Ми се допага.Одличен е како појава, одлично игра има одлични хитови а според вокалните способности просечен.
Својата соло кариера ја започнува во 2002 година.Justified е името на неговиот прв албум кој е издаден кој крајот на 2002година.Прв сингл му е Like I Love You, мегутоа најголема популарност од овој негов прв албум имеше песната Cry Me A River во која ги опишува авантурите со неговата поранешна девојка.Од овој албум се продадени над седум милиони примероци.
Во 2004 година освојува две греми награди во категориите Најдобра машка поп интерпретација и Најдобар поп албум, и исто така започнува врска со Камерон Дијаз.Во оваа иста година се случува и еден голем скандал.Имено на полувремто на еден натпревар настапува со Џенет Џексон.Намерно или не и кине дел од гардеробата со што десната града на Џенет сите ја видоа.
Џастин е и солиден глумец.Првата главна улога ја има во филмот Единсон, филм кој немал своја премиера.Глуми и во филмовите "
Alpha Dog", "
Black Snake Moan", "
Southland Tales", а својот глас го позајми на Кралот Артур во третиод дел од анимираниот филм Шрек.
Неговите албуми
-Со групата Енсинк-
- "*NSYNC" (1998)
- "Home for Christmas" (1998)
- "The Winter Album" (1998)
- "No Strings Attached" (2000)
- "Celebrity" (2001)
- "Greatest Hits" (2005)
-Соло-
- 2002 "Justified"
- 2006 "FutureSex/LoveS
- 2008 "Mr.Timberlake"
Неговите соработки со останатие ѕвезди
- 2001: "My Kind Of Girl" (со Брајан Мекнејт)
- 2001: "What It's Like To Be Me" (со Бритни)
- 2002: "Work It" (со Нели)
- 2003: "Where is the Love?" (со Блек ајд пиз)
- 2004: "Good Foot" (со Тимбеленд)
- 2004: "Headsprung (Remix)" (са Кери Хилсон)
- 2005: "Signs" (са Снуп Дог и Чарли Вилсом)
- 2005: "My Style" (со Блек ајд пиз)
- 2005: "Floatin'" (са Чарлијем Вилсон и Вил ај Емом)
- 2006: "Loose Ends" (со Мендез)
- 2007: "Give It To Me" (со Тимбаланд и Нели Фуртадо)