ЈСП - случки, прашања, дискусии

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Неколку дена пред Велигден, секако, ден на пензионерите, случка во двокатен 41. Дедово си купил јагне заклано и си го носи во ќесе. Автобусот максимално полн, а јас и он потпрени до врата. Застанува автобусот во Кисела Вода, отвара врата и девојчињата од надвор почнаа да пискаат и да бегаат. Главата на јагнето паднала од ќеса и како се отворила вратата се стркала надвор... :D

bogev4eboy

Хејтер
Член од
6 март 2011
Мислења
382
Поени од реакции
180
Filmakedon ххахахахаа добар виц :pos::pos::pos::pos:

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Filmakedon ххахахахаа добар виц :pos::pos::pos::pos:
Не е виц братко, со мои очи го посведочив тоа... :)
Има и продолжение, кога се обидуваше дедото да ја земе главата, па пак му падна... И се засрами и не се качи во автобусот.

Член од
25 април 2009
Мислења
369
Поени од реакции
136
Има и продолжение, кога се обидуваше дедото да ја земе главата, па пак му падна... И се засрами и не се качи во автобусот.
Македонска трагикомедија.

bogev4eboy

Хејтер
Член од
6 март 2011
Мислења
382
Поени од реакции
180
хахахахахаа :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos: неможам да прекинам да се смеам :pos::pos::pos::pos:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Лелеле вчера кога се враќав со 5ка бус, еден заспан седеше на 2 спрат на првите седишта од десно (не до прозор) и дека нели заспан на секои петнаесетина секунди ќе се навалеше надесно и таа жената од спротивното седиште само го исправаше :pos: Сто пати го исправи а заспаниов од Рекорд до Влае око не отвори :icon_lol: Цел автобус умревме од смеење, да можеше ќе си легнеше кај женава у скут лол

Член од
15 јануари 2012
Мислења
652
Поени од реакции
192
Ednas koga se vozev navecer pokasno nakaj 23 h, edna baba vleze vo avtobusot pijana, rascupana celata, rakijata vo edna raka, mislam siseto. Si sedna i pocna da dreme pa zamoli eden decko da ja razbudi na avtobuskata kaj soborniot hram, i deckovo pocna da se smee kako blesav i i vika "aj ok vazi ja i taka idam do karpos". I stignavme do soborniot, deckovo ja budi, taa vika "ostaj me be dete da si odmoram dusickata" i taka na taa i narednata avtobuska i koga stignavme na poslednata, soferot pocna da ja drma da ja razbudi i taa koga vide kaj se naoga koga mu ripna na deckovo da go vrega deka bil razmazeno detiste, nepocituval stari luge...:D

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
:pos: Ми текна у 4....не можам да се соземам од смееењее...хахахах

Пред некој ден, седам на автобуска кај мене...чекам другар, небитно....и лево у кадар на 50-60 метри од автобуска ми влага бабе едно, со бастумче....се движи толку споро, што мисслиш ги прави последните чекори на земјава....и оддеднаш ја глеам подзабрзува....и слушам автобус у позадина уствари....абе не го фати тоа бастумот на средина и не трчкаше по автобусот ко во цут на младоста да е....лелееее, колку сум се смеел...до солзи......се разбира одкако се качи бабето во бус, зошто ми требаше и време да ја процесирам целата ситуација.

П.С. знам дека не е случка ВО автобус...ама поврзана е со старците што ми идат на живци и стенкаат над луѓе за да им станат од причина што не можат да стојат нели и они се почесни граѓани на нашиов град...а у слободно време можат на Болт да му се стаат на 400м штафета и за нијанса бољи од него да бидат. Значи НЕ ГИ МОЖАМ!!

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Ја обожавам темава - it makes my day :pos:
It makes my цело денонокие.....сеа ми текна, абе не можам да се допрам од смеење......а ме докрајчи и приказната за пијаната бабичка на полноќ....:pos:

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
It makes my цело денонокие.....сеа ми текна, абе не можам да се допрам од смеење......а ме докрајчи и приказната за пијаната бабичка на полноќ....:pos:
Од една страна ми е смешно, од друга страна ми е жал за вас секојдневните корисници на ЈСП, особено во вторник и петок...ама барем имате материјал за смеење :)
Од тие малку пати шо сум се качил во ЈСП имам све забегани искуства, обично гнасни миризби на манџи, лук и алкохол, слегување една станица покасно поради гужва....еднаш па шипката / држачот од тие вертикалните од под до покривот беше отштрафена од горе, се држиш со страв, а возачот камиказа...и леташ во стаклото :tapp:

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Од една страна ми е смешно, од друга страна ми е жал за вас секојдневните корисници на ЈСП, особено во вторник и петок...ама барем имате материјал за смеење :)
Од тие малку пати шо сум се качил во ЈСП имам све забегани искуства, обично гнасни миризби на манџи, лук и алкохол, слегување една станица покасно поради гужва....еднаш па шипката / држачот од тие вертикалните од под до покривот беше отштрафена од горе, се држиш со страв, а возачот камиказа...и леташ во стаклото :tapp:
Таман работа жал да ти биде....имаме што да раскажуваме на внуците и да учиме ( е сеа колку ќе научиме е друга ствар) какви не треба да бидеме кога ќе остариме. Во глобала имаш од најпријатни до најНЕпријатни....јес да повеќето се вториве..ама пак, интересно ни е :)

Kajgana Shop

На врв Bottom