Kуќи опседнати од духови?

Член од
16 април 2011
Мислења
607
Поени од реакции
154
Те подржувам. Секако дека никој не би живеел во прекрасна куќа, голема, со уникатна архитектура за Македонија, со свое паркче, во Црниче, ем на планина ем до центар одма. Брррр страшно...

Што се праиш глуп со сила, гледаш девојчето убаво ти кажа, нејзини блиски ја имале куќата. Не се реновира зашто е стара градба и треба многу пари и време, посебно што е заштитена од град Скопје а на нив не им е гајле за такви работи...
Тоа као "заштитена" да не има некакво друга намера? Заштитените куќи и се реставрираат оваа е оставена на забот на времето.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Тоа као "заштитена" да не има некакво друга намера? Заштитените куќи и се реставрираат оваа е оставена на забот на времето.
Да. Заштитена е за да не заштити нас смртниците од духовите. Кај живееш ти? Сигурно во Македонија? 90 посто од заштитените објекти од државата се распаѓаат и никад не се реставрирани. Вообичаена пракса за Македонија е тоа.

Член од
16 април 2011
Мислења
607
Поени од реакции
154
Да. Заштитена е за да не заштити нас смртниците од духовите. Кај живееш ти? Сигурно во Македонија? 90 посто од заштитените објекти од државата се распаѓаат и никад не се реставрирани. Вообичаена пракса за Македонија е тоа.
Кога ќе се распадне ќе биде одзаштитена тогаш Но енергијата што е таму кој знае дали ќе ја снема.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
никој со здрав разум (наркомани немаат здрав разум) не би седел таму. Не зборувам за 5-10 минути престојување таму. За живеење.
Па државно е сега земјиштето, зашо да го дава државата на некој и после да го обештетува тешко, коа утреден може да им текне да рушат и на таква погодна локација да си изградат свој објект.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Кога ќе се распадне ќе биде одзаштитена тогаш Но енергијата што е таму кој знае дали ќе ја снема.
А ако се ископа земјата онака? Мнооогу длабоко и таа земја да се фрли некаде на друго место. Ке се пренесе енергијата или како?

Член од
16 април 2011
Мислења
607
Поени од реакции
154
А ако се ископа земјата онака? Мнооогу длабоко и таа земја да се фрли некаде на друго место. Ке се пренесе енергијата или како?
Само господ знае..

Член од
16 април 2011
Мислења
607
Поени од реакции
154
Мислиш дека местото е демонско нешто? Ако веруваш во Бог и мислиш дека е енергија лоша, сигурно е демонско нешто.
Сите ние имаме некаква енергија. Дали ние ќе ја направиме за лошиот или за Бога зависи од нас. Види тука не верувам дека е лажга ова...

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Сите ние имаме некаква енергија. Дали ние ќе ја направиме за лошиот или за Бога зависи од нас. Види тука не верувам дека е лажга ова...
Знам за ова. Вистина е. Константино се откажа од пејачката кариера.

Член од
16 април 2011
Мислења
607
Поени од реакции
154
Конкретно за таа во Црниче, па ИноСпектар (таму е направена мала канбанерија за да симболизира нешто) Ни во Карпош 4 се уште не успеал некој да го тргне сето тоа...Лугето околу ИноСпектар имаат проблеми но не секој е спремен да си ја кажува маката. Или ќе го направат будала или цената на имотот ќе му падне.

Член од
9 јули 2011
Мислења
58
Поени од реакции
21
lele sto dobro... zas u gostivarov nemame vakvi nesta .. da se poraduame ... abe nie zapadov ne znaeme za duhovi.. vlagame so kalasot i sve ni begaat:pos2::pos2:
stvarno.. kaj naas nema vakvi interesni nesta
mozda ti ne veruvas ali ete da ti kazam i jas sum od bitola i ja imam taa kuka videno nekolku pati celiot krst bese kako eden vid vlaga na kaukata i zena potprena na krstot.Navodno na zenata i pocinalo deteto pa onaa nemala pari da go zakopa i go zakopala vo dvorot i sekoj den placela i zalela.I tocno e toa deka nekolku pati e farbana ali sepak krstot ne izleguva.

Член од
31 октомври 2011
Мислења
1
Поени од реакции
0
Imam edno prasanje! Dali nekoj znaj nekoja kuka opsednata so duhovi? Ne e vazno kade zivej samo da bidi taa kuka vo Makedonijava inaku jas ziveam vo Prilep! Pa ako sakate kazete i kazete nekoe iskustvo povrzano so duhovi
ehaa kolku sakas bt gi ima edna kaj crn most, edna zgrada niz sirok sokak i taka :D
--- надополнето: Oct 31, 2011 7:26 PM ---
Imam edno prasanje! Dali nekoj znaj nekoja kuka opsednata so duhovi? Ne e vazno kade zivej samo da bidi taa kuka vo Makedonijava inaku jas ziveam vo Prilep! Pa ako sakate kazete i kazete nekoe iskustvo povrzano so duhovi
ehaa kolku sakas bt gi ima edna kaj crn most, edna zgrada niz sirok sokak i taka :D

Член од
21 април 2010
Мислења
100
Поени од реакции
33
Ова со Константино вистина е ??
Многу забегана работа, ако е..

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Епа тогаш според некоја глупава логика во секоја куќа кај што починал некој човек ќе треба да има духови, нели? Ќе се мрдаат маси, столови, ќе се слуша музика од таванот и слични срања за мали деца...

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Еве и Јас да кажам моја случка...пред неколку години,ми земаа нов телефон,и бев сам дома,немаше никој.Гледав Македонија-и незнам кој играа фудбал,и си снимав клип,лежев на кревет и право од мене е телевизорот,и снимив 2 клипа.Додека лежев ги изгледав,ама не видов ништо.потоа,отидов до тоалет да мочам,ги пуштив пак и се виде на едниот како дух,буквално како од филмовите,но добро ајде тоа си реков е до мобилниот,бои,квалитет,ништо страшно.Но,кога го пуштив вториот,е веќе тоа беше нешто! се гледаше како човек седи на крајот од креветот,станува,се врти накај зидот и го снемува.Ми беше страв да им го покажам на моиве,па првин го покажав на мои другари,кои не ми веруваа,но кога го видоа се уплашија.Го покажав после и на моите,им беше чудно но добро.После неколку дена,дома реновиравме,и го оставив телефонот на биро,после неколку саати се вратив,сакав да ги видам пак клиповите,и ги немаше.

Kajgana Shop

На врв Bottom