Денес лугето се способни да кажат се на телевизија и со тоа да добијат слава на некој начин,вервај.Имам читано такви случаеви за некои личности кои смислиле слични приказни а целта-веке ја кажав.
Не сакам да ми се случи ниту на мене а пак ниту на друг.
Сепак доколку ми се случи не дај боже(зборувам во случај ако навистина постои тоа иако не е докажано уште)не знам што ке правам.Дали ке си кутам или не не знам.
Сепак научниците се за тоа-да истражуваат и да дадат некој доказ дали навистина постојат или е сето само тоа бујна фантазија
Не велам дека не постојат апсолутно не сепак и не сум се уште уверена дека постојат.
Значи фифти-фифти сум.А како што кажа ти ако постои добро постои и зло.
Во тоа се согласувам потполно но злото може да е насекаде околу нас.Војните на пример:smir:
Истражував на интернет најдов интересни податоци-дека духовите на мртвите се појавувале после 30 години од нивната смрт.
Инаку прочитав за една кука во Велес па дури и моментално морници ме полазоа.:nesum:
Значи во Велес имало кука во која живееле некои потстанари но бегале секогаш а правите сопственици
никогаш не живееле во таа кука.
Зборувале дека слушнале детски плач а куката била направена врз некои гробови.
Некој извесен Зоран кажувал дека на влезот во Велес кој моментално бил станар видел дека има кука трокатна за која се зборува дека постоеле духови...
Интересно е тоа што во куките околу неа лугето што живееле си правеле светилишта и ноке палеле свеки.
Значи тој Зоран живеел во таа кука за која спомнав дека била изградена над некои гробови мегу кои се наогал и гроб на мало дете па отаму секогаш се слушал детскиот плач.
Станарите кои живееле таму бегале после еден месец но тој Зоран живеел таму 13 години.
Кога бил запрашан како успеале толку време да живеат таму а тој на тоа рекол дека биле навикнати да живеат со нив дека ноке палеле-гаселе светилките,трчање по скалите,тргале демек пердиња.
Леле незнам зошто го кажав тоа се наежив:ija: