Kој ви е омилен алкохолен пијалок?

каков алкохол највише локате?

• Вкупно гласачи
    1.218

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
Ракијa, дефинитивно ракија :D

Брокер

Broker of the Year
Член од
25 јули 2009
Мислења
1.227
Поени од реакции
257
Го обожавам румот и тоа Капетанот Морган

А во основа пијам секаков алхохол досега никогаш не сум рекол дека не е добар некој алхохол секој си има нешто посебно.
Само најважно е да се конзумира одговорно :D

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Вино пијам црвено поготово ми се допаѓа повеке овие вранец картошија темни сорти ... пијам и ракија почитувам многу се тоа наша македонска вака така ама од чивас поубав алкохол сеуште не сум пробал така да виски it is ! :D

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277

веќе недела дена ми стои шише француски абсинт. Ова пијачка беше цел век забранета а и во многу земји се уште е забранета ради предизвикување на психози, неурози и халуцинации. Ја конзумираа доста уметници, писатели поети, Ван Гог, Хемингвеј, јас....
По испиено пола шише абсинт, минатиот век еден швајцарец ја уби жената и своите деца, тоа беше причина и да се забрани во речиси сите европски земји а мислам и во америка.

Проблем е што немам чаша за неа а неќам настанот да го поганам со шогоде чаша па сум деновиве во потрага по тезги каде продаваат стари работи да најдам нешто прикладно....

ПС
Не сакам сега пораки овде или на ПП во стилот “имам ваква чаша, да дојдам да пробаме...“ или слично“

Член од
15 март 2010
Мислења
5.868
Поени од реакции
6.380
Го обожавам чичко Морган, My Best Friend :love:

Sapphire

Persona non grata
Член од
30 јануари 2011
Мислења
935
Поени од реакции
1.559
Водката одсекогаш сум ја сакала, лесна е не се пијани брзо..
инаку обожавам виски со ред бул кома :D
и текила пијам ама по ретко.
Абе во целост све си пијам јас :LOL:

D

Deleted member 55587

Гостин
Најчесто шприцер за опуштање и дружба со друштво,некогаш ракија за после да има нон-сенс работи и пиво или за разладување или понекогаш за увертира на вечерта.:)

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
Добро направен џин-тоник е одлично освежување. Од другите, зависи од пригода, расположение и мезе/грицки, може пиво, бело вино, црно, текила...

Kajgana Shop

На врв Bottom