Joomla

• Креатор на темата Креатор на темата vasildb
  • Време на започнување Време на започнување
Kiko напиша:
Каде можам да данлоадирам темплејти за JOOMLA?
Темплејти за Joomla има безброј. Платени и неплатени. А каде има такви, ке го прашаш Гугл.
Еве некои:
[SIZE=-1]www.rockettheme.com
[/SIZE][SIZE=-1]www.joomlashack.com
[/SIZE][SIZE=-1]www.best-joomla-templates.com
[/SIZE][SIZE=-1]www.joomladesigns.co.uk
[/SIZE][SIZE=-1]www.joomlatemplates.com[/SIZE]

Имам проблем со кириличната подршка
или ...... Што?
Вакви ствари ми излегуваат

&#1086 &#1090 &#1086 &#1085

Што би требало да е проблемот? Треба ли да инсталирам некоја јазична подршка?

Локално ја средувам......
Што мислите треба ли да ја користам 1.5 верзијата или стандардната верзија (што е сигурно сигурно си е)?

Стандардната, 1.5 воопшто не ми се допаѓа.
Кико прашај на Форумот на официјалната страна на Joomla, сигурен сум дека веднаш ќе ти го решат проблемот со карактерите, пошто мене ми решија еден многу поголем проблем од овај...

Друга работа ..... GD2 Библиотека , немам чпојма како се инсталира?
Има ли некој искуство со ова?

Vaka sega kako mozi da go izmenam template-tot sto go koristam za stranata, file-ot od koj sto se instalira templatetot ima nastavka .tgz i toa e za linux kompresija e sega momentalno nemam linux na mojot kom, dali ima nekoja programa na net sto mozi pod windows da kompresira .tgz pa odkako ke go izmenam template-tot pa ke go kompresitam i ke go instaliram ako ima nekoj nekoja druga ideja nekako mi kazi

EasyPHP е некако најпочетнички настроен, само инсталираш, ставаш скриптата во www фолдерот и стартоваш http://localhost/ да видиш што имаш направено. А во XAMPP имаш да го конфигурираш, да одредиш кои сервиси да ги стартова, како Apache, mySQL, FileZilla и Mercury (мислам така му беше називот), за да може серверот правилно да функционира.

da
slozeno e treba da pretisnes start

Хммм, го разгледав ова и одлично е иста скрипта е како www.100webspace.net, но има некои додатоци повеќе. Но уште ми фали некој multi file uploader затоа што ова има над 1700 фајлови.
Фала Ch3tn1x.

Abe na www.100webspace.net mozeh ot tamu da si ja instaliras joomla i toa so 5 6 klikanja nemora da uplouriras :tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom