Kуќи опседнати од духови?

S

StereoLove

Гостин
Ај кажи ми дали си религиозно определен или не веруваш во Бога.
А што има врска тоа твоето со темава,овде не зборуваме за Бога и за религијата туку за куките опседнати со духови,дали навистина постои тоа:toe:

Ете да ти одговорам верувам во Бога:toe:

Член од
4 јули 2009
Мислења
46
Поени од реакции
2
Сега ќе ти кажам зошто те прашав дали веруваш во Бога, знам дека на темава станува збор за духови и демони и дали истите постојат. Ти велиш дека веруваш во Бога, логично е барем според мене ( бидејќи природата тежнее кон воспоставување на еден биланс, на една урамнотежена состојба ) да постојат и демони и духови, не знам како не ти се верува дека постојат такви работи. Според мене постојат такви работи, само ние луѓето сме премногу суетни да веруваме во такви паранормални работи.
Бидејќи постои добро- мора да постои и зло. Тоа е моето мислење.:toe:

S

StereoLove

Гостин
Moжеби постојат не велам не сепак како што кажа еден форумџија претходно барем цврст доказ дека постојат духовите а не само да се кажуваат приказни со духови и слични ствари оти и јас можам да исмислам такво нешто ама да немам доказ за тоа.:toe:
Ајде да претпоставиме дека постојат-каде се наогат како можат да се забележат,некои истражувачи ги опишуваат како сенка некој како човек.

Член од
4 јули 2009
Мислења
46
Поени од реакции
2
Види, кој не сака доказ за вакви работи? Меѓутоа веруваш во Бога иако не си го видел, ти веруваш дека постои. Директен доказ не можеш да добиеш, единствено ако не ти се случе пред тебе да излезе :nesvest:. Сите велите дека се ова се измислици на некој, приказни.Што мислиш да ти се случе пример на тебе такво некое искуство,ке ти поверува ли некој ако раскаже што ти се случило, ке кажат дека се си измислил, и право во лудница.

S

StereoLove

Гостин
Денес лугето се способни да кажат се на телевизија и со тоа да добијат слава на некој начин,вервај.Имам читано такви случаеви за некои личности кои смислиле слични приказни а целта-веке ја кажав.
Не сакам да ми се случи ниту на мене а пак ниту на друг.
Сепак доколку ми се случи не дај боже(зборувам во случај ако навистина постои тоа иако не е докажано уште)не знам што ке правам.Дали ке си кутам или не не знам.
Сепак научниците се за тоа-да истражуваат и да дадат некој доказ дали навистина постојат или е сето само тоа бујна фантазија:toe:
Не велам дека не постојат апсолутно не сепак и не сум се уште уверена дека постојат.
Значи фифти-фифти сум.А како што кажа ти ако постои добро постои и зло.
Во тоа се согласувам потполно но злото може да е насекаде околу нас.Војните на пример:smir:

Истражував на интернет најдов интересни податоци-дека духовите на мртвите се појавувале после 30 години од нивната смрт.

Инаку прочитав за една кука во Велес па дури и моментално морници ме полазоа.:nesum:

Значи во Велес имало кука во која живееле некои потстанари но бегале секогаш а правите сопственици никогаш не живееле во таа кука.
Зборувале дека слушнале детски плач а куката била направена врз некои гробови.

Некој извесен Зоран кажувал дека на влезот во Велес кој моментално бил станар видел дека има кука трокатна за која се зборува дека постоеле духови...
Интересно е тоа што во куките околу неа лугето што живееле си правеле светилишта и ноке палеле свеки.

Значи тој Зоран живеел во таа кука за која спомнав дека била изградена над некои гробови мегу кои се наогал и гроб на мало дете па отаму секогаш се слушал детскиот плач.
Станарите кои живееле таму бегале после еден месец но тој Зоран живеел таму 13 години.
Кога бил запрашан како успеале толку време да живеат таму а тој на тоа рекол дека биле навикнати да живеат со нив дека ноке палеле-гаселе светилките,трчање по скалите,тргале демек пердиња.

Леле незнам зошто го кажав тоа се наежив:ija:

Член од
28 март 2010
Мислења
67
Поени од реакции
2
постојат ! но не такви како на филмовите да ти ја траснат вратата да мрдаат предмети да те убијат... не такви, туку духови кој останале во куќата во која умреле (ако умреле во куќа). тогаш во таа куќа може да има негативна енергија, или луѓето кои живеат во таа куќа да ги следи лоша среќа...

п.с стерео лав ај ако најдеш дај ми линк од тоа со зоран интересни ми се ваквите темии :) убаво што ви текнало да ја напрајте темава ;)

Д

ДаркхарТ

Гостин
Денес лугето се способни да кажат се на телевизија и со тоа да добијат слава на некој начин,вервај.Имам читано такви случаеви за некои личности кои смислиле слични приказни а целта-веке ја кажав.
Сепак доколку ми се случи не дај боже(зборувам во случај ако навистина постои тоа иако не е докажано уште)не знам што ке правам.Дали ке си кутам или не не знам.
Сепак научниците се за тоа-да истражуваат и да дадат некој доказ дали навистина постојат или е сето само тоа бујна фантазија:toe:
Не велам дека не постојат апсолутно не сепак и не сум се уште уверена дека постојат.
Во тоа се согласувам потполно но злото може да е насекаде околу нас.Војните на пример:smir:

Истражував на интернет најдов интересни податоци-дека духовите на мртвите се појавувале после 30 години од нивната смрт.

Инаку прочитав за една кука во Велес па дури и моментално морници ме полазоа.:nesum:

Значи во Велес имало кука во која живееле некои потстанари но бегале секогаш а правите сопственици никогаш не живееле во таа кука.

Некој извесен Зоран кажувал дека на влезот во Велес кој моментално бил станар видел дека има кука трокатна за која се зборува дека постоеле духови...
Интересно е тоа што во куките околу неа лугето што живееле си правеле светилишта и ноке палеле свеки.

Значи тој Зоран живеел во таа кука за која спомнав дека била изградена над некои гробови мегу кои се наогал и гроб на мало дете па отаму секогаш се слушал детскиот плач.
Станарите кои живееле таму бегале после еден месец но тој Зоран живеел таму 13 години.
Кога бил запрашан како успеале толку време да живеат таму а тој на тоа рекол дека биле навикнати да живеат со нив дека ноке палеле-гаселе светилките,трчање по скалите,тргале демек пердиња.

Да не се спомна некаде дека куќата е изградена на германски гробишта ? ако е таа ја знам. Имам влезено внатре.

veles...

предизвик
Член од
11 ноември 2009
Мислења
32
Поени од реакции
4
ТОЧНА Е ИНФОРМАЦИЈАТА ДЕКА ПОСТОИ ТАКВА КУЌА ВО ВЕЛЕС, МЕГУ ТОА НЕ Е ЕДНА ПОВЕКЕ СЕ..!!! ЕДНАТА Е СО СИТЕ УСЛОВИ ЗА ЖИВЕЕЊЕ ПЛУС ИМАС И ГОСТИ ОКОЛУ ТЕБЕ. А ОСТАНАТИТЕ НЕ СЕ ВО СОСТОЈБА....МЕГУ ТОА НЕМА НИШТО СТРАШНО САМО БИЛЕ РЕГИСТРИРАНИ ТРОПАЊА НА ТАВАНОТ И НЕКОИ НЕДЕШИФРИРАНИ ИЗВИЦИ....!!! ДОСЕГА НЕМАЛО ЖРТВИ

Д

ДаркхарТ

Гостин
ТОЧНА Е ИНФОРМАЦИЈАТА ДЕКА ПОСТОИ ТАКВА КУЌА ВО ВЕЛЕС, МЕГУ ТОА НЕ Е ЕДНА ПОВЕКЕ СЕ..!!! ЕДНАТА Е СО СИТЕ УСЛОВИ ЗА ЖИВЕЕЊЕ ПЛУС ИМАС И ГОСТИ ОКОЛУ ТЕБЕ. А ОСТАНАТИТЕ НЕ СЕ ВО СОСТОЈБА....МЕГУ ТОА НЕМА НИШТО СТРАШНО САМО БИЛЕ РЕГИСТРИРАНИ ТРОПАЊА НА ТАВАНОТ И НЕКОИ НЕДЕШИФРИРАНИ ИЗВИЦИ....!!! ДОСЕГА НЕМАЛО ЖРТВИ
Кои се тие повеќе? Јас само една знам ај објасни ми каде се наоѓаат ако може :wink:

veles...

предизвик
Член од
11 ноември 2009
Мислења
32
Поени од реакции
4
Кои се тие повеќе? Јас само една знам ај објасни ми каде се наоѓаат ако може :wink:
колку заинтересирано...:) едната се наога на влезот на Велес а под нејзе се наогаат турските гробишта,другата се наога над болница која нема услови за живеење и местото се вика германски гробишта...следната е над влашка црква во турското маало.... доволно или да објаснувам уште посликовито.:) :) :)

Д

ДаркхарТ

Гостин
Само таа на германски гробишта ја знам. За другите не сум слушнала :)

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.904
Поени од реакции
83.110
колку заинтересирано...:) едната се наога на влезот на Велес а под нејзе се наогаат турските гробишта,другата се наога над болница која нема услови за живеење и местото се вика германски гробишта...следната е над влашка црква во турското маало.... доволно или да објаснувам уште посликовито.:) :) :)
Влашка црква, турско маало, германски гробишта, турски гробишта....
Имате нешто домашно или све ви е од увоз?

C

cige

Гостин

Куќата се наоѓа спроти железен мост. Бела голема на 4 спрата, убава куќа, газдите ја направиле, многу пари има вложено во таа куќа, ама избегале од духовите, многу кираџии има поминато во таа куќа, и веќе неколку години куќата е празна, затоа што цел Велес дозна за тоа. Ова е потвредено од сите што влегле во таа куќа. Се наоѓа на главна и фреквентна улица.

veles...

предизвик
Член од
11 ноември 2009
Мислења
32
Поени од реакции
4
Влашка црква, турско маало, германски гробишта, турски гробишта....
Имате нешто домашно или све ви е од увоз?
нормално дека е наше и строго домашно..:) иако зад себе има долга историја која е примамлива за личностите кој не се запознаени околу таа тематика.црквата инаку е православна-христијанска мегу тоа предходно на истото место постоела влашка црква и нормално името останало а ако се посетат некој од куките кај што нема да бидеш никогаш сам/а верувам дека ке излезш изненаден/а. а за увозот тоа е многу нормално секаде се прифака се што е добро и интересно...:)

Член од
16 април 2010
Мислења
33
Поени од реакции
1
има и кај нас у скопје ваква куќа се наога во црниче...многу е језива...имам таму другарки и све ке одиме ке одиме и никако да отидеме ама ке се деси и тоа и кога ќе се деси тоа ќе се изнапишувам тука. инаку се сложувам со мислењето на мирокс дека сигурно не искачаат пред тебе духовите и не те вадат од памет туку дека останува некоја негативна енергија и дека може повремено да се чуе некој крик...језиво сигурно нема духот да земе да искочи пред мене и да земе да ме брка ко шо праат на филмовине глупости инаку м верувам во оваа работа и дефинитивно идам у куќата у црниче кој е за нека пише ке се договориме

Kajgana Shop

На врв Bottom