K1-Fight Club, Ultimate Fight, Бокс, Кик-Бокс...

• Креатор на темата DJ_DEXTER
  • Време на започнување

Која боречка вештина најмногу ве привлекува?

• Karate

Гласови: 27 4,6%
  • Taekwondo

Гласови: 36 6,1%
  • Judo

Гласови: 11 1,9%
  • Aikido

Гласови: 38 6,4%
  • Boks

Гласови: 70 11,9%
  • Kick-Boks

Гласови: 192 32,5%
  • Muay Thai

Гласови: 45 7,6%
  • Kung Fu(Wing Chun,ShaoLin,Mantis...)

Гласови: 76 12,9%
  • Ninjitsu

Гласови: 30 5,1%
  • Ја нема на листата

Гласови: 65 11,0%

• Вкупно гласачи
    590

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.961
Поени од реакции
18.104
Ух не верувам дека татко му е србомански настроен. Повеќе мислам дека слушаат Гоце Арнаудов, а одат редовно на Анета и Молика.

Член од
19 август 2010
Мислења
4.136
Поени од реакции
10.231
Ух не верувам дека татко му е србомански настроен. Повеќе мислам дека слушаат Гоце Арнаудов, а одат редовно на Анета и Молика.
Каква Цеца бе тој од Беранци , као што кажа Партизанен рокаат дома Арнаудов, Биоритам, Благица Павловска :ROFLMAO:. Али јак е стариот се глеа. Чак имаше едно стори на инста мислам, Волк со ќерките облечени во дресови од некој третолигаш од Беранци. Нема лабаво:))

12212112

17.04.2024
Член од
25 октомври 2023
Мислења
193
Поени од реакции
168
Добар нокаут од Анкалаев. Не ги сакам двајцата, се надевав дека борбата ќе беше уште една No Contest.
Also, JIM FUCKING MILLER!
Автоматски споено мислење:

Каква Цеца бе тој од Беранци , као што кажа Партизанен рокаат дома Арнаудов, Биоритам, Благица Павловска :ROFLMAO:. Али јак е стариот се глеа. Чак имаше едно стори на инста мислам, Волк со ќерките облечени во дресови од некој третолигаш од Беранци. Нема лабаво:))
Исто мислам. Да беше од Скопје или Куманово, ќе се отпишевме од него уште одамна...

Член од
26 јануари 2020
Мислења
1.000
Поени од реакции
1.303
Овој Анкалаев престрашен ми е, шо му фали шо има хејт околу него и зошто на некој начин повеќе фама се даде за овој бразилецов ко и по ранк систем беше понизок од Анкалаев?

Член од
29 март 2013
Мислења
4.708
Поени од реакции
4.552
Овој Анкалаев престрашен ми е, шо му фали шо има хејт околу него и зошто на некој начин повеќе фама се даде за овој бразилецов ко и по ранк систем беше понизок од Анкалаев?
Џони на времето беше ликот кој требаше да го порази Џон Џонс, затоа го има хајпот. Али после тоа нокаутот од Андерсон ликот не е ист.
Анкалаев е добар борец, изгледа комплетен. Јас би сакал да го видам против Ракич.

Член од
26 јануари 2020
Мислења
1.000
Поени од реакции
1.303
Џони на времето беше ликот кој требаше да го порази Џон Џонс, затоа го има хајпот. Али после тоа нокаутот од Андерсон ликот не е ист.
Анкалаев е добар борец, изгледа комплетен. Јас би сакал да го видам против Ракич.
Бразилецов? Циркузант ми делува...

Да добар е Анкалаев и не знам некоја аура ми има таква погледон, градбана на тело премн страшен ми е, ама како и да е, ќе крка нокаут од Переира. :D

12212112

17.04.2024
Член од
25 октомври 2023
Мислења
193
Поени од реакции
168
Бразилецов? Циркузант ми делува...

Да добар е Анкалаев и не знам некоја аура ми има таква погледон, градбана на тело премн страшен ми е, ама како и да е, ќе крка нокаут од Переира. :D
Не би бил толку надежен, искрено. Ако има нокаут, тоа ќе биде од Анкалаев. Переира ако победи, тоа ќе биде преку одлука.
Не, немам циганско потекло.

Член од
29 март 2013
Мислења
4.708
Поени од реакции
4.552
ќе крка нокаут од Переира. :D
Не би бил толку надежен, искрено. Ако има нокаут, тоа ќе биде од Анкалаев. Переира ако победи, тоа ќе биде преку одлука.
Не верувам Переира да го нокаутира Анкалаев.
Анкалаев знае што треба да прави со него.

Ќе оди од прва секунда на борење. Мора!
Па и да му стои стендап, не верувам да го нокаутира.
Переира се мачеше со Блахович. Но Блахович знае да се брани и паметно одигра и покрај тоа што ја загуби борбата.
Очекувам и сега нешто слично, а тоа е победа со одлука. А борбава ми е 50-50 некакако....

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.961
Поени од реакции
18.104
Се навлеков на еден српски подкаст (ММА институт) и ми дојде на памет една добра тема за разговор, а не сакам да отварам нови теми и онака 5-6 души коментираме овде.

Ме интересира колку клубови има во Македонија? Колку борци има отприлика се на се? Порано знам двајца од Куманово тренираа и одеа во борби. Неверојатно е во се да доцниме, па и во овој спорт. Неверојатно како ММА зема голем замав, а во нашата земја како и секогаш ништо не се случува. Таленти не се сомневам дека имаме, кадар можеби имаме, сепак со семинари и тренинзи може да се надогради знаењето, посебно кога денес е се достапно и тренинзи и борби итн.

Плус го имаме Волк како шампион (Ок, таму е роден, ама има наше потекло). Хрватите го отекоа со еден Миочиќ, да не кажам дека кога отиде во Хрватска направи бум, да не кажам овде што ке се случи ако дојде Волк, а не е дека некој не може да го доведе.

12212112

17.04.2024
Член од
25 октомври 2023
Мислења
193
Поени од реакции
168
Не верувам Переира да го нокаутира Анкалаев.
Анкалаев знае што треба да прави со него.

Ќе оди од прва секунда на борење. Мора!
Па и да му стои стендап, не верувам да го нокаутира.
Переира се мачеше со Блахович. Но Блахович знае да се брани и паметно одигра и покрај тоа што ја загуби борбата.
Очекувам и сега нешто слично, а тоа е победа со одлука. А борбава ми е 50-50 некакако....
Го гледав сега од УФЦ документарецот за 297, и си реков да си напишам што мислам.
Шон има квалитетно борење: излегоа снимки како се бори со Анкалаев, двајцата се спремаа за нивните борби. Ако одиш toe to toe со Стрикланд, сигурно си добар и во стенд ап. Следно, Стрикланд има вежбано и со Переира, што ја прави ситуацијава уште поинтересна.
Јас верувам дека Анкалаев е доволно способен да боксува со Переира, но ударите по листот ќе го направат парче, Блахович буре го направи Анкалаев со ударите по бут. Анкалаев нема да сака да се бори кога му се празниците, рамазан или веќе не знам што конкретно им е наредните месеци. Ова кажува дека Анкалаев најверојатно ќе се бори со победникот од Переира - Хил.
Се навлеков на еден српски подкаст (ММА институт) и ми дојде на памет една добра тема за разговор, а не сакам да отварам нови теми и онака 5-6 души коментираме овде.

Ме интересира колку клубови има во Македонија? Колку борци има отприлика се на се? Порано знам двајца од Куманово тренираа и одеа во борби. Неверојатно е во се да доцниме, па и во овој спорт. Неверојатно како ММА зема голем замав, а во нашата земја како и секогаш ништо не се случува. Таленти не се сомневам дека имаме, кадар можеби имаме, сепак со семинари и тренинзи може да се надогради знаењето, посебно кога денес е се достапно и тренинзи и борби итн.

Плус го имаме Волк како шампион (Ок, таму е роден, ама има наше потекло). Хрватите го отекоа со еден Миочиќ, да не кажам дека кога отиде во Хрватска направи бум, да не кажам овде што ке се случи ако дојде Волк, а не е дека некој не може да го доведе.
Строго MMA, со квалитетни тренинзи и спремања, мислам дека е само The Strongest (не знам колку им се квалитетни тренинзите, искрено, но ми изгледаат за најдобри во државава). Од таму борец е Стефан Пецевски, ако не се лажам 5-0 е во профи лига. Адора не знам дали имаат ММА. Надвор од Скопје има клубови за Кик-Бокс и клубови за Борење, друго ништо не знам.
Порано имаше борби, Неготино беше центар за тоа. Сега веќе не знам.
Ipon mk ставаат вести поврзани со боречки вештини во Македонија. Провери таму, може ќе најдеш нешто интересно.

Последно уредено:

12212112

17.04.2024
Член од
25 октомври 2023
Мислења
193
Поени од реакции
168
УФЦ 297 пророштва:
- DDP via split decision/TKO
- Не ги гледам жените
- Mike Mallot via KO/TKO
- Marc Andre via decision (split/majority)
- Arnold Allen via decision (split/majority)
- Garett Armfield via submission

Член од
26 јануари 2020
Мислења
1.000
Поени од реакции
1.303
Овој Хил шо е толку бе појак пример од Џири или овој Анкалаев?

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.961
Поени од реакции
18.104
Овој Хил шо е толку бе појак пример од Џири или овој Анкалаев?
Па не е појак, него доби шанса за титула, го нокаутираше Гловер и тоа е тоа. Имаше скор од три победи по ред. Блахович и Анкалаев се бореа месец дена пред тоа, Прохачка требаше реванш да работи со Гловер како шампион, но се повреди и го препушти појасот. Ракиќ од тие топ пет борци имаше опоравување од повреда на лигаменти. И овој доби шанса и јеби га ја искористи и сега по некое правило му следува право да го нападне пак појасот.

П. С. Ве молам прекинете со тоа Џири, човекот е Јири, Чех, не е факинг Амер или од некоја друга цивилизација. Наш е, Словен. :D

12212112

17.04.2024
Член од
25 октомври 2023
Мислења
193
Поени од реакции
168
Па не е појак, него доби шанса за титула, го нокаутираше Гловер и тоа е тоа. Имаше скор од три победи по ред. Блахович и Анкалаев се бореа месец дена пред тоа, Прохачка требаше реванш да работи со Гловер како шампион, но се повреди и го препушти појасот. Ракиќ од тие топ пет борци имаше опоравување од повреда на лигаменти. И овој доби шанса и јеби га ја искористи и сега по некое правило му следува право да го нападне пак појасот.

П. С. Ве молам прекинете со тоа Џири, човекот е Јири, Чех, не е факинг Амер или од некоја друга цивилизација. Наш е, Словен. :D
Јири ќе го нокаутира Ракич, исто како Оздемир и Рејес.

Kajgana Shop

На врв Bottom