Kоја е последната претстава што сте ја гледале во театар?

sl@tk@

е па слатка...
Член од
12 февруари 2009
Мислења
20
Поени од реакции
0
МУШИЧКА во Велешкиот театар.комедија и тоа многу интересна!цела публика се смееше,:pos2: беше стварно доживување

Morbid

грофица
Член од
6 јануари 2009
Мислења
109
Поени од реакции
12
И јас последна ја гледав Александар(вчера).Ми се допадна претставата најмногу поради добро разработената психологија на Александар и притисокот што му го вршеле.Употребата на ‘тешки‘ и зборови што можат да допрат до срцето ја правеа претставата поблиска до публиката и сето тоа проследено со одлична музика, сцена и костимографија(па и не баш)

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
И јас последна ја гледав Александар(вчера).Ми се допадна претставата најмногу поради добро разработената психологија на Александар и притисокот што му го вршеле.Употребата на ‘тешки‘ и зборови што можат да допрат до срцето ја правеа претставата поблиска до публиката и сето тоа проследено со одлична музика, сцена и костимографија(па и не баш)
Заедно сме биле :)
Јас не сум нешто посебно задоволна од претставата.
Костимографијата, сценографијата и музиката беа одлични. Добра актерска екипа.
Но на моменти претставата беше досадна, режисерот на крај вметна една нова конфузија за Александар Македонски, поточно за тоа кој е негов вистински татко. За тоа дека вистинскиот Александар е некој друг всушност (гледајте ќе видите кој да не кажувам :)).
Имаше интересни моменти, но и некои прилично досадни. По ликот на сите во салата можеше да се примети кога се спуштија завесите дека очекуваа многу повеќе од претставата.
Многу ми се допадна тоа што Тавитјан ја свиреше музиката. Одлично.

П.С. И да зажали тој што не дојде :icon_lol:

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.982
последна претстава беше дундо марое шо ја глеав,пред неколку месеци,од школо не носеа,и интересна беше,смешна...:helou:

Kvendolin

чупе од бурдите
Член од
24 март 2007
Мислења
1.003
Поени од реакции
75
Вчера, во таа малата буквално андерграунд сала во Народниот театар :))). `Осамениот запад` сезона 2009. Екипа од четворица млади актери од Битола. Претставата фасцинираше како во поглед на содржината избрана за адаптација така и во поглед на актерската глума,земено од аспект на опаднатиот просек на битолскиот театар во последно време (барем мој впечаток).
Двајца браќа кои комуницираат преку јазикот на омразата, крвнички се мразат и тепаат и си нанесуваат зло. На крајот на денот тие сепак се сакаат и разбираат на еден за нив специфичен начин, ги поврзува расипаноста на карактерот и лошиот дух. Одлична претстава, ама веројатноста да ја погледните е исто толку голема колку веројатноста јас да ја погледнам `Демонот од Дебар Маало`. :(

macaparket

Oфицијализиран Паркет!
Член од
16 јуни 2009
Мислења
281
Поени од реакции
14
Последна Дундо Марое од школо. :pos2::pos2::pos2: "Jeeeeeeeeeejeeeeeee Tи си од бога најмило нешто што ќе остане....не иде ова.... Она је лепша од ночи":pos2::pos2::pos2:
И сакам пак да одам ама нема претстави летен период. Ако најдам време покрај обврските од септември ке одам.:vozbud::vozbud::vozbud:

Emma

Supergirl.
Член од
7 јуни 2006
Мислења
3.045
Поени од реакции
157
Маркиза. Интересно, но не меѓу омилените. Екипа од само 6 актерки, сите некако бизарно поврзани со маркизот, кој патем иако воопшто го нема во претставата ко да е присутен на сцена цело време имав чувство. Можеби фактот дека се строго жени одбрани да глумат (и тоа не баш феноменално) ме одбива. :| На Калина Наумовска единствено би ја издвоила интерпретацијата како посолидна... Тоа.

Наредна, Госпоѓа министерка. Добра била, наводно... Ќе видиме.

демнач

Неафирмиран кајганџија
Член од
11 август 2008
Мислења
1.621
Поени од реакции
412
Полн град со Тони и Јовица Михајловкси.Убава беше иако беа само двајца цела претстава.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
„Госпоѓа Министерка“ но на кавадаречки начин, истата претстава, режија, со малку изменето сценарио и ликови.

Секоја чест за глумците и за одличната претстава.

Smile=)

културно-вулгарна
Член од
13 октомври 2008
Мислења
510
Поени од реакции
27
Маркиза. Интересно, но не меѓу омилените. Екипа од само 6 актерки, сите некако бизарно поврзани со маркизот, кој патем иако воопшто го нема во претставата ко да е присутен на сцена цело време имав чувство. Можеби фактот дека се строго жени одбрани да глумат (и тоа не баш феноменално) ме одбива. :| На Калина Наумовска единствено би ја издвоила интерпретацијата како посолидна... Тоа.

Наредна, Госпоѓа министерка. Добра била, наводно... Ќе видиме.
Same here..:smir:

Ништо посебно.. :toe:

ChaLL3nGeR

Кајгана's APEX PredaTor
Член од
15 април 2009
Мислења
721
Поени од реакции
66
„Сомнително лице“ со Игор Џамбазов. Мн е смешна, ама и мн е долга:toe:

macaparket

Oфицијализиран Паркет!
Член од
16 јуни 2009
Мислења
281
Поени од реакции
14
Oгнено лице на Струмичкиот театар Антон Панов.
Убава и поучна претстава за тогашното, па и сегашното секојдневие во Германија па и насекаде низ светот.:smir::smir::smir:

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.431
Поени од реакции
6.078
Викенд на мртовци пред долго,долго време.

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
„Сомнително лице“ со Игор Џамбазов. Мн е смешна, ама и мн е долга:toe:
Игор Џамбазов го глумеше сомнителното лице?????
Ах мамата негова, пијаничиште, а пред месец дена не глумеше божем скршил нога ги откажаа претставите, а всушност си отишол да одмара малку со чашката во рака во некое селце. Непрофесионализам бре.

Бев на Госпоѓа Министерка, аааааах три ипол саати смеење до солзи, не приметив како летнаа брзо времето. Одлична претстава, одлично сценарио типично македонско, добра актерска екипа, само што Весна некако не ми беше расположена па најнезадоволна сум од неа, ама затоа Сашо т.е. Чеде Жуљ :zver:. И секако Микиќ :vozbud:
Пак би идела за да се изнасмејам :)

Justice for All

Tempus fugit
Член од
17 јули 2008
Мислења
1.372
Поени од реакции
85
Последна беше „Р“, викендов во Драмски. Сакам утре да одам на Демонот од Дебар маало, ама ме тераат на друго место да одам:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom