрикланд е направен да се бори против Адесања. Дробењето што му го изврши во првата рунда имаше голем ефект врз него, нешто слично се бореше како Колби со Леон. Далеку од местенка. Многу забораваат дека Адесања беше и досаден. Кога се соочи со некој што цело време му ги отфрлаше ударите...
Многу велат дека Стрикланд ја победи борбава, но очигледно е дека ги изгуби рундите 1, 2 и 3.
Како и да е, Дрикус го впери прстот кон Адесања, а Адесања рипна како детенце и почна да пишува статуси на твитер, буквално како девојче, хахахахахаха. Дрикус треба некои промени да направи за да го победи Адесања.

Член од
29 март 2013
Мислења
4.708
Поени од реакции
4.552
Стрикланд е направен да се бори против Адесања.
Стално просеци поразуваат такви класни шампиони кои долги периоди бранат титули и накрај губат на таков начин.
Роберт факинг Витикер не успеа ни да му најди вилица на Адесања во првата борба. Зошто? Затоа што Стрикланд е далеку подобар па успеа?
- Не, Адесања беше крш во таа борба и делуваше нервозно и нестрпливо.

Јас уште ко видов дека на Стрикланд му даваат шанса за појас се разочарав инстантно. Отепан просек кој само се движи напред и ги испружува рацете за да те удри. Никаква техника позади тие напади.

Kajgana Shop

На врв Bottom