Kоја е последната претстава што сте ја гледале во театар?

Член од
10 април 2009
Мислења
337
Поени од реакции
16
Somnitelno lice.....da se iscepis od smeenje xD

Somnitelno lice.....epten e dobra xD

Член од
22 август 2006
Мислења
497
Поени од реакции
1.000
последно два пати со ред ја гледав „Таму каде што не сум бил“
претставата е лудница упм на мала сцена и стварно те остава да мислиш после претставата и да одиш да ја гледаш пак . феноменална претстава ваква не сум гледал одамна...
и вечерва одам по 3ти пат да ја гледам „Госпоѓа Јулија“ :)

претставите нормално се играат во Прилепски театар Војдан Чернодрински =)

ко че идите за Прилеп обавезно да посетите театар =)

Член од
18 март 2007
Мислења
570
Поени од реакции
78
Демонот од Дебармаало.
Неверојатно добра.

Kvendolin

чупе од бурдите
Член од
24 март 2007
Мислења
1.003
Поени од реакции
75
“Болва во уво“ - Со генерално битолска постава на актери (незнам во чија режија). Не ме бендиса. Претставата е класична комедија со олдскул шеги шо не ме импресионираат и ми беше прилично здодевна. Дури и она `скопската` верзија од претставата што ја гледав пред месец дена на МТВ и која ја знаеме како условно (оригинална) верзија, (незнам за постара) не ми беше ништо посебно.

Ја погледнав и „Далај Мама“ од Љубиша Георгиевски , (исто комедија), и впечатокот беше нешто подобар. Преку различната возрасна структура на едно семејство претставено е колку временските/историските прилики во различни периоди во Македонија и тоа периодот на Балканските војни, времето на СФРЈ и комунизмот и Македонија денес со ВМРО како партија на власт оставаат печат во свеста на поединецот и неговите убедувања како политички така лични, опшествени/социјални...

noodle ®

Teetleh
Член од
3 декември 2005
Мислења
1.527
Поени од реакции
257
Последна, “Сомнително лице“. Не знам дали тие што ја фалат го прават тоа од што ја извикаа претставата уште пред да биде поставена, или се тотално слепи. Сценариото млитаво, пренатрупано со исфорсирани и не-толку-паметни смешки, единствена светла точка која колку-толку ја вади претставата е камбекот на Игор Џамбазов и одличната актерска постава. Толку.

А пред тоа, “Демонот од Дебар Маало“. Ме погоди во срце, милина. Од актери, преку режија, сценарио и приказна, излегов од театар окезена и среќно-задоволна. :)

следејча: “Кинегонда во Кардаленд“/“Вејка на ветрот“.

Член од
10 април 2009
Мислења
337
Поени од реакции
16
Се согласувам за сомнително лице, најгледана претстава ова она, иако погоре пишав дека е ептен добра, има онака некои моменти добри ама ми изгледа претставата ко без цел, цело време нешто без врска неповрзано.....

Paranoik

내 ♡, ∞.
Член од
10 август 2008
Мислења
1.873
Поени од реакции
451
„Сомнително лице“.
Прво, кога кажав на сите дека ќе одам, сите ми рекоа дека е многу добра и беа претерано позитивни, дури и малце вештачки беше.
Откако поминаа 2 ипол часа, кога излегов од салата, се прашував дали ја гледале претставата со заврзани очи.
Многу долго, се разводенуваат дијалозите, и речиси ништо посебно не се случува, кулминацијата е на крај. Имаше добри моменти, но истите беа ретки.
Се` на се`, досадна претстава. Оценка : 2/5.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
„Сомнително лице“.
Прво, кога кажав на сите дека ќе одам, сите ми рекоа дека е многу добра и беа претерано позитивни, дури и малце вештачки беше.
Откако поминаа 2 ипол часа, кога излегов од салата, се прашував дали ја гледале претставата со заврзани очи.
Многу долго, се разводенуваат дијалозите, и речиси ништо посебно не се случува, кулминацијата е на крај. Имаше добри моменти, но истите беа ретки.
Се` на се`, досадна претстава. Оценка : 2/5.
Точно. Се согласувам со постов. Само да се надоврзам дека драмава е многу поинтересна кога ја глумат Охриѓаните, затоа што јас ја имам гледано со нив, не им ги памтам имињата на актерите. Е тоа е комедии. Тука многу ја разврзаа, го отупеа, ја измодернизираа драмата, за во последниот чин се` да се случи.
Плус морав да седам пред одмазни4ка...

Anele

princess without a crown*
Член од
3 јануари 2009
Мислења
135
Поени од реакции
4
Monodramata ,,Filip II"-masterpiece....Ah da,,Vazna od kristal" pred nekoj den no vo izbedba na podmaldokot taka da ne mi se dopadna mn mn

Член од
2 септември 2007
Мислења
2.155
Поени од реакции
176
“Кинегонда во Карлаленд“ - Венко Андоновски.
Продолжение на „Кандид во земјата на чудата“. Оригинална сценографија и интересни костими, провејува по малку излитена
(ама неизбежна)
тематика
за Македонецот што сака да оди во Европа, а го подјебава кој стигне...
Актерската екипа е повеќе од солидна, врвни изведби на Билјана Беличанец, Дац, Сашо Тасевски, Дејан Лилиќ... Хуморот ми се допадна исто така, интересна е се на се, и да, би ја гледала повторно.

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
Александар (Македонски) на Љубиша Георгиевски
Интересна претстава но помалце разочарувачка:)
Премногу неточни податоци за неговиот живот, и оној идеал и восхит што го имавме кон Александар со претставава можеби и се сруши:uvo:
Дејан Лилиќ заслужено ја добил главната улога, одлично се справи со својот херој.

Сепак најмногу ме изненади Тавитјан кој свиреше на тапани во текот на претставава:)

Член од
27 јануари 2007
Мислења
2.504
Поени од реакции
72
Александар (Македонски) на Љубиша Георгиевски
Интересна претстава но помалце разочарувачка:)
Премногу неточни податоци за неговиот живот, и оној идеал и восхит што го имавме кон Александар со претставава можеби и се сруши:uvo:
Дејан Лилиќ заслужено ја добил главната улога, одлично се справи со својот херој.

Сепак најмногу ме изненади Тавитјан кој свиреше на тапани во текот на претставава:)
Истата претстава, од школо не носеа вчера. Одлична глума, уште подобра екипа, а Тавитијан беше посебно изненадување :) Доста тешка и интересна претстава, Љубиша навлегол во психологијата на Александар, сиот тој товар кој го имал поради омразата која ја имале Азија и Европа спрема него, форсирањето на Олимпија дека тој е Бог, и воопшто таа поделеност во него.. Мене лично ми се допадна претставава, но дефинитивно треба да се погледне неколку пати за убаво да се сфати, па ќе се обидам во скоро време да одам пак.

Kajgana Shop

На врв Bottom