ЈСП - случки, прашања, дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата демнач
  • Време на започнување Време на започнување
Неколку дена пред Велигден, секако, ден на пензионерите, случка во двокатен 41. Дедово си купил јагне заклано и си го носи во ќесе. Автобусот максимално полн, а јас и он потпрени до врата. Застанува автобусот во Кисела Вода, отвара врата и девојчињата од надвор почнаа да пискаат и да бегаат. Главата на јагнето паднала од ќеса и како се отворила вратата се стркала надвор... :D

Filmakedon ххахахахаа добар виц :pos::pos::pos::pos:

Не е виц братко, со мои очи го посведочив тоа... :)
Има и продолжение, кога се обидуваше дедото да ја земе главата, па пак му падна... И се засрами и не се качи во автобусот.

Има и продолжение, кога се обидуваше дедото да ја земе главата, па пак му падна... И се засрами и не се качи во автобусот.
Македонска трагикомедија.

хахахахахаа :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos: неможам да прекинам да се смеам :pos::pos::pos::pos:

http://www.tvpaket.com.mk/zivot/483-2012-05-04-16-57-12

jsp333.jpg

:icon_lol: :icon_lol: :icon_lol:

Лелеле вчера кога се враќав со 5ка бус, еден заспан седеше на 2 спрат на првите седишта од десно (не до прозор) и дека нели заспан на секои петнаесетина секунди ќе се навалеше надесно и таа жената од спротивното седиште само го исправаше :pos: Сто пати го исправи а заспаниов од Рекорд до Влае око не отвори :icon_lol: Цел автобус умревме од смеење, да можеше ќе си легнеше кај женава у скут лол

Ednas koga se vozev navecer pokasno nakaj 23 h, edna baba vleze vo avtobusot pijana, rascupana celata, rakijata vo edna raka, mislam siseto. Si sedna i pocna da dreme pa zamoli eden decko da ja razbudi na avtobuskata kaj soborniot hram, i deckovo pocna da se smee kako blesav i i vika "aj ok vazi ja i taka idam do karpos". I stignavme do soborniot, deckovo ja budi, taa vika "ostaj me be dete da si odmoram dusickata" i taka na taa i narednata avtobuska i koga stignavme na poslednata, soferot pocna da ja drma da ja razbudi i taa koga vide kaj se naoga koga mu ripna na deckovo da go vrega deka bil razmazeno detiste, nepocituval stari luge...:D

:pos: Ми текна у 4....не можам да се соземам од смееењее...хахахах

Пред некој ден, седам на автобуска кај мене...чекам другар, небитно....и лево у кадар на 50-60 метри од автобуска ми влага бабе едно, со бастумче....се движи толку споро, што мисслиш ги прави последните чекори на земјава....и оддеднаш ја глеам подзабрзува....и слушам автобус у позадина уствари....абе не го фати тоа бастумот на средина и не трчкаше по автобусот ко во цут на младоста да е....лелееее, колку сум се смеел...до солзи......се разбира одкако се качи бабето во бус, зошто ми требаше и време да ја процесирам целата ситуација.

П.С. знам дека не е случка ВО автобус...ама поврзана е со старците што ми идат на живци и стенкаат над луѓе за да им станат од причина што не можат да стојат нели и они се почесни граѓани на нашиов град...а у слободно време можат на Болт да му се стаат на 400м штафета и за нијанса бољи од него да бидат. Значи НЕ ГИ МОЖАМ!!

Ја обожавам темава - it makes my day :pos:

It makes my цело денонокие.....сеа ми текна, абе не можам да се допрам од смеење......а ме докрајчи и приказната за пијаната бабичка на полноќ....:pos:

It makes my цело денонокие.....сеа ми текна, абе не можам да се допрам од смеење......а ме докрајчи и приказната за пијаната бабичка на полноќ....:pos:
Од една страна ми е смешно, од друга страна ми е жал за вас секојдневните корисници на ЈСП, особено во вторник и петок...ама барем имате материјал за смеење :)
Од тие малку пати шо сум се качил во ЈСП имам све забегани искуства, обично гнасни миризби на манџи, лук и алкохол, слегување една станица покасно поради гужва....еднаш па шипката / држачот од тие вертикалните од под до покривот беше отштрафена од горе, се држиш со страв, а возачот камиказа...и леташ во стаклото :tapp:

Од една страна ми е смешно, од друга страна ми е жал за вас секојдневните корисници на ЈСП, особено во вторник и петок...ама барем имате материјал за смеење :)
Од тие малку пати шо сум се качил во ЈСП имам све забегани искуства, обично гнасни миризби на манџи, лук и алкохол, слегување една станица покасно поради гужва....еднаш па шипката / држачот од тие вертикалните од под до покривот беше отштрафена од горе, се држиш со страв, а возачот камиказа...и леташ во стаклото :tapp:

Таман работа жал да ти биде....имаме што да раскажуваме на внуците и да учиме ( е сеа колку ќе научиме е друга ствар) какви не треба да бидеме кога ќе остариме. Во глобала имаш од најпријатни до најНЕпријатни....јес да повеќето се вториве..ама пак, интересно ни е :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom