Јужна Америка 2018/19

• Креатор на темата Креатор на темата SkopjeUltra'
  • Време на започнување Време на започнување
Според кој критериум најголемо дерби во европа, можеби од финансиски аспект да, но за навивачите минимум 10 поголеми дерби утакмици моментално ми паѓаат на памет кои за навивачите многу повеќе значат.

Според еден куп критериуми. Квалитет на екипите, традиција, меѓусебно ривалство, историската и политичка позадина на ривалството...Едноставно, ниеден друг меч не привлекува толкаво внимание. Нема фудбалски фан кој не се интересира за Ел Класико, без разлика за која екипа навива. Другите дерби мечеви се со помало внимание. Пример, на никој надвор од Балканот не му е гајле за Звезда - Партизан или Хајдук - Динамо.

Ама никој не пее како твоите... :X3:
да бе, нешто слично како никој што не пуши како твојата мајка :)[DOUBLEPOST=1541309748][/DOUBLEPOST]
Според еден куп критериуми. Квалитет на екипите, традиција, меѓусебно ривалство, историската и политичка позадина на ривалството...Едноставно, ниеден друг меч не привлекува толкаво внимание. Нема фудбалски фан кој не се интересира за Ел Класико, без разлика за која екипа навива. Другите дерби мечеви се со помало внимание. Пример, на никој надвор од Балканот не му е гајле за Звезда - Партизан или Хајдук - Динамо.
Сега правиме муабет за тензичност или за ривалство, квалитет и традиција, бидејќи прво пиша дека е потензично од Бока -Ривер, што по мене а и по другите тука даалеку е од тензично Барса-Реал, во остало се согласувам со тебе.

Сега правиме муабет за тензичност или за ривалство, квалитет и традиција, бидејќи прво пиша дека е потензично од Бока -Ривер, што по мене а и по другите тука даалеку е од тензично Барса-Реал, во остало се согласувам со тебе.

Мислев пред се на квалитетот и традицијата. Спомнав тензичност во смисла дека ниеден друг меч во Европа нема да привлече толкаво внимание и дискусија. Можам само да замислам како ќе биде пред и после такво финале. Инаку ако збориме за тензичност на трибини или за можни инциденти меѓу фановите, секако дека има потензични мечеви со „поватрени“ навивачи. Тука одма ми текнува на балкансите дербија и на шкотското.

Poljacite se najludi... samo toa ke kazam
Сладоледџија Мутави, Сладоледџија Богданов, Сладоледџија Кими, Сладоледџија Луди, Сладолеџија Командант Коки, Сладоледџија Буњаку, Сладолеџија Алкатраз, Сладоледџија Турчин, Сладоледџија Српче, Сладоледџија Кнеле, Сладоледџија Маци Гробар,

45776595_10155761401712466_351148584726429696_n.jpg

Аман бе ова аргентинциве бетер од Босна и Стајковци се, врне пола саат дожд и одма поплава. Хркккк пу!!!

Аман бе ова аргентинциве бетер од Босна и Стајковци се, врне пола саат дожд и одма поплава. Хркккк пу!!!
Пролет е сега во Аргентина и има невидени невремиња, затоа пливачките маратони што се во околината на БА се во фебруари, да се ова време сега ќе се испоудават сите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom