ЈСП - случки, прашања, дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата демнач
  • Време на започнување Време на започнување
Денеска што доживеав :vozbud:

Се качувам во 5ка, дупла, од старите...и седнувам од десна страна, на последно седиште (тие 5 што се споени). Автобусот веќе нема место за седнување. Во Влае, на предпоследна врата се качуваа дедиња такви, јас ги гледам идат навака и станувам, за да седнат (стално станувам ама и онака ќе чмаам цел ден во канцеларија) и во истиот момент едниот од двајцата ми вика, "не бе седи си"...јас му враќам, "не не, слободно седнете" и вториот седнува во исто време а првиот ми се обраќа со следново: "кога можам да шетам безпотреба, можам и да стојам додека се возам во автобус." :cuc:

Аууу...се запрепастив, позитивно...браво:cuc:

Сеа се возев комедии беше,старец еден и обаснуваше на една жена дека не треба да се влага од позади..И запнал 15 минути објаснува вика проста физика не моеш од позади да влагаш:pos:

Се качувам во 5ка, дупла, од старите...и седнувам од десна страна, на последно седиште (тие 5 што се споени). Автобусот веќе нема место за седнување. Во Влае, на предпоследна врата се качуваа дедиња такви, јас ги гледам идат навака и станувам, за да седнат (стално станувам ама и онака ќе чмаам цел ден во канцеларија) и во истиот момент едниот од двајцата ми вика, "не бе седи си"...јас му враќам, "не не, слободно седнете" и вториот седнува во исто време а првиот ми се обраќа со следново: "кога можам да шетам безпотреба, можам и да стојам додека се возам во автобус." :cuc:

Ауууу цар :cuc: LIKE (y)

Овој сигурно добил воспитна во автобус :D
Шала, секоја чест :cuc:

Овој сигурно добил воспитна во автобус :D
Шала, секоја чест :cuc:

Од здружение на пензионери го банирале на месец дена, за да научи како да се однесува :pos:

случка од јавниот превоз во Белград
:pos: baba, videvši slobodno mesto, jurnu na isto, odgurnu trudnu ženu i brzo uskoči u stolicu. I sedi tako ona, sva srećna što je "osvojila" prazno mesto, kad joj crnac ljubazno reče:.......

http://teslio.com/blog/post/teslio/2900

Ги сокршиле оние седиштана на влез 3 што се :pos:

Добро бре како не разбирате дека старите луѓе имаат проблеми со здравјето и поинаку го доживуваат светот. Тоа му доаѓа како кога вие би биле приморани да стоите во автобус со скршена нога само што сте излегле од болница или кога имате грип со 40 температура. Многу често старите така се чувствуваат така да дај малку разбирање и емпатија ќе остарете и вие па ќе ве видам после дали ќе се смеете и нема да барате место за седење.

Добро бре како не разбирате дека старите луѓе имаат проблеми со здравјето и поинаку го доживуваат светот. Тоа му доаѓа како кога вие би биле приморани да стоите во автобус со скршена нога само што сте излегле од болница или кога имате грип со 40 температура. Многу често старите така се чувствуваат така да дај малку разбирање и емпатија ќе остарете и вие па ќе ве видам после дали ќе се смеете и нема да барате место за седење.
А како ти не разбираш?никој не вика за тија што се стварно са болни,ама коа ќе видиш дека некој трча по автобусот,за после тоа да кука,како не му било добро да седни,е значи тоа ми иде на нерви.Или па коа ќе ми рече ај стани бе:facepalm:,ко нивно да е местото,ако сакам ја ќе станем сам,а не некој да ме станува.А дека треба да се има поштовање према постарите треба,не викам не,ама све у граница.

А како ти не разбираш?никој не вика за тија што се стварно са болни,ама коа ќе видиш дека некој трча по автобусот,за после тоа да кука,како не му било добро да седни,е значи тоа ми иде на нерви.Или па коа ќе ми рече ај стани бе:facepalm:,ко нивно да е местото,ако сакам ја ќе станем сам,а не некој да ме станува.А дека треба да се има поштовање према постарите треба,не викам не,ама све у граница.
А може некој да трча и да му се слоши после? Можеш ти да трчаш додека си болен? Можеш. Тоа не значи дека си здрав. Повеќето си имаат проблеми со здравјето што си доаѓаат со годините. После толку години возење во автобус никој не е здрав.

Македонија - едина земја каде што треба да му ги трпиш проблемите на другиот, а не своите. Претерувате со бранење на „пензионериве“.

Нејќев да го кажам ова на темава ама знаете што? Кога може комшијата на баба ми и дедо ми што е без нога (со протеза е) од 19 години а сега има 77 да стои во автобус и да не замара деца и млади да му станат, можат и другиве што малце им се накачил притисокот. (не дека им се накачил ама еве причина да се иде на доктор и да правиме гужви, ќе мислиме дека се накачил)

Туку можат младите да стојат веројатно тоа е најдобро решение за сите а не да ги тераат сакатите, неспособните и старите да стојат.
Најсмешно е што се критикуваат луѓе што се стари пошо се стари. Тоа ти е исто ко да му речеш на некој болен од леукемија па оздрави бе зашто си болен?
Ова викаат не било кажано али вака нешо би звучело: "абе јадете колачи ако немате леб" :facepalm:

Не е проблем старите да замолат за место за седење, или пак да им се ослободи. Ама начинот на кој тоа го прават, дрско и нападно, е тоа е главна причина поради која одбивам да им отстапам место.

Не е проблем старите да замолат за место за седење, или пак да им се ослободи. Ама начинот на кој тоа го прават, дрско и нападно, е тоа е главна причина поради која одбивам да им отстапам место.
Ретко кој човек кога не се чувствува добро е културен, реакцијата е потполно нормална.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom