Се изначитав дечки, да ви кажам од некои случки тотално се извадив од памет па дојде ред ете и јас да пишам. Се гледа дека многу од членовите немаат прочитано се што е пишано на темава па по 100 пати збореле за куќата у Црниче, градинката у Гази Баба, Битола- крстот кој никогаш не можеш да го покриеш и сл.
Јас сум freak за вакви дешавки и обожавам да споделувам мислење со луѓе кои веруваат дека има нешто што постои, луѓе кои увиделе нешто .
Јас ќе ви кажам две случки.Една е моја, една на другар.
Со типот бевме заедно на НГ и таму по некоја случајност паднавме на тема духови.Тој малце д'тка и ми кажа дека тој проблем му се појавил откако видел дух кај мајка му во Драчево (неговите се разведени) .Како што седел на каучот во дневната и гледал ТВ, наспроти него до плакарот седел на фотеља човек, на кој се се препознавало, но лик немал.Ми го опиша детално дечкото како бил облечен и како стоел. Но лик немал како што кажав.Неколку пати за некои 5 мин ги протрил очите, ги затварал и отварал бидејќи не му се верувало.На крај прашал : И што сега? Тогаш човеков станал и како силуета се извил нагоре накај таван и го снемало.
Мојата дешавка е слична, но рачунајте не пијам алкохол и не се дрогирам ( нити некогаш сум земала нешто слично).
Во 2009 година додека јас се расправав со мојот екс по телефон, седев на тераса, а вратата од терасата ми е со прозор до пола.Од надвор се гледа цела кујна (така ми е распоредот) и од кујна цела тераса.
Значи како што се дерам во 00:10 ч. нервозна поради глупости се загледувам во баба ми која мн чудно ме гледаше и стоеше во кујната до шпоретот.Мислев дека ме шпиунира.Полека околу 5 мин. се местев со намера да ја исплашам за друг пат да не ме прислушкува, но чудно ми беше што беше доста „дотерана“ за спиење.Носеше суќна црна и сиво-црна блуза.Наравно ликот не го видов. Претпоставувајќи дека е баба ми, по 5 - 6 мин. отварам врата да ја исплашам и одеднаш жената ја нема! Се растрчав по дома да ја бркам мислејќи дека е баба ми сеуште и само си ја разбудив жената од спиење кога и запалив светло. Бев преплашена до коски.Башка следниот ден кога малку повеќе му објаснив на бившиот бидејќи вечерта бев потресена ми рече дека гарант стоела позади мене и од рефлесија на месечината се одразувала во кујна. Е ме доутепа.
Секогаш сум верувала во духови, егзорцизми, демони, опседнатост и мн сум пратела документарци и истражувања.Темава е топ!